Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy w pisaniu małego i łatwego skryptu

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam takie coś e9357114ff6a.png ale nie wiem dokładnie gdzsie mam wpisać ilość cap po której ma schodzić z expa. ktoś może mi pomóc ? probowałem wpisywać ale wyskakwiały mi błędy gdy probowałem go odpalić.

I przy okazji jak jeszcze ustawić w tym skrypcie żebym jak dojdzie do depo i zobaczy npc "bankier" żeby pisał hi, deposit all, yes ?

Będe bardzo wdzięczny

Opublikowano

nie masz przecież przypisanej zmiennej MinCap, tak w ogóle do czego ma być ten skrypt?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

tak, to do xenobota i chce aby po tym jak bedzie miałmniej niż 10capa żeby wracał po waypointach do depo. 

mam ustawione label'e czyli cointinuehunting i potem mam check i potem sa waypointy do depo i chce zrobić tak że jak bedzie miał wiecej jak 10capa żeby krążył po expie w label "continue hunting" a jak bedzie miał mniej to jak dojdzie do cheker"a żeby poszedł po waypointach do depo

Opublikowano

Co za problem zrobić taki skrypt? Ściągasz gotowe lua z forum xenobota i skopiujesz poszczególne labele jak nie ogarniasz języka. Od siebie polecę skrypty użytkownika Infernal Bolt.

Opublikowano

Boystar mógłbyś podać jakieś lua gdzie jest już skrypt do capa, i do banku ? i gdzie wystarczy pozmieniać labele ?

Opublikowano

zmień nazwę labelów z ContunueHunt: na ContunueHunt(): i analogicznie wszystkie tak.

local minCap = 10 -- CAP na wyjscie
local minHealthPot = 10 -- ile potków na życie
local healthPotID = 236 -- ID potka na życie
local minManaPot = 50 -- ile potków na mane
local manaPotID = 268 --ID potka na mane
local maxHealthPot = 20 --ile potkow na zycie max
local maxManaPot = 20 --ile potkow na mane max

local count = 0

--[[LABEL MANAGER]]--
registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")
displayInformationMessage("Script by Boystar")
function onWalkerSelectLabel(labelName)
    local func = loadstring(labelName)
    if (func) then func()
    end
end

--[[StartHunt]]--
function ContinueHunt()
    Looter.Start()
    Targeting.Start()
end

--[Bank]--
function Bank()
    Walker.Stop()
        local amountvials = (Self.ItemCount(283) + Self.ItemCount(284) + Self.ItemCount(285)) * 5
        local amountMp = ((maxManaPot - Self.ItemCount(manaPotID)) * manaPotCost)
        local amountHp = ((maxHealthPot - Self.ItemCount(healthPotID)) * healthPotCost)
        local hajsnapoty = amountMp + amountHp - amountvials
        Self.SayToNpc({"hi", "deposit all", "yes", "withdraw " .. hajsnapoty, "yes", "balance"}, 65)
    Walker.Start()
end

--[[CheckPotions]]--
function CheckSupplies()
    delayWalker(1000)
        if ((Self.ItemCount(manaPotID) <= minManaPot) or (Self.Cap() <= minCap) or (Self.ItemCount(healthPotID) <= minHealthPot)) then
            wait(100, 1000)
            else
            gotoLabel("ContinueHunt")
        end
end
Opublikowano
Powyskakiwało mi pare błędów podczas testowania ale jakoś sobie poradziłem i teraz mój walker wygląda tak > 97ed9a3726e2.png

a skrypt wygląda tak > a756ca072a3b.png

i został jeden problem którego nie moge rozwiązać czyli to że nadal jak ma wiećej jak 10capa to i tak wraca do depo i do banku. czemu tak się dzieje ? wydaje mi sie że w skrypcie wszystko wygląda dobrze i dopóki ma powyżej 10capa powinien walker wracać do label "ContinueHunt" a tak się nie dzieje tylko idzie po waypointach do depo. 

Czy coś zle ustawiłem ?

Opublikowano

Ok juz wiem gdzie był błąd. wystarczyło w linijce 

--[[CheckPotions]]--
function Check()
    delayWalker(1000)
        if (Self.Cap() <= 10) then
            wait(100, 1000)
            else
            gotoLabel("ContinueHunt")
        end
end

zmienić na

--[[CheckPotions]]--
function Check()
    delayWalker(1000)
        if (Self.Cap() <= 10) then
            wait(100, 1000)
            else
            gotoLabel("ContinueHunt()")
        end
end

i wszystko git działa, dzięki wszystki mza pomoc, w szczególności użytkownikowi Boystar, dzięki wielkie i do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...