Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja item_proto i mob_proto na plikach by Terenzo

Wilczyduch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, posiadam serwer na plikach by Terenzo i mam pewnien problem bo nie moge edytować mobów i itemów przez navi. Autor plików pisał:

- Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?
Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/*

Niby wszystko jasne ale nwm jak to naprawić żeby edytować itemy i moby prosze o szybką pomoc z góry dzięki :)

Opublikowano

Działa ! skonwertowałem do txt mob proto i item proto wywaliłem do db i jest um i sr. Podziękowania dla was :)

A jednak jest bug mianowicie jak bije hitami to wszystko ok ale skille nie działają znaczy bije nimi po 0 a to znalazłem w syserr 

0101 04:56:52368 :: Damage is equal or below 0.

Prosze o pomoc.

Opublikowano

Działa ! skonwertowałem do txt mob proto i item proto wywaliłem do db i jest um i sr. Podziękowania dla was :)

A jednak jest bug mianowicie jak bije hitami to wszystko ok ale skille nie działają znaczy bije nimi po 0 a to znalazłem w syserr 

0101 04:56:52368 :: Damage is equal or below 0.

Prosze o pomoc.

W itemproto któryś item ma wartość 0 dmg.

r3ePj8E.png

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...