Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSy z Bolem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problem z FPS w lolu kiedy używam bola. Cały czas mam około 10 fps w TF potrafi spaść do 4-6fps :/ Wcześniej tak nie miałem, jest to wina tego że wszystkie skrypty w bolu mam zaznaczone na włączony? Wydaje mi się że loadują się tylko te skrypty które są pod postać, a reszta nawet jeśli jest włączona nie powinna się załączać prawda? Co może być tego przyczyną?

Laptop asus

i5-2410M @2.3ghz

4gb ram

nvidia gt 540m 1gb

Komputer w sumie po formacie z miesiąc temu, brak śmieci, rejestr zadbany, brak wirusów.

Opublikowano

ja na i7 4x3.2GHz

8gb ram

gtx660

mam ok 20 - 40 fps na bolu na średnich więc pozdro ;/

tak po prostu jest, ale to też nie wszystkie skrypty tak ścinają, niektóre mniej zmniejszają fps'y inne bardziej 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Polecam wyłączyć zasięg spelli, ewentualnie zostaw sobie tylko jeden na jakiś czar do harrasu czy coś. Jeżeli nie będziesz miał tych linii z zasięgami fps poprawią się na 100%

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to że mam ten problem od niedawna, 2-3 tyg max

zapewne jakiś skrypt ci tak mocno zmiejsza fps, ja na przyklad na glory ryze mam +40 a na syndrze od hondy spada poniżej 25 

29.png

Opublikowano

Syndra od hondy jest masakryczna 5-6 fps all the time, nie mówiąc o laser lux, nawet o dziwo na veigarze mam spadek fpsu :/

Polecam wyłączyć zasięg spelli, ewentualnie zostaw sobie tylko jeden na jakiś czar do harrasu czy coś. Jeżeli nie będziesz miał tych linii z zasięgami fps poprawią się na 100%

Używam lag free circles kiedy tylko są takowe do włączenia bo nie odczuwałem różnicy przy wyłączonych

Opublikowano

jedyne co mogę ci poradzić to przejście na L#, nie zmniejsza tak fps'ów, a niektóre skrypty są nawet lepsze od tych na vip bolu 

29.png

Opublikowano

L# ? Co to jest z czym to się je i jak duża baza skryptów jest?

#edit

może wydawać się banalne ale zmniejszyłem grafikę z full hd na 1600x900 i fps wzrósł z 10-14 do 40-60

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...