Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaką postać kupić?

JameS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 19lv i zastanawiam się jaką postać kupić. Zastanawiałem się nad Yasuo bo jak grałem przeciwko nim to no wymiatał. Wiem że jak kupie to nie będę tak samo grał jak tamci ale z czasem się nauczę. Chodzi mi o postać to typowego zabijania aby miałą DMG + w miarę dobrą szybkość. Widziałem jak Yasuo sobie radzi i tak się zastanawiam czy go kupić czy kogoś innego.

EDIT: Nie chcę Fiory.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Yasuo jest świetny, ale trudny i wymaga poświęcenia dużej ilości czasu na ogarnięcie mechaniki itp. Polecam Dariusa:

+świetny na linii

+łatwo wygrać linię

+harras

+krwawienie

+slow

+przyciągnięcie

+true dmg

+jeżeli zabijemy ultem możemy go ponownie użyć przez 20 sekund

-mało mobilny

-brak escape

4961814087238241191981.png

Opublikowano
Fizz : Bardzo mocna postać oraz mobilna . 

Pasywka - Przenikanie przez jednostki

Q - Robisz Wir ( tak jakby przyciągasz sie do przeciwnika )

W - Duży DMG oraz podpalenie 

E - Podskok na dzidę ( Jeśli karthus włączy ULT'a a ty użyjesz E to nie dostaniesz DMG jak i inne skille )

R - Puszczasz Rekina ( często mówi się URF'a ) Ma duży DMG . Ciekawostka co do ulta - jeśli zabijesz Ziggsa za pomocą Ulta to jego ciało zniknie ( działa na wszystkie małe postacie , nie tyczy się Heimi oraz Teemo )

Combo - E - Q - W - R lub R - E - Q - E , można robic też inne  

Plusy ;

- Mobilny 

- Po 3 lvl Duży DMG

- Łatwe Escape 

- Szybki 

- Haras 

Minusy ;

- Na początku potrzeba dużo many

- Na początku masz duże CD

- Nie możesz dać się zabić na początku game 

- Mało HP .

Opublikowano

Kupiłem Yasuo i pierwsza gra

10/11/11 
Myślę że nie jest żlę na pierwszą grę. Jutro pogram więcej to zobaczę jak będzie dalej ;)

Co do Fizz'a mam zamiar go kupić a twoja wypowiedz @louson dodała mi chęci do zakupu Fizza także i jego kupie.

Katarinę już mam ;)

Opublikowano

Fizz owszem jest dobry, ale ja Ci polecam Xin Zhao. Dlaczego?

• Doskok
  • Możliwość grania topa lub jungli
  • ​​Z butkami jest dosyć szybki
  • ​AD to prawdziwa kosa, ogromne DMG, lecz pada w krótkim czasie
  • ​Tani
  • ​Jest najlepszy do rozpoczęcia TeamFightu ;-)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Xin Zhao już mam i jest to kosa. Wbijam 2lv. ew. 3 i wbijam się w typa na linii i on pada bo: Wbicie się z E + W szybkość ataku oraz Q do większego DMG + wybicia. Dodatkowo typa jeszcze podpale i papa :P

Opublikowano

Polecam Riven! Stun, podrzucenie, tarcza, dobry ulti. Od 6 lvl Riven jest świetna, combo - R Q Q Q W E R, build to akurat od gry zależy, ma dobry sposób ucieczki Q Q Q E. Możesz się zrobić bardziej tank, albo AD. Fizz też jest świetny, zwłaszcza na 3 lvl'u jak będzie miał 2/0 to już przeciwnik na midzie raczej nie ma szans, chyba że ogarnięta diana :) Akali również jest dobra, ma slowa z W i niewidzialność, Q jak trafi w przeciwnika i ty uderzysz go z AA lub z innego skilla to większy dmg zadaje.

Opublikowano

Yasuo nie pograsz na rankedach (tylko informuję), bo banują. Fizza kup ale nim raczej też nie pograsz, bo też banują :D

Z riven jeszcze trzeba pamiętać o tym, że on ma w pasywce takie coś, że za każdym razem jak użyje umiejętności to jej atak jest wzmocniony także polecam grać tak: Q, atak, Q, atak, Q atak i dopiero wtedy stun. Wtedy na wejście zjadasz oponentowi ponad pół HP (mówię o grze na linii) i gość musi albo uciekac, a ty go potem gonisz za pomocą Q i E albo kombinować, by Cię zabić co za pewne mu nie wyjdzie, bo Riv ma tarczę i dobrą mobilność.

Zapraszam na mój kanał na Hitbox.tv. Stream codziennie około godziny 19:00.

Informacje o dokładnej godzinie zamieszczam na FanPage'u.

Link do kanału:

http://hitbox.tv/Piorun

Opublikowano

Co to tego xina do on ma chyba najlepszy 2lvl z wszystkich postaci. Ja osobiście polecam Fizz'a, którym mi idzie nawet nieźle, a katariną jak złapiesz feeda na początku to już wygrałeś, z fizzem w sumie to samo. Trzeba pamiętać, że fizz nie jest za bardzo do farmy, jedym i drugim jak mam już 6lvl, pushuje i schodze tam gdzie potrzebna pomoc. Darius'a jak ogarniesz, czyli jakieś 3 gry, to nie możesz przegrać.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Kupiłem już:
Yasuo - Super mi się gra.

Xin-Zhao - To samo.

Katarine - To samo, jak się feedne na początku to bajka. Lecz mam bardzo duże problemy z Ahri. Yasuo na midzie to od razu przegrywam.

Teraz zbieram na FIzza, i zobaczymy co to będzie ;) Nim grać Mida?

Opublikowano

Kha'Zix.

+Dobry TOP/JUNGLE/MID

+W pojedynku na 1 lvl nikt nie ma z nim szans oprocz voliego.

+Escape/doskok

+Slow kolce

+Ewolucja skilli.

+Q ogromny dmg.

+Ult dobry na pojedynku 1v1 

-Ult nie jest najlepszy do ucieczki.

-Nie jest aż taki łatwy do ogarnięcie lecz pare gier i ogarniesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...