Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Do jungli

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć czym się różnią przedmioty w lasku na różnych postaciach? Np ja buduje Mastera (na razie tylko jego mam na jungle) następująco: Maczeta łowcy, Kamień Duchowy (czy jakoś tak) i na koniec Duch Starszego Jaszczura a potem już normalny build na Yi, lecz inni na innych postaciach budują Szpony Madreda lub Płaszcz z Piór. Wytłumaczycie mi skąd mam wiedzieć jak budować postacie, co się bardziej opłaca i inne związane z tymi przedmiotami rzeczy? Możecie też mi podać postać dobrą dla 19-20lv na jungle i rady dla junglera. Dodam że grałem 2 razy na jungle i były to wygrane (carrowałem grę), k/d miałem dodatnie (bodajże 19/7 i drugie prawie takie same). Za pomoc będą leciały +.

Opublikowano

Ogólnie jeśli chcesz porad do junglowania, buildy itp do poszczególnych postaci polecam Ci pewien kanał na YouTube:

https://www.youtube.com/user/Nervarien/videos

Poszukaj sobie swojego championa którym grasz (lub wpisz tam w wyszukiwarce) oglądnij cały filmik (około 20-40 minut) i podstawy junglowania danym championem już znasz :) Gościu naprawdę dobrze tłumaczy.

A buildy zależą od postaci jaką grasz :) Niektórzy muszą mieć więcej hp, inni więcej dmg, a jeszcze inni dużą mobilność :) Wiedza ta przychodzi z doświadczeniem więc nie bój się eksperymentować w jungli.

916741414680034286162.png

Opublikowano

^Oglądam Nervariena, od niego też się uczę. :D Za jakiś czas ma się pojawić nowa seria, gdzie tłumaczy każdą postać, także dużo się nauczę. Ale tutaj też może mi ktoś napisać szybciej. :P

Opublikowano

Na Master Yi robimy flarę ponieważ dzięki niej mamy op dmg, solo baron,dragon etc. Robimy z flarą spirit stone gdyż odnawia nam to hp za cios, więc większy sustain w jungli.

Z reguły flare robimy na postaciach: Master Yi, Udyr. Na takich offtank Lizarda, np na taką Elise możemy zrobić pod AP bądź Golema ( tanka ). To zależy jak preferujesz grać oraz kim grasz w jungli.

Co do postaci to łatwy jungler jest Twój Yi, jednak wymaga on lekkiego ogaru i dobrego farmienia w jungli. Ma doskok, dobry dmg dzięki E, no i ult, który daje AS+MS.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Flare buduje się na: WW, Yi, Udyr Pheonix, Rengara

Lizard'a buduje się na: Udyr Tiger, Kha'Zix, Lee Sina, Aatroxa, Evelynn, Jarvan 4, Hecarim

Upiora buduje się na: Fiddle/Elise

Golema buduje się na tanky junglerów, tj: Volibear, Zac, Elise

Musisz po prostu pomyśleć co komu się bardziej przyda. Jako junglera polecam Rengara:

+łatwa jungla

+heal

+slow

+snear

+doskok

+niewidzialność

+presja

+świetne ganki

+manaless

4961814087238241191981.png

Opublikowano

Flare buduje się na: WW, Yi, Udyr Pheonix, Rengara

Lizard'a buduje się na: Udyr Tiger, Kha'Zix, Lee Sina, Aatroxa, Evelynn, Jarvan 4, Hecarim

Upiora buduje się na: Fiddle/Elise

Golema buduje się na tanky junglerów, tj: Volibear, Zac.

Musisz po prostu pomyśleć co komu się bardziej przyda. Jako junglera polecam Rengara:

+łatwa jungla

+heal

+slow

+snear

+doskok

+niewidzialność

+presja

+świetne ganki

+manaless

Na elise również Golema

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...