Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FinezyjnySG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama

Reklama

Witam!

Jako że poprzedni temat nie jest aktualizowany, postanowiłem zrobić nowy opis serwera Singapore.

Linki:

Strona główna:

www.metin2.sg

http://www.metin2.sg/PlayNow

Download:

chrome://mega/content/secure.html#!h9pTgYDR!0i53F-Lc3TKAq_keEJZteqhwp5kJByGXfGm04I9XqOM

Forum:

http://forum.metin2.sg/forum.php

Forum w j. polskim:

http://forum.metin2.sg/forum/non-english-forums/polski

Wiki (w budowie):

www.wiki.metin2.sg

Ogólne informacje:

Na sam początek: SG to GLOBAL, nie priv.

Niektórzy jednak nie wierzą na słowo, więc tutaj podaję stronę Webzen, czyli firmy która wykupiła Ymir i posiada pełne prawa do dystrybucji Metin2.

http://www.ymirgames.co.kr/game/metin2.htm

Jak widać w partnerach wymieniona jest firma TEC Interactive, która posiada i obsługuje serwer Metin2.SG :)

1. Serwer istnieje już parę ładnych lat. Został założony przez byłego GM'a, który wykupił prawa od Ymiru.

2. Na początek dostajemy darmowy IS pack na 7 dni. Nie polega on jednak na tym że możemy wykupić z niego wszystko :P Po prostu przy tworzeniu konta (nie postaci, tylko konta na stronie!) dostajemy pierścionek expa +20%, podwójny drop, automatyczne podnoszenie Yang, podwójny drop Yang, zwiększony magazyn oraz mamy zwiększoną szansę na złowienie rzadkiej rybki.

3. Na serwerze obowiązuje język ANGIELSKI. Na serwerze jednak można spotkać wielu polaków - jeśli ktoś nie zna angielskiego to też nie jest to wielki problem. Istnieje kilka polskich gildii i na pewno ktoś pomoże :) Ja sam należę do jednej z takich :)

4. NA SERWERZE NIE POLECAM UŻYWAĆ HACKÓW. Administracja strasznie za to banuje, można wyłapać nawet bana na IP :) Gwarantuje że na hackach nie gra się dłużej niż 2-3 dni :)

5. Chyba jeden z największych plusów tego serwera - można tutaj wystawiać rzeczy z IS do sklepu.

Eventy:

Na serwerze praktycznie codziennie jest aktywny jakiś event :) Wszystkie można znaleźć w kalendarzu, który jest aktualizowany co miesiąc. Aktualny kalendarz znajduje się pod linkiem:

http://wiki.metin2.sg/index.php?title=Event_Calendar

Opis skilli:

Oczywiście skille również są po angielsku :) Dlatego podaję tutaj ich tłumaczenia na polski wraz z aktualnym cennikiem KU :)

Wojownik:

Body:

1. Aura miecza - Aura of Sword - około 1.2kk

2. Wir miecza - Whirlwind - około 200k

3. Berserk - Berserk - 500k

4. Szarża - Charge - 50-100k

5. Trzystronne cięcie - Shaolin stance - 50k

6. Thunder Sword - nowy skill, wprowadzony w zeszłym tyg. Nie znam jego nazwy po polsku. Również cena jego KU nie ustaliła się jeszcze na serwerze.

Mental:

1. Silne ciało - Taichi - 150k

2. Duchowe uderzenie - Spirit Strike - 150k

3. Uderzenie miecza - Sword strike - 50k

4. Walnięcie - Tiger bash - 50k

5. Tąpnięcie - Lion stomp - 50k

6. Thunder wave - nowy skill, wprowadzony w zeszłym tyg. Nie znam jego nazwy po polsku. Również cena jego KU nie ustaliła się jeszcze na serwerze.

Sura:

Weapon:

1. Czarowane ostrze - Enchanted blade - 350-500k

2. Strach - Fear - 150-400k

3. Czarowana zbroja - Dark Shield - 200-300k

4. Uderzenie palcem - Rupture - 50k

5. Smoczy wir - Dark twister - 150k

6. Rozproszenie magii - Remove magic - 50k

BM:

1. Ognisty duch - Ritual of doom - 50-100k
2. Mroczna ochrona - Aphonic shield - 50-100k
3. Mroczna sfera - Dark orb - 50-100k
4. Duchowy cios - Spirit entangle - 50-100k
5. Ogniste uderzenie - Flame strike - 50-100k
6. Mroczne uderzenie - Dark strike - 50-100k

Ninja:

Dagger:

1. Zasadzka - Ghost attack - 50-100k
2. Wirujący sztylet - Spinning dagger - 50-100k
3. Szybki atak - Fatal strike - 10-50k
4. Trująca chmura - Poisonous cloud - 10-50k
5. Krycie się - Stealth - 10-50k

6. Teleport strike - nowy skill, wprowadzony w zeszłym tyg. Nie znam jego nazwy po polsku. Również cena jego KU nie ustaliła się jeszcze na serwerze.

Archer:

1. Ognista strzała - Flaming arrow - 50-100k
2. Trująca strzała - Toxic arrow - 50-100k
3. Powtarzalny strzał - Repetition shot - 10-50k
4. Deszcz strzał - Arrow shower - 10k
5. Bezszelestny chód - Swiftness - 10k
6. Poison beam - nowy skill, wprowadzony w zeszłym tyg. Nie znam jego nazwy po polsku. Również cena jego KU nie ustaliła się jeszcze na serwerze.

Szaman:

Smok:

1. Smoczy skowyt - Dragon roar - 50-100k
2. Strzelajacy smok - Inferno - 50-100k
3. Latający talizman - Flying talisman - 50-100k
4. Pomoc smoka - Enchant demage - 350k
5. Błogosławieństwo - Blessing spell - 350k
6. Odbicie - Reflect demage - 100-150k

Błyskawica:

1. Zwinnośc - Dance with wind - 50-100k
2. Zwiêkszenie ataku - Natures enchantment - 50-100k
3. Leczenie - Cure - 50-100K
4. Przywołanie błyskawicy - Thunder bolt - 50-100k
5. Burzowy szpon - Lightning claw - 50-100k
6. Błyskawiczny rzut - Lightning strike - 50-100k

Podstawowy cennik:

Przykładowe Eq:

1. Fms +9 śr. 10-20 KD +3 ok 20kk

2. Zbroja na 18lvl dla wojownika - 10kk

3. Tarcza na 61 lvl z dobrymi bonami +9 - 80-100kk

4. Ebo +9 - 25kk

Ulepszacze:

1. Ząb orka - 100k

2. Kawałek klejnotu - 250k

3. Małż - ok. 1kk

4. Ogon węża + - 700k

5. Pajęcza sieć - 300k

Raczej o niczym nie zapomniałem, jeśli ktoś ma jakieś pytania to kierujcie na pw, albo piszcie w temacie :) Z mojej strony to tyle, ja serdecznie zachęcam do gry tutaj. Jesli ktoś mi o czymś ważnym przypomni to dopiszę :)

Opublikowano

Niestety, ten temat nie jest aktualizowany - jak podkreśliłem na początku to właśnie dlatego założyłem ten :)

Na serwerze tak naprawdę nie ma godzin szczytu. Różni ludzie z różnych stref czasowych - skutkuje to tym, że na serwerze przez cały dzień gra mniej więcej stała, jednakowa ilość osób. Nie umiem jednak konkretnie określić ile ;) Serwer tętni życiem, a przy tym nietrudno o wolny spot :)

Opublikowano

Pozwolę sobie nieco sprostować ceny:

1. Fms +9 śr. 10-20 KD +3 ok 50kk

2. Zbroja na 18lvl dla wojownika - 18kk

3. Tarcza na 61 lvl z dobrymi bonami +9 - 100kk

4. Ebo +9 - 25kk

1. Taki FMS kosztuje maksymalnie 20kk

2. Czysta zbrojka +9 na 18lvl około 10kk

3. Czysta tarcza na 61lvl ~35kk, z byle jakimi bonami ~80kk, z dobrymi bonami 150-300kk (nie ma górnego limitu :D)

4. Ebo rzeczywiście 25kk kosztuje ;)

Temat porządnie zrobiony. Polecam wszystkim grę na tym serwerze bo WARTO. Administracja dba o to aby rozgrywka była uczciwa, co według mnie jest najważniejsze. Jest to chyba jedyny global wolny od botów (dzięki czemu dla mnie jest jedynym globalem nadającym się do gry).

Na początkowych poziomach 15-25 najlepiej zarabiać na FMS w dolinie, bo słaby fms+0/2 kosztuje ~300k, a lecą bajecznie, bo dostajemy rękawice złodzieja na 7 dni na start. Później opłaca się dropka do m2 zrobić. Następnie długo długo nic, jedynie ulepszanie w dt wchodzi w grę, bo metki morderstwa są nieopłacalne z racji tego, że Kamień Duchowy wart jest ~300k, więc grosze w stosunku do poniesionego wysiłku.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany zaczęciem gry na tym serwerze i chce otrzymać rady/wskazówki/drobną pomoc materialną na start niech pisze na PW. Postaram się pomóc ;) Mój nick w grze to: Abek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dodasz info o aktualizacji 2.2?? Może to kogoś zachęci, niech wiedzą, że się cos dzieje. Polecam jak dla mnie to taki stary dobry PL.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAlceas☻

W takim razie oświeć mnie ;)

YMIR na tą strone ma już głęboko wyjebane, a licka nie jest na zawsze.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Widzę, że nie masz nic na potwierdzenie swojej teorii.

Myślę, że inni użytkownicy MPC też by jej wysłuchali i nie wykręcaj się, bo swój post skierowałeś do wszystkich pisząc w tym temacie ;)

Opublikowano

Mało czytasz, mało wiesz :)

Wyjdź poza MPC, wtedy porozmawiamy ;)

Widzę że ktoś nie umie czytać nawet ze zrozumieniem tego co pisze Shogun aka Juan aka BigSox aka noob.

Skoro masz taką wiedze to na pewno wiesz że Juan pisał kilka donosów i jakoś za każdym razem ymir go olał.

Skoro jesteś taki oczytany to na pewno znasz treść licencji podpisanej przez Tec-interactive?

Skoro jesteś taki mądry to na pewno wiesz że licencja obejmuje całą azje(lub południową wschodnią Azję, nie pamiętam).

Dalej mam wymieniać?

PS:widzę że za to ty bardzo często wychodzisz poza mpc skoro jarasz się historiami sprzed roku :D

PS2: widzę że twój serw coś ci nie wypalił i z nudów spamisz i pieprzysz głupoty.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie zaczałem grać w Jinno,bo w Shinsoo chyba nie można już zakladać postaci.Narazie się gra bardzo sympatycznie.Szukam jakiejś miłej gildii/osoby,która mnie wprowadzi w gospodarkę serwera i ogólnie pokaże co i jak,mój nick to Andryhh.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

@up nie można odrazu perm

Do autora zaktualizuj ceny bo np. Aura miecza chodzi obecnie około 3.2 kk czyste ebo 9 75kk

asd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...