Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem i słuchawkami w laptopie Lenovo G580

SquenixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Mam problem odnośnie słuchawek i mikrofonu. Posiadam laptopa Lenovo G580 (gdzie piszę nawet w temacie) i posiada ono jedno wejście Jack. Ale jaki problem? O co chodzi? Więc już mówię... Ze względu, że jak już wspomniałem laptop posiada jedno wejście Jack jestem zmuszony do korzystania z mikrofonu wbudowanego w laptopa. Problem jest jednak taki, że gdy mam podłączone słuchawki do laptopa mikrofon przestaje działać, gdzie taką sytuację miałem miejsce doświadczyć przedwczoraj... natomiast gdy słuchawki są odłączone mikrofon działa jakby nigdy nic. Jeszcze wcześniej mogłem mieć podłączone słuchawki i gadać przez Skype, a teraz nie mogę i nie wiem co mam robić. Posiadam system Windows 8. Proszę o szybką pomoc!
Pozdrawiam!

Opublikowano

@SquenixPL Wiem o co chodzi , ten pojedynczy jack ma wbudowane wejscie sluchawkowe i dla mikro dlatego gdy podlaczasz sluchawki bez mikro automatyczne przestaje mikro dzialac .

Przy kazdym podlaczenie sluchawek ( i odlaczeniu) musisz wejsc w glosnik ktory znajduje sie w prawym dolnym rogu tam gdzie gg skype itp klikasz na niego prawym i dajesz " urzadzenia do nagrywania " klikasz na mikrofon z kompa lub sluchawek ( zalezy czy podlaczyles sluchawki ) prawtm przyciskiem dajesz wlacz lub wylacz .

Mysle ze pomoglem mimo troche skomplikowanego wytlumaczenia , napisz czy pomoglo

• 3 lata później...
Opublikowano
Dnia 23.08.2014 o 10:36, AnonymousX84 napisał:

musisz wejsc w glosnik ktory znajduje sie w prawym dolnym rogu tam gdzie gg skype itp klikasz na niego prawym i dajesz " urzadzenia do nagrywania " klikasz na mikrofon z kompa lub sluchawek ( zalezy czy podlaczyles sluchawki ) prawtm przyciskiem dajesz wlacz lub wylacz .

Mi to nie działa, mam ten sam model laptopa, lecz gdy podłączam słuchawki to mikrofon jest jako włączony, lecz nie działa (korzystałem z rejestratora dźwięku) a po odłączeniu słuchawek działa jakby nigdy nic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...