Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dbanie o zarost - pytania do panów z męskim zarostem.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję porady panów z męskim zarostem, nie koprem, żeby nie było niejasności. Po wakacjach ruszam na ostatni rok nauki w Technikum i chciałbym coś zmienić w swoim zaroście, aby wyglądał jeszcze lepiej, przyciągał uwagę no i był oczywiście elegancko zadbany. Znacie może jakieś specyfiki czy preparaty, aby zarost był twardszy, gęstszy i po prostu męsko-męski? Zarost mam, nie powiem, aczkolwiek zależy mi w głównej mierze na tym połączeniu wąsów z brodą, ono jest, lecz takie pi razy drzwi. 

Czekam na wyraźne i dosadne opinie, takie, które mi pomogą utrzymać mój pysk w dobrym stanie przez lata :P Posty niekompletne zgłaszane będą za offtop i spam, przemyśleć pisanie! :) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Może walnę głupotę, ale nie może idź do ''bardziej'' profesjonalnego fryzjera i zapytaj. Myślę, że mógłby coś pomóc i doradzić, ale nie zapewniam.

Opublikowano

Chodzi o to, że w moim mieście nie ma takich fryzjerów, to musiałby być jakiś chłop, żeby wiedział co i jak :P Jakieś bardziej domowe sposoby :P 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Chodzi o to, że w moim mieście nie ma takich fryzjerów, to musiałby być jakiś chłop, żeby wiedział co i jak :P Jakieś bardziej domowe sposoby :P

smalec

Opublikowano

@Makyura rozwaliło mnie to, to jak jesteśmy przy "chłopskich sposobach" to ponoć mysimi odchodami się smarować. Nie no żartuję ;)

btw.

Po:

* Śpij dużo - ciało człowieka, włosy, właściwie wszystko rośnie i regeneruje się podczas snu.

* Unikaj stresu - z tego co wiem, to jest główny powód wypadania włosów.

* Jedz białko - z zarostem jest jak z siłką, musisz pochłaniać białko.

* Bądź cierpliwy - nie za jedną noc obrośniesz jak Wolverine, daj mu miesiąc, dwa, a może nawet trzy.

* Czesz swój zarost - bez śmiechu! Na prawdę włosy lubię być rozczesywane, zarówno na głowie, jak i na brodzie ;)

* Chodź do zwykłego fryzjera i przycinaj brodę i wąsy - włos regularnie przycinany nie rozdwaja się i twardnieje.

Na YT poszukaj jak myć brodę i wąsy, a jeśli Cię ciekawi elegancja to poszukaj też jak podkręcać wąsy za pomocą wosku.

| Nałogowy gracz LoL'a | Użytkownik | Recenzent | Znawca Prawa i Kultury | Muzyk |

Opublikowano

Słyszałem, że zarost tak samo jak mięśnie potrzebuje białka, wiec jedz jakieś mięso, ryby itd.Myj twarz zwykłym mydłem albo specjalnym plynem do zarostu o ile taki gdzieś w ogóle dostaniesz. i tak jak Czarny wspomniał.Śpij tak przynajmniej z 8 godzin i unikaj stresu.

Opublikowano

Gęstość, grubość i rozmieszczenie zarostu zależy od genów. Nic z tym nie zrobisz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

musisz spać, unikać stresu, przestrzegać diety, czesać pielęgnować i przycinać aby włosy były równe i oczywiście dobrze się zastanowić czy na pewno chcesz zapuścić brodę

Opublikowano

Dzięki wszystkim za racjonalne odpowiedzi, głupie posty zgłaszane ;) Zarost mam już w miarę, po prostu chcę o Niego tylko zadbać, aby wyglądał elegancko, żeby włosy nie odstawały od zarostu, były ułożone, itp. Czeszę właśnie brodę, aby ułożyć je w jednym ciągu, kupię jakieś odżywki do zarostów, itp. trymer, żeby dokładnie wszystko zrobić. Muszę poszukać sposobu właśnie na przycinanie brody. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Szybszy przyrost włosów na ciele powoduje testosteron, jego podwyższenie spowoduje szybszy przyrost owłosienia.

Wiec polecam ci środki które podniosą jego poziom zwane przez hołotę sterydami.

• 2 lata później...
Opublikowano

Wiele tak naprawdę zależy od tego jaki zarost preferujesz. Jeżeli ma on być kilkudniowy to tak naprawdę nie potrzebujesz żadnej pielęgnacji poza przycinaniem go np. maszynką na kilka milimetrów. Jeżeli jednak planujesz zapuścić długą brodę to nie objedze się już bez stosowania kosmetyków. Przyśpieszyć wzrost zarostu można na przykład za pomocą szczotek. Podrażniają one skórę twarzy i stymulują ją do tego, aby znacznie szybciej rosły włosy. Róznica jest zauważalna bardzo szybko. Mogę polecić Ci też kosmetyki z firmy Dr K Soap, które bardzo dobrze sprawdzą się do pielęgnacji każdego rodzaju brody i wąsów: http://beardman.pl/producent/dr-k-soap-company

Opublikowano

Jeśli chodzi o brodę to najlepiej poszukać sobie jakiegoś barbera w Twoim mieście (Barber różni się od fryzjera tym że prowadzi typowo męski salon i zajmuje się również brodami), od niego wszystkiego się dowiesz. 

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...