Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dzemik55

Pytanie

Opublikowano

Witam, na wstępie proszę o przeniesienie do innego działu jeśli wrzuciłem to do złego. Teraz problem. Od jakiegoś czasu w grach pojawiają się dziwne ścinki. Gry cały czas chodzą płynnie, ale co jakiś czas ścina je na 1-2 sekundy, czasami nawet krócej. Jest to dziwne, ponieważ akurat te gry zawsze chodziły płynnie bez jakichkolwiek zacięć. Zauważyłem to na razie tylko w League of Legends, GTA San Andreas i FIFIE 14, bo tylko w te gry gram w ostatnim czasie. Próbowałem już zaktualizować sterowniki karty graficznej, pobawić się w ustawieniach 3D (ustawienie wszystko na wydajność), oczyścić dysk na którym gry te są zainstalowane. Bez skutku. Nie wiem o co może chodzić. Mam nadzieję, że Wy będziecie i jesteście w stanie mi pomóc :)

EDIT:Przepraszam za błąd w tytule ;/ zbyt szybko chciałem to napisać

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrob defragmentacje dysku i sprawdz czy twoje programy antywirusowe nie pobieraja aktualizacji lub czy windows nie pobiera aktualizacji . napisz parametry kompa to bedzie latwiej

I jakiego masz neta i ping w grach

Ani system antywirusowy ani Windows nic nie pobiera. Internet to 10 mb/s, ping w dzień jest różny bo coś się aktualnie dzieje z Internetem, więc dopiero w późnych godzinach jest normalny ping przez cały czas, tak to często skacze do 400+. Parametry kompa:

Procesor: AMD Phenom 9650 Quad - Core Processor, 2,30 GHz

RAM: 2GB

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 260

Nie wiem co wam jeszcze potrzebne, wcześniej FIFA chodziła płynnie bez żadnych ścinek na maksymalnych detalach, teraz jak mówię: Co jakiś czas ścina na 1-2 sekundy czasem krócej, a na poziomie klasa światowa trochę to utrudnia grę ;/ Co do temperatur to raczej nie o to chodzi bo gdy gram w FIFĘ, włączam wiatrak który stoi z boku komputera, bo przy tej grze komputer głośno chodzi ;/ Przy LoLu czy GTA już nie włączam. Więc temperatury są takie jakie były przez cały czas.

Opublikowano

Zrob defragmentacje dysku i sprawdz czy twoje programy antywirusowe nie pobieraja aktualizacji lub czy windows nie pobiera aktualizacji . napisz parametry kompa to bedzie latwiej

I jakiego masz neta i ping w grach

Opublikowano

1.Sprawdź synchronizacje pionową, może kiedyś na tym nie grałeś a teraz włączyłeś.

2. Przeskanuj komputer .

3. Pobierz jakiegoś TuneUp-a i zoptymalizuj system.

4. Format

masz tu kilka rzeczy których możesz próbować porobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...