Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet radiowy...

Mr.Mik

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od kilku dni borykam się z pewnym problemem, a mianowicie uciążliwie skaczący ping w moim internecie radiowym. Czasami przez godzinę ping może być w normie, by potem skakać jak głupi od 30 do 3000 lub też chwilowych braków internetu. Jest to internet 4 mb/s. Mój laptop nie jest raczej źródłem problemu, ponieważ po skanach i sprawdzaniu różnymi programami jest czysty jak łza. Dodam, że z anteny na dachu "ciągnięty" jest samym kablem bez routera, ale to chyba nie problem, ponieważ wcześniej działał on normalnie. post-412379-0-89956400-1408735600.png

Dodaje skriny z CMD.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników MPCForum! :)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj. Na internetach radiowych to jest norma. Zależne jest to od liczby osób podciągniętych do nadajnika i słabej konstrukcji sieci. Zawsze możesz zadzwonić do operatora i on sprawdzi sygnał u siebie, przyjedzie, sprawdzi u Ciebie, ew. Wymieni Ci AP (tak jak mi kiedyś zrobił) i powinno być spoko. Przyczyn może być wiele ale to właśnie najpewniej problem nie leży po twojej stronie. Ale żeby być pewnym:

-Przeskanuj komputer dokładnie Malwarebytes Anti-malware. Oczywiście program pobrany ze strony producenta i zaaktualizowany. Powyłączaj antywirusy i zapory, cokolwiek tam nie masz. Zaaktualizuj sterownik karty sieciowej lub odinstaluj i zainstaluj ponownie. Łapmy się czego się da.

Również pozdrawiam ;)

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...