-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
herosman123456
herosman123456
Witam!
Otóż mam problem z jedną kością pamięci ram, problem polega na tym że jakiś czas temu zauważyłem że mam tylko 1gb ram a nie 1.5 gb ramu. Komputer niby wykrywa pamięć ram ale nie jest ona 'doliczana' do pamięci - trudno mi to określić. W jednym programie pisze że mam 1.5gb ramu a w zakładce 'właściwości systemu" pisze, iż mam tylko 1gb. Te dwie kości pochodzą od różnych firm (1gb- GOODRAM ; 512mb- bardzo stara SIS MODULE). Pomimo że są z różnych firm i tak działały ze sobą i czułem różnicę w grach na tyle ile mi było to potrzebne 1.5gb starczało
Gdy przekładam między slotami 1gb działa na każdym lecz 512mb nie działa na żadnym (komputer włącza się lecz nie widać obrazu z monitora). Pewnie zadacie sobie pytanie po jakiego martwić się o 512 a nie kupić nową lepszą kość odpowiedz jest prosta szkoda mi kasy na takie rzeczy a tyle ile miałem ramu tyle mi wystarczało i teraz pytanie : Kość się zepsuła czy coś zmieniło się w ustawieniach?
Kilka screenów :
PS Każdy slot w płycie głównej działa prawidłowo!
mada faka zielak umyj se
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.