Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu do tworzenia portali

jakubgross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Szukam pluginu do:

1.Pluginu do tworzenia portali. (jak najprostszego). NP. Portal do netheru, który tp do świata lub warpa. Chodzi mi też o to żeby był teleport jak do smoka ale żeby tp nie do smoka tylko do warpa. 

2.Pluginu, aby gracze nie przenosili sobie eq np. Z creative do Survivala itp. (Każdy tyb mam na innych światach.) Chodzi też o inne levele.  Po prostu plugin na kilka serwerów w jednym . 

Bukkit 1.7.2

Z góry dzięki za pomoc. :)

strange1.jpg

Opublikowano

1. Mogę się mylić ale to może być multiverse-portal :)

2. CreativeControl :) Robi dwa ekwipunki oddzielne jedno dla creative drugie dla survival i jak sie postawi block na creativie i sie go rozwali na survival to nic nie wyleci :) a na światy to też może się przydać multiverse-inventory

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

1. Mogę się mylić ale to może być multiverse-portal :)

2. CreativeControl :) Robi dwa ekwipunki oddzielne jedno dla creative drugie dla survival i jak sie postawi block na creativie i sie go rozwali na survival to nic nie wyleci :) a na światy to też może się przydać multiverse-inventory

Właśnie mam ten mv portal i nwm jak zrobić portal. Czy możesz mi to jakoś wytłumaczyć?

Najlepiej, aby portale wyglądały tak jak portale z netheru. :)

Multiverse-inventory też mam ale niestety nie działa. Będę miał, aż 6 serwerów w jednym, a więc CreativeControl się nie przyda. Jest coś innego?

strange1.jpg

Opublikowano

OK. Zobaczę czy ten plugin jest dobry. :)

Znacie coś, żeby zrobić kilka serwerów w jednym np. lobby pod komendą looby, a spawn na, każdym serwerze inny?

Po prostu 6 serwerów w jednym (w każdym serwerze wszystko osobno lista warpów spawn itp.)

Wszystko podepniesz przez BungeeCord. Obejrzyj poradniki treekta, a @muma09 i @2up spam.

sygnatura.png

Opublikowano

1 creative gates  najprostszy plugin na portale wystarczy do obramowania portalu dać 2 szmaragdy i uderzyć zegarkiem z zmienioną nazwa (czyli nazwa portalu) i robisz to samo i 2 portalem 

2. creavitecontrol lub multi inv

Opublikowano

1 creative gates  najprostszy plugin na portale wystarczy do obramowania portalu dać 2 szmaragdy i uderzyć zegarkiem z zmienioną nazwa (czyli nazwa portalu) i robisz to samo i 2 portalem 

Do portali mam już warpportal. Teraz szukam dobrego pluginu do oddzielnego eq. Zobaczę jak działa ten Multi INV i dam znać. 

strange1.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Do portali mam już warpportal. Teraz szukam dobrego pluginu do oddzielnego eq. Zobaczę jak działa ten Multi INV i dam znać. 

Nie masz problemu z permisiami dla graczy? Bo u mnie na serwerze gracze nie mogą korzystać z portalu!

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano

a ja zaoferuje coś innego, co rzadko kiedy ktoś używa, serdecznie polecam:

MV-NetherPortals:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/multiverse-netherportals/

potrzebujesz do tego także core, bo bez tego nie będzie działać:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/multiverse-core/

a do osobnych ekwipunków MultiInv

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/multiinv/

fKJeAI4.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...