Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

MasterofFps

Pytanie

Opublikowano

Od 3 tygodni mam problemy z netem tz. mam jakiegos wirusa na kompie czy jakis inny syf ktory blokuje polaczenie SSL

(czasami pokazuje sie cala strona , czasami wyskakuje blad , a czasami pokazuje sie tylko polowa strony...)

i wyswietla reklamy z innymi wirusami na prawie kazdej stronie... + strony laduja mi sie strasznie dlugo

(szybkosc neta 150mb/s)

internet dziala mi normalnie

(normalnie wysyla i odbiera polaczenie)

przeskanowalem wszystkie dyski avastem i usunalem wykryte wirusy

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AdwCleanerem usunalem wszystkie robaki ... teraz 1 lapek mi dziala tylko troche zamula ;/

a 2 calkiem siadl tz. nie moge nawet uruchomic adwcleanera :D

i dupa ... na tym 1 lapku bylo pareset robakow/wirusow...

na 2 byl tylko 1 robak ... po usunieciu robaka myszka przestala mi dzialac i ten panel dotykowy...

Opublikowano

Inni zaproponują logi, ja mam prostszy sposób. Ściągaj Dr.Web Cure It. Najlepiej wersję Live i wypal na CD/Pendrive, ale ta systemowa też ujdzie. Na 101% wywali cały syf, mi pomógł z rootkitem, a to już dość poważna infekcja. Jest to skaner od rosyjskiego studia cośtam lab ( :P) więc siekiera. 

Chyba, że po prostu walniesz formata.

Opublikowano

Jeśli to adware to ciężko będzie to wywalić Dr webem. Dr ma słabą wykrywalność adware, nie jest to nic dziwnego.

Możesz albo przeskanować tym antywirusem od True albo wykonać logi FRST Poradnik dot. logów. (nie wykonuj OTL, nie potrzebuje ich w tym momencie)

Dodam również że SpyHunter to program wątpliwej reputacji, kieydś żądał pieniędzy za usunięcie wirusów których nie było.

Opublikowano

Inni zaproponują logi, ja mam prostszy sposób. Ściągaj Dr.Web Cure It. Najlepiej wersję Live i wypal na CD/Pendrive, ale ta systemowa też ujdzie. Na 101% wywali cały syf, mi pomógł z rootkitem, a to już dość poważna infekcja. Jest to skaner od rosyjskiego studia cośtam lab ( :P) więc siekiera. 

Chyba, że po prostu walniesz formata.

1 lapka juz ogarnalem adw cleanerem tego dr web zaraz sciagne zeby wywalic reszte ktora adw pominal... co zrobic z 2 lapkiem? 2 lapek dziala juz normalnie tylko ze myszka sie nie rusza i nic bez myszki nie zrobie bo to windows 8  ;/ (myszka dziala na poczatkowym panelu tam gdzie sie loguje tz. przed wejsciem na pulpit)

Temat do zamkniecia :D

Opublikowano
http://www.pcrisk.pl/narzedzia-usuwania/7346-wirus-ads-not-by-this-site

omg ten syf zniszczyl 1 laptopa , Teraz ten lepszy Laptop tak sie zacina ze nic sie nie da zrobic... + 2 Laptop zostal zainfekowany jak probowalem naprawic 1 ... teraz ten zamula na maxa + na kazdej stronie pojawiaja sie 5-10 reklam z wkurwiajacym dzwiekiem :/ zlapalem jakiegos ^^ up  rowiazania na tej stronie nie znlazlem :/ teraz skanuje laptopa spy hunterem z tamtej strony i wykrylo juz 145 wirusow ... Laptop   ma pare tygodni... od wczoraj jest zainfekowany... help!! za 2-3 dni juz bedzie tak duzo tego syfu jak na 1 lapku ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...