Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące kupna domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupic domene www

1. Wiem ze sa darmowe ale wole nie miec potem jakis ukrytych oplat

2. Bedzie prawdopodobnie .eu

Pytanie: Czy bezpieczne jest podawanie danych takich jak Pesel przy zakupie domeny na ut.pl

Chodzi mi czy nie ma zadnych oplat np. Po roku ze cos przyhodzi jakas faktura

Opublikowano

Szczerze to nie wiem jak to jest z tymi darmowymi domenami, ale przeczytaj dokładnie regulamin. Tam muszą być wszystkie haki ujawnione. Możesz też mieć domenę .tk za free ;)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Nie ufał bym ut.pl, może zobacz firmy z większym stażem? proserwer.pl? minthost.pl?

Z darmowymi domenami jest tak:

Darmowy okres - następne lata (płatności), będą posiadały cenę domeny + cenę domeny za darmowy rok. Dużo firm dając domenę za darmo, narzuca okres trwania umowy na 3 lata, z czego dwa płatne.

Całkiem darmowe - różnie, m.in. po X wejściach, domena będzie przekierowywać na jakąś reklamę, a .tk jest na czas, tzn. jeżeli przez jakiś okres na twoją domenę nie wejdzie X odwiedzających, to zostanie usunięta (w sensie, że będzie przekierowywać na reklame).

Pamiętajmy też, że domeny świadczą o wierzytelności i profesjonaliźmie. Np. domenę krajową posiada byle jaka firma, a domene np. .net posiada już większa firma.

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Najpierw płaci się za wykupinie (w granicach 15zł, zależy od hostingu) i po roku (i kolejnych) płaci się za odnowienie (w granicach 70zł, zależy od hostingu).

Te dane jak np. PESEL podaje się gdyż, właściciel domeny nie może być anonimowy.

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Musze potem zaplacic te 70zl czy moge zrezygnowac?

Przedłużenie domeny o rok kosztuje 70zł, więc jeśli nie będziesz chciał jej przedłużać, to nie musisz nic płacić.

Opublikowano

Zależnie od umowy z usługodawcą, jeżeli umowa jest na np. trzy lata to nie możesz zrezygnować (lub zapłacić kare).

...+ Java liżę xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...