Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reconnect, lagi 5 sekundowe

blacha902105

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, od pewnego czasu (od tego tygodnia) po powrocie z wakacji, mialem problem- odnosnie zamieraja mi postacie tzw. freeze na okolo 5 sekund, a czasem dostaje komunikat "reconnect" w meczu nawet po kilka razy.

Pierw sie dzialo to na w7, zrobilem formata i jest teraz win xp sp3 a problem nadal nie zniknal, firewall wylaczony, antyvirusa nie mam, mam tylko router i puszczony od niego kabel do pc, dodam ze od stycznia nie bylo zadnych problemow, ping jest stabilny wiec nawet jak jest lagg to sie nie podnosi tylko jest bez zmian, ogolnie wacha sie od ok. 30 do 60 wiec zadnych problemow nie powinno byc..

Wrocilem, odpalilem lola spatchowal sie i zaczely sie problemy, ale problem moze tkwic w tym, ze mam nowy internet, tzn podwyzszony transfer i ogolnie internet 3x z bodajze 15 mb do 50.

Pobieranie oscyluje w granicach 5.5mb/s, wiec mysle ze problem tkwi w routerze, lub ewentualnie w kablu, ktory jest troche "poszarpany" i widac pojedyncze kable, ale tylko w lolu widze jakies chwilowe odlaczenia jakby od internetu.

Po sprawdzeniu łącza na stronie speedtest.pl wyszlo nastepujaco (41,8 mb/s pobierania,2,62mb/s uploadu, a pingu 49 ms (przy odpalonej 1 stronie na mozilli, czyli mpc)

Z kolei, na team speaku ping okolo 10-15 a przy ladowaniu lola nie wiecej nic 50/60

Sterowniki raczej wszystkie aktualne, od plyty glownej, grafiki, dzwieku etc.

Kto by wiedzial wiecej niz ja, prosze o jakas pomoc, moze jakies odblokowanie portow, czy cos konkretnie z lolem, dodam ze panda media booster odinstalowany i przy graniu mam wszystkie zbedne programy wylaczone, a czasem lol odpalony z programem game boster 3, chociaz chyba przed patchem gralem z tym programem wlaczonym i nigdy nic takiego sie nie dzialo.

ati radeon 3600hd

dual core 2,5

ram 2

(obecnie) windows xp sp3 black edition v2 a wczesniej w7 home edition.

Opublikowano

Sprawdź czy kiedy ci się to dzieje masz internet, oraz na początku gry klikaj vtrl+f (ping)

znasz jakis sposob, by to sprawdzic?

niby moge przerzucic na ts i sprawdzic ping, ale nie wiem czy zdarze

Opublikowano

Też tak mam, do 2 miny przeważnie dc czyli ten reconect i czasami w mid/late game. I to nie wina internetu tylko riotu, jest to od patchu 4.13 czy tam 12 jakiś bug. Po prostu coś zje*ali i tyle xD

Uczeń
Opublikowano

Widzę że jest nas więcej. Myślałem że to wina mojego neta, bo czasami mnie zfreezuje gdy stoję pod turretem przeciwnika i dostaję padaki. Mam nadzieję że w przyszłym patchu to wreszcie naprawią, bo niby takie małe disconnecty a potrafią przegrać grę...

Opublikowano

Kieerwa, a myslalem ze moj internet dostaje pie*dolca

tak btw, jesli teraz jest patch 4.14 to mi sie to dzieje od bodajze 13.

Przy okazji, wie ktos kiedy bedzie nowy patch, macie jakies info lub jakis temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...