Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VSP na webh

OnnPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie ile VPS (6gb ram) uciągnie slot (wiem że normalnie 6gb ram = 60 slot ale podobno VPS są słabsze pod serwery minecraft.)

webh.pl

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

60slotów by uciągło pewnie bez problemu a jak są słabsze to 50 (też zależy ile i jakie pluginy bo to też ważne wtedy ilość może się zwiększyć/zmniejszyć).

Ale muszę cię zasmucić :

Nie zezwalamy na stawianie serwerów minecraft na serwerach VPS z oferty webh.pl.

Czyli wywaliłeś kasę w błoto o ile kupiłeś już VPS.

Opublikowano

witam mam pytanie ile VPS (6gb ram) uciągnie slot (wiem że normalnie 6gb ram = 60 slot ale podobno VPS są słabsze pod serwery minecraft.)

webh.pl

Na 6GB RAM-u powinno uciągnąć około 70 slotów, ale hosting WEBH.pl nie zezwala na stawianie serwerów Minecraft.  :mellow:

Opublikowano

na szczęście nie wysłałem przelewu ^^ bym kasa poszła w błotko ;c

ma ktoś może inny "hosting" z ofertą VPS w podobnych cenach (z zezwoleniem postawienia serwa minecraft?)

Opublikowano

Polecam lvlup.pro 

A ci na górze, bzdury gadają 6 giga ramu i  60/70 slotów haha...

6 giga ramu uciągnie Ci i 200/300, jak nie więcej ...

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Jeśli chcesz własną maszynę to np. ovh.pl i kupujesz VPS'a Dedyka a jeśli na hostingu z panelem/itemshopem itd. to lvlup.pro

Opublikowano

Cześć, ja polecam https://nanobit.pl

Sam tam trzymam serwery minecraft i działają rewelacyjnie! Graczy jest około 70 i non-stop 20TPS

HAHA prosze.... nie rozmieszaj mnie... nawet SSD nie ma w ofercie. 

Nie polecam brac z vps z jakiś no-namów, lepiej zapłacić 5 zł drożej i mieć pewność, że nie wypierdzieli Ci serwera za każdym razem jak coś będziesz robił.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Mam pytanie jest jakiś hosting VPS z ofertą 6 gb ramu :? bo bardzo mi zależy akurat na 6 gb ^^

Opublikowano

ehh przeważnie cena 8 gb to jest 80zł+ jesli jest taniej i można postawić serwer minecraft to proszę dać link ^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

HAHA prosze.... nie rozmieszaj mnie... nawet SSD nie ma w ofercie. 

Nie polecam brac z vps z jakiś no-namów, lepiej zapłacić 5 zł drożej i mieć pewność, że nie wypierdzieli Ci serwera za każdym razem jak coś będziesz robił.

Mogę załatwić ci darmowy test na miesiąc, i sam możesz ocenić czy wywala czy też nie ;)

Opublikowano

Do wszystkich kolesi co mówią że ram=slotom to gówno prawda ważniejszy od ramu jest procesor niestety tak jest na tanich badziewnych hostingach możesz mieć nawet 20gb jak masz współdzielony procesor to nawet przy 3 osobach możesz mieć lagi bo na takich syfach jak lvlup.pro (komercha syf itd) chodzi bardziej o kasę bo zostało to wypromowane przez kilka youtuberów polecam jakiegos dedyka 

Jak coś zamawiaj tutaj:http://www.kimsufi.com/pl/

jak chcesz pogadać lub pomóc ci w tym pisz na pw :)

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

na szczęście nie wysłałem przelewu ^^ bym kasa poszła w błotko ;c

ma ktoś może inny "hosting" z ofertą VPS w podobnych cenach (z zezwoleniem postawienia serwa minecraft?)

OVH.pl. ;)

Opublikowano

Polecam lvlup.pro 

A ci na górze, bzdury gadają 6 giga ramu i  60/70 slotów haha...

6 giga ramu uciągnie Ci i 200/300, jak nie więcej ...

C***a prawda. Żeby 6 giga uciągnęło 200/300 slotów to musiałby być to serwer bez pluginów i z małą ograniczoną mapą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...