Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja gry na zewnętrznej karcie pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

Mam takie pytanie, ponieważ mam mało miejsca na telefonie (4gb) z czego większość już jest zajęta. Pojawia się problem kiedy chce sobie zainstalować gierkę o większej pojemności typu gta sa. Dokupiłem sobie dodatkową kartę pamięci (16gb). No i dobra podpinam sobie telefon do kompa i proboje zrzucić gierkę. Plik z aplikacją (ta instalka) który mało zajmuje  się mi instaluje bez problemu. Problem w tym, że jak chce skopiować ten folder z grą (np. com.rockstargames.gtasa  ) to każą go w instrukcji wkleić do folderu obb, ale on jest tylko na telefonie tj. sdcard0>Android>obb, a że nie mam miejsca tam to nie moge go wkleić. Probowalem wkleić na tą zewnętrzną kartę  pamięci external_SD i jest spoko bo plik się kopiuje tam. Ale jak odpalam już zainstalowaną aplikację to on jakby nie widzi tego folderu z grą, ponieważ on nie jest w tym folderze obb.  

Jak temu zaradzić? Nie wiem czy mnie zrozumieliście, ale proszę o pomoc. Słabo ogarniam tego Androida i nie wiem czy coś się da zrobić.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Nie da się tak jak chcesz. Musisz zwolnić pamięć. Jeśli uda Ci się zainstalować, możesz spróbować przenieść grę na kartę programem App2SD, jednak nie wiem, czy to Ci pomoże.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Trochę szkoda, bo ta karta pamięci jest mało użyteczna :( 

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Niektóre gry same pobierają dane na kartę pamięci. Możesz też spróbować stworzyć połączenie między folderem Android w pamięci telefonu, a na karcie. Da się to zrobić, ale program wtedy przenosi dane. Czy da się bez przenoszenia, nie wiem, ale możesz spróbować.

Pomyliłem się - chodziło mi o program Link2SD.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...