Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompletny brak reakcji HTC One X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka miesięcy temu zakupiłem na allegro używany HTC One X. Po dostarczeniu telefonu, działał on jak trzeba... aż do teraz.

Pewnego razu telefon po prostu mi upadł. Szybka sie trochę rozbiła, ale wszystko działało poprawnie. Kilka tygodni później telefon nawet nie dotknął ziemi, a to, co stało się z całością szybki trochę mnie zszokowało: dosłownie cała szybka była stłuczona, nawet dziwnie jej środkowa część była lekko wygięta na zewnątrz. Kształt pęknięcia trochę przypominał wybuch (o_O). Telefon włączał się do momentu loga HTC One i tak się zawieszał na jakieś pół minuty, po czym się wyłączał. Myślałem, że to wina wyświetlacza, więc go wymieniliśmy (razem z szybką).

Po wymianie telefon dalej się nie włączał. Brat wpadł na pomysł, żeby ponownie zainstalować soft, ale telefon ani nie reagował na ładowarkę, ani nie wykrywał go komputer. Kilka razy z trudem udało się włączyć Bootloader, ale był zbyt niski poziom baterii. Kolega podesłał jakieś skrypty (czy coś w tym stylu), co faktycznie pomogło podładować baterię, gdy telefon był podłączony do komputera (trochę dziwnie to brzmi, ale działało xD). Po podładowaniu brat próbwał sflashować recovery, ale baterii dalej było zbyt mało, więc uruchomił skrypt ponownie. Na noc już sobie odpuścił, bo nie mieliśmy pomysłów.

Teraz nie mogę nawet włączył Bootloadera, a telefon dalej na nic nie reaguje.

Zna ktoś jakieś rozwiązanie? Wyjaśniłem problem i próby naprawy najdokładniej jak umiem.

@Edit

Kilka razu udało się włączyć Bootloader, ale teraz nie chce się włączyć nawet, gdy telefon jest podłączony do ładowarki. Wcześniej ponownie użyłem skryptu podładowującego baterię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...