Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JTS3ServerMod... Wyłącza się.

KaaCeeQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z botem "JTS3ServerMod" kiedy go uruchomię jest ok, wszystko działa pięknie, lecz mój bot włącza się po ok 30sekundach a w konsoli otrzymuję to powiadomienie:

bot1: Creating client database cache...
bot1: Client database cache created, 47 clients in cache.
bot1: Critical: Error while getting client list!
bot1: ServerQuery Error 3331 @ getList(): flood ban
bot1: Reconnecting in 65 seconds...
bot1: Virtual bot instance "bot1" starts now
bot1: java.lang.NumberFormatException: Config value of "away_channel_id" is not a number! Current value:
bot1: java.lang.NumberFormatException: Config value of "channelnotify_channel_id" is not a number! Current value:
bot1: java.lang.NumberFormatException: Config value of "idle_channel_id" is not a number! Current value:
bot1: de.stefan1200.jts3servermod.BotConfigurationException: Headphone and Microphone detection in config disabled!
bot1: de.stefan1200.jts3servermod.BotConfigurationException: No server groups in bot configuration set. Check config values of servergroupnotify_groups and servergroupnotify_grouptargets
bot1: de.stefan1200.jts3servermod.BotConfigurationException: Server Group Protection needs at least one server group set! Check config key: servergroupprotection_groups
bot1: Critical: Unable to connect to Teamspeak 3 server at xxx.xxx.xxx.xxx!
bot1: Exception connectTS3Query(): java.io.EOFException: Connection was closed by TS3 server, maybe banned?
bot1: Virtual bot instance "bot1" stopped

tam gdzie "xxx.xxx.xxx.xxx" pokazuje mi się IP servera...

Próbowałem zrobić to z maszyny, na której stoi server oraz z innej maszyny! Ale nadal to samo jakieś rozwiązanie tego problemu? Za pomoc daję +.
Nie chcę pomocy typu, że podam komuś passy do maszyny (w celu instalacji)  tylko pomocy w postach na forum ew. gg/pw forum :)

Opublikowano

Tak jak napisałem, odpalam i z servera na którym jest ts oraz z innego vps o naprawdę kosmicznych parametrach ;p 
Tak dodałem IP do whitelisty.

Opublikowano

@KaaCeeQ bota masz ustawionego na kacie serveradmin'a? Dodaj swoje ip do whitelisty i spróbuj bota odpalic z swojego kompa ;)

Opublikowano

I na koncie admina i na nowo zrobionym ale nic :/ Ok, spróbuję odpalić bota z pc ale to później dam info z tym czy coś się udało :)
+
Czekam na pomoc jak to naprawić na maszynie :)

Opublikowano

wykonaj:

screen -d -m -S ts3bot java -jar JTS3ServerMod.jar
Opublikowano

Wykonałem, i tak jak pisałem włącza się bot na ok 30s. funkcje np. move afk działa, lecz po 30 sekundach wywala mi bota z servera.

I później nie może wbić bo jest tak samo jak podałem w code na górze ;)

Opublikowano

możesz też spróbować odpalić go z wyłączonymi wszystkimi opcjami i jak zadziała stopniowo je dodawać

Nie muszę już rozwiaząne :)

Musisz go odpalic w "slowmode" i sprawdzic logi , jezeli nie pomoze napisz PW - pomoge.

Nie muszę go tak odpalać :PP.  Problem leżał w czymś innym :).

// Proszę administratora o zamknięcie tematu ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...