Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OPPO Find 7, OnePlus One, Xiaomi Mi4 - Wasze spostrzeżenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Interesują mnie wasze opinie na temat ww. telefonów.

Linki do specyfikacji:

Oppo Find 7:

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/oppo/find7a/Oppo-Find-7a.html

OnePlus One:

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/oneplus/one/OnePlus-One.html

Xiaomi Mi4

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/mi4/Xiaomi-Mi4.html

#teams4bal

Opublikowano

Ja bym nie kupił żadnego z nich... Może za kilka lat, kiedy będą miały jakąś markę... po chińskich smartfonach spodziewam się niedoróbek, błędów w tłumaczeniu i generalnie bubli. W Europie nie wiem czy można liczyć na jakiś support z ich strony. Dopiero jak zyskają popularność i wejdą do sieciowych sklepów będe brał je pod uwagę. Choć fakt, że zdobywają Azję, oferują super stosunek cena : jakość jest obiecujący.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Hmm... Zawsze można zrootować telefon i wgrać inny system, więc tłumaczenie to nie problem. Bubli? Jakich bubli. Poza tym Xiaomi podbija światowy rynek :D

#teams4bal

Opublikowano

Xiaomi Mi4 jest naprawdę spoko posiadałem go 2 dni ale oddałem kumplowi bo potrzebował telefonu :) Zero ścinek :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Ja bym nie kupił żadnego z nich... Może za kilka lat, kiedy będą miały jakąś markę... po chińskich smartfonach spodziewam się niedoróbek, błędów w tłumaczeniu i generalnie bubli. W Europie nie wiem czy można liczyć na jakiś support z ich strony. Dopiero jak zyskają popularność i wejdą do sieciowych sklepów będe brał je pod uwagę. Choć fakt, że zdobywają Azję, oferują super stosunek cena : jakość jest obiecujący.

No proszę cię, kto w polszy kupi xiaomi za 2k? Z zagranicy wychodzi taniej. Każdy szajsung, sony, lg czy nexus są produkowane w Azji, ale większość dystrybutorow sprowadza je do Europy. Xperia z2, bebechy jak one plus one, cena 2,5k. 1+1 to cena 1,6k. Płacisz w Europie za logo na obudowie i certyfikaty.

Mówisz, że nie ma ich w sklepach. A xiaomi mi3?

Opublikowano

No proszę cię, kto w polszy kupi xiaomi za 2k? Z zagranicy wychodzi taniej. Każdy szajsung, sony, lg czy nexus są produkowane w Azji, ale większość dystrybutorow sprowadza je do Europy. Xperia z2, bebechy jak one plus one, cena 2,5k. 1+1 to cena 1,6k. Płacisz w Europie za logo na obudowie i certyfikaty.

Mówisz, że nie ma ich w sklepach. A xiaomi mi3?

Obecnie Z2 to 1900 i jak miałbym wybierać to wolę dać 300 więcej i mieć Sony niż oszczędzić 300 i mieć Xiaomi. Dla mnie marka telefonu też się liczy, co nie zmienia faktu, że jak Xiaomi zyska popularność w Europie, to pewnie za 5 lat co druga osoba będzie śmigać z tą marką.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Trzeba czasami spróbować czegoś nowego. Wiem że koledzy sobie pomyślą "HE KU*WA ALE MASZ GÓWNIANY TELEFON HEHEHHheheeh" Bo nigdy nie widzieli takiej marki, lecz gdy by znaleźli specyfikacje - szczena opadnie. Ogólnie Xiaomi robi świetne telefony, ładnie wyglądają. Serwisowanie - no już trochę trudniejsze.

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...