Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ SA a DayZ mod

Husanks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jaka jest różnica między DayZ SA a DayZ mod? Jest jakaś inna grafika? Inaczej wyglądają animację? Jak tak to gorzej? Wiem że różni się ekwipunek, ale to raczej nie robi różnicy. Zamierzam kupić, a wydawać +70 zł ... jednak przed tym się bym wolał upewnić czy warto.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Największa różnica jest taka, że DayZ mod to mod do Arma II, a DayZ SA to osobna gra :D

Żeby się dowiedzieć więcej mogłeś poczytać sobie to forum.

Pozwól że przytoczę kilka swoich wypowiedzi.

Wypowiedź 1:

" Można i na 18 FPS grać w DayZ. Sam jestem tego dowodem. Jeddyny problem to PVP w miastach :/

W SA mam 20 FPS.

Mod jest o wiele lepszy. Najbardziej jednak są tu zbugowane zombie, ale i tak lepsza jest tutaj rozgrywka.

Najgorsze jest to, że jak zombie cię nawet nie widzi ( np. campisz sobie w krzakach na Balottę ) to ono i tak idzie w twoim kierunku. Powoli, ale za parę minut masz je na głowie.

Albo sytuacja taka, że campisz sobie w środku pola, gdzie nie ma zombie ( np. na heli crash, lub na minimisję w DayZ Epoch ). One się pojawiają znikąd kilkaset metrów od ciebie i idą w twoją stronę. Najgorsze jest to, że jak masz kilku delikwentów których możesz ściągnąć bo oni cię nie widzą to po pierwszym strzale lecą na ciebie te zombie zdradzając twoją pozycję i zmuszają do przemieszczania się w biegu.

Pomimo tego minusa jakim jest zombie w tej grze to i tak stanowczo wolę moda, za pojazdy, możliwość budowania baz, mini misje, możliwość przechowywania itemów ( sejf, namiot ). Mamy jakiś wyraźny cel tam.

Jeśli grasz np. w DayZ Mod Epoch to masz możliwości handlu, budowy baz itd.

Co do klimatu to SA go nie ma. Ta gra jest aktualnie tak ograniczona, że ludzie zbierają szybko itemy i idą się strzelać. Nie ma większego celu w tej grze.

W DayZ Mod ( tutaj mówię na przykładzie Epocha ) masz klimat. Pozwalają na to pojazdy, możliwość budowania baz, minimisje oraz to że możesz sobie schować itemy za którymi pół dnia latałeś.

Ogólnie to żałuję wydanych 100zł na DayZ SA. Może kiedyś będzie fajna ( ale wtedy wyjdzie darmowa gra o zombie gra H1Z1 ), a wydanie 30zł na kupienie wymaganych gier żeby odpalić moda dało mi rok niezapomnianej rozgrywki i rozrywki. 

Należy pamiętać, że do takich gier należy mieć przynajmniej 1 kolegę  "

Wypowiedź 2:

"DayZ Mod jest o wiele bardziej rozwinięta.

I to nie jest zamknięta księga, bo powstają jeszcze kolejne modyfikacje DayZ.

Tutaj mówiłem o DayZ Epoch, które jest ciągle rozwijane i ulepszane.

Za 30 zł mam lepszą rozrywkę niż za 100zł

A H1Z1 przebije DayZ. Śledzę ich poczynania od bardzo długa i wydaje się bardzo fajna.

I nic o zostającym ekwipunku nie widziałem w newsach"

Wypowiedź 3:

"Jeśli chcecie tanio kupić zestaw do DayZ, to polecam zrobić coś takiego:

1. Kupujesz cd-key do Operation Arrowhead

2. Pobierasz Armę 2 + OA ( Najlepiej jednak Arma Combined Operation ) z mniej lub bardziej legalnego źródła

3. Podmieniasz programem Key Changer ( ARMA2OA_KEYCHANGER ) piracki klucz na ten, który zakupiłeś.

4. Pobierasz DayZ ( polecam menażera o nazwie DayZ Commander ) i grasz sobie na legalnej grze   ;) "

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...