Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik h'n's

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że tego typu tematów są już dziesiątki, ale nigdzie nie natknąłem się na dokładnie takie pytanie. Otóż mam zamiar pobawić się (może coś wyjdzie choć wątpię) w tworzenie gierki mmorpg lecz z widokiem i dynamiką Hack and Slash'y typu Diablo, Path of Exile. Tutaj pojawia się pytanie, który silnik nada się najlepiej do tego typu gierki i którym językiem się zająć z tych - java, c++, c#?

Opublikowano

wszędzie i tak są te same odpowiedzi, niezależnie od pytania, a więc: naucz się programować, najlepiej w c++ może za rok uda ci sie zrobić coś w 2d

<>

Opublikowano

Skoro chcesz prostotę - polecam unity z c#.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Skoro chcesz prostotę - polecam unity z c#.

Właśnie w którymś temacie czytałem wypowiedzi paru osób w których pisali ze mmorpg w unity jest nierealne :O

Opublikowano

mmorpg w 1 osobę jest nierealne - mawiają

unity nadaje się do wszystkiego, ale na dłuższą metę nie polecam.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

mmorpg w 1 osobę jest nierealne - mawiają

unity nadaje się do wszystkiego, ale na dłuższą metę nie polecam.

Realne jest ale zapewne robił bym je 40lat xD. Na razie mam zamiar zapoznać się z samym programem i językiem. Możesz jeszcze coś powiedzieć o unreal engine lub cry engine? Oba programy wraz z unity wydały mi się całkiem sympatyczne :D

Opublikowano

Ehhh to jest troche jak z pieczeniem pizzy możesz kupić gotowe ciasto albo samemu zrobić.

Jak już zrozumiesz że robisz pizze żeby zjeść to wybierzesz gotowe ciasto. Teraz pozostaje tylko dobrac składniki chcesz na ostro czy na łagodnie.

Jeżeli dojdziesz do wniosku że robisz to dla skilla, to znaczy że robisz od podstaw pizze. Zaczynasz od spodu pizzy i potem dodajesz dodatki.

A na ludzki język:

Jeżeli masz na celu zrobić gre i na niej zarobic albo nauczyc sie czegos bezwiedzy tajemnej to polecam gotowe ciasto(silnik) i nie byle jakie ale takie najłatwiejsze tu bedzie unity.

Jeżeli robisz dla skilla to sorry ale bierzesz wtedy co chcesz bo to znaczy że i tak spod twojej reki wyjdzie czołg.

Czy mmo w unity jest realne to bardziej zależy od programisty, czy robienie gry mmo w 1 osobe jest możliwe, tak przykład znajomy z uczelni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...