Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]Grafika na stronę internetową

PanPrezesLiper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa rzeczy: Grafiki na stronę internetową (kilka obrazków, infografik, pojedynczych drobiazgów)
Metoda kontaktu: Gadu-gadu: 51423781 lub Skype: kubarozpruwacz67
Opis rzeczy: Potrzebuję kilku grafik na stronę internetową. Nie są to wymagające prace, więc jeśli masz jakieś pojęcie o grafice www/infografice pisz śmiało.
Oczekiwana/oferowana cena: Zależy mi na czasie, ponieważ chcę wystartować z projektem jak najszybciej. Szukam osoby, która jest w stanie wykonać grafikę jeszcze dzisiaj/jutro. Oferuję ok. 30-60zł, a w razie czego możemy się jeszcze dogadać.
Zdjęcia/inne informacje: Wszelkiego typu dodatkowe informacje, wskazówki oraz moje oczekiwania przedstawię podczas rozmowy.

Opublikowano

...Liper nazwa mówi sama za siebie...

Mogłeś wpierw wysłać połowę grafik a po zapłacie wysłać reszte...

:/

Opublikowano

Wersja demo (+znak wodny) -> wpłata kasy -> przesłanie pełnej wersji projektu.

Najbezpieczniej. Jeżeli klient najpierw chce otrzymać pełną wersję, to jej po prostu nie wysyłasz. Jemu powinno zależeć bardziej na grafice, niż Tobie na wynagrodzeniu za nią, więc ustępujesz pierwszeństwa.

76561198008004488.png

Opublikowano

To teraz takie pytanie: skoro jest on oszustem jakim prawem jest on w jakimkolwiek mpc team? Forum powinno tępić takich ludzi. Kolejny dowód, że MPC się stacza...

Opublikowano

Nie no co ty jaką zaliczkę ? Robisz po prostu grafikę tak jakby w tle i na to nakładasz np napis BLOCKED BLOCKED BLOCKED i tego zapewne nie wstawi oraz nie edytuje. Pokazujesz mu takie demo grafiki jeżeli mu się spodoba to Ci płaci a potem dostaje oryginal :)

Pisz po Polsku bo jest różnica czy robisz komuś "łaskę" czy "laske" :)

Opublikowano

Teraz koleżanka mnie poprosiła o zrobienie plakatu dla jej zespołu.

Plakacik zrobiłem ale w formacie 10x15cm a nie a3 - jest tak przepróbkowany że przy powiększaniu do innego rozmiaru pixeluje - oryginał dostanie jak zobacze przelew na koncie

Opublikowano

[Negatywny] @PanPrezesLiper

Tak jak sobie klient zażyczył, wszystko zostało zrobione i wysłane. Pieniędzy do dzisiaj nie widać, a klient nagle nie odpowiada na skype.

Nie polecam, oszust.

Popieram, miałem tak samo! Nie polecam użytkownika (nie chodzi o Lipera), gdyż po prostu pieniędzy za wykonaną pracę nie ma. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Nie rozmawiacie ze mną. Wasza grafika lata mi koło c***a, bo sam mogę ją sobie zrobić. Ogłoszenie wystawiłem dla kogoś ponieważ potrzebował grafika, ale nie spełniał warunków założenia tematu (50 postów). Rozumiem, że utrudnienia są po części moją winą, ale problemy z przelewem wynikają z odległości (typek jest z UK). A tak między nami to Hummansu nie pierdol, bo praca, którą wykonałeś nie jest nawet warta złotówki, a skasowałeś podobno 200zł. Nie ma to jak stock i rendery podpierdolone z gotowoców grafika Google. Żenada jak na poziom, który powinieneś reprezentować. Sprawdź stan konta i odpowiedz, to w razie czego napiszę do niego i pogadam. Z tego co wiem, to banki w UK miały jakiś urlop i były problemy...

I dziękuję Ci Baksiu, że jako jedyny wiesz o co chodzi i nie oceniasz z góry :-)

Opublikowano

Nie rozmawiacie ze mną. Wasza grafika lata mi koło c***a, bo sam mogę ją sobie zrobić. Ogłoszenie wystawiłem dla kogoś ponieważ potrzebował grafika, ale nie spełniał warunków założenia tematu (50 postów). Rozumiem, że utrudnienia są po części moją winą, ale problemy z przelewem wynikają z odległości (typek jest z UK). A tak między nami to Hummansu nie pierdol, bo praca, którą wykonałeś nie jest nawet warta złotówki, a skasowałeś podobno 200zł. Nie ma to jak stock i rendery podpierdolone z gotowoców grafika Google. Żenada jak na poziom, który powinieneś reprezentować. Sprawdź stan konta i odpowiedz, to w razie czego napiszę do niego i pogadam. Z tego co wiem, to banki w UK miały jakiś urlop i były problemy...

Więc teraz Ty ponosisz winę, bo nigdzie nie napisałeś że nie rozmawiamy z Tobą. Co do moich grafik - są dokładnie takie, jakie chciał klient, więc takowe zrobiłem. Co do kwoty - jeśli w ogóle ją dostanę, to napewno nie będzie to 200 zł. Pamiętaj grafiku, że możesz robić cuda, ale jak ktoś chce coś innego to musisz zrobić nawet coś chujowego. To praca, a nie zabawa ;) 

Stan konta? Niezmienny od jakichś 2 tygodni, kwota nadal nie wpłynęła. Pierwszy raz słyszę o urlopach banków, a co dopiero tak długich. 

Pamiętaj że jak zlecasz pracę, to nie ważne czy w imieniu kogoś czy w swoim, Ty ponosisz konsekwencje.

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Nie interesuje mnie działanie banków. Jakbyś nie wiedział przelew nie był wykonywany przez jakiś ogromny bank, tylko przez portal pośredniczący, którego nazwy raczej podać nie mogę. Jestem pewny, że Twój klient wysłał Ci potwierdzenie przelewu. I nie muszę się nikomu tłumaczyć, że nie rozmawiałeś ze mną. Mogę się wyprzeć, że umieściłem (np. ripowałem) czyjeś ogłoszenie i tutaj liczą się wasze rozmowy (Twoja i jego). Tak więc nie pierdol. Nie wymyślaj. Czekaj aż Ci odpowie i jeśli znajdę wieczorem czas, to sam do niego napiszę...

Uczeń
Opublikowano

Pamiętaj grafiku, że możesz robić cuda, ale jak ktoś chce coś innego to musisz zrobić nawet coś chujowego. To praca, a nie zabawa ;)

To proponuje Ci się jeszcze trochę nauczyć, przyjacielu. Naucz się tego, że czasem musisz przekonać klienta do swojej wersji. Są gusta i guściki, ale to Ty powinieneś być ekspertem w tej dziedzinie, Ty powinieneś wiedzieć co wygląda lepiej - jako grafik, osoba, która z definicji posiada gust. Naucz się wyperswadować klientowi, że jego pomysły są złe. W każdej dziedzinie, zwłaszcza w tworzeniu stron internetowych, logo i bannerów reklamowych. Na wczorajszym przykładzie: tworzę aktualnie rebranding dla jakiegoś forum o grach.

Klient chciał taką wersję:

xxx

A po jednej wiadomości typu "Duża nazwa serwisu nie ma znaczenia, ponieważ dla osoby, która wchodzi pierwszy raz na forum ważniejszy jest nagłówek, logo i render. Nazwę ma gdzieś" - zostawiliśmy tą wersję: xxx

Wniosek? Nie rób jak klient chce, a przynajmniej staraj sie go przekonać do tego, by było "po graficznemu", a nie według widzi-mi-się klienta. Wiesz czemu? Bo potem tacy Panowie jak tutaj będą na Ciebie najeżdżać pod tytułem "200zł za takie g****o?" Chociażby dlatego. To takie słynne "Pokazałem ten projekt kilku osobom z biura i wnuk kuzyna, który jest ojcem brata szwagra sprzątaczki ma kilka zastrzeżeń".

Co do samej transakcji, fakt. Zawaliłeś i kasy raczej nie zobaczysz. Nigdy nie przekazuj plików przed otrzymaniem chociażby zaliczki. Ba, nigdy nie zaczynaj pracy przed otrzymaniem zaliczki. Masz przynajmniej lekcję / nauczę na przyszłość.

xxx

Opublikowano

Kolegę wyżej popieram. A wracając do naszej dyskusji, to zrób tak jak mówię, czyli skontaktuj się z nim przez Skype/GG, a jeśli dostaleś potwierdznie przelewu śmiało pisz do portalu, przez który twój klient wykonuje przelewy (napisz na PW to podam jego nazwę). Możesz spróbowac różnież na jego portalu (tym, na który wykonywałeś grafikę). A co do @1361622928-U485574.pngT0M333K to radziłbym kolego zamknąc pizdę. Nie znamy się i nie życzę sobie żebyś wyrażał jakąkolwiek opinię na mój temat tym bardziej, że nawet nie jesteś powiązany z całym tym "zamieszniem"...

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...