Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iphone 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko. : )

Mam w planach zakupić iphone od 'koleżanki'. Sprzedaje tanio, bo  jest 'zablokowany'. Mi się wydaje, że to po prostu simlock, ale wolę  spytać fachowców. 

PS. Ile kosztuje takie zdjęcie simlocka?

10547554_516080191827496_837599120787006

Wspomniała jeszcze o Jailbreak`u. Na czym o polega?

Opublikowano

Ta raczej simlock musisz go aktywoać kartą danego operatora np. ma simlocka z play to wkładasz do niego karte z play i go aktywujesz.

Jailbreak to tak jakby iOS'owy root. Masz więcej uprawnień, możesz modyfikować system, pobierać gry z neta i je instalować itp.

Opublikowano

Ta raczej simlock musisz go aktywoać kartą danego operatora np. ma simlocka z play to wkładasz do niego karte z play i go aktywujesz.

Jailbreak to tak jakby iOS'owy root. Masz więcej uprawnień, możesz modyfikować system, pobierać gry z neta i je instalować itp.

Ciężko zainstalować tego "roota"?

Jeżeli kupiony był za granicą i polskie karty sim nie odbierają ile będę musiał zapłacić w sklepie?

Dzięki za podpowiedz : )

Opublikowano

Ciężko zainstalować tego "roota"?

Jeżeli kupiony był za granicą i polskie karty sim nie odbierają ile będę musiał zapłacić w sklepie?

Dzięki za podpowiedz : )

Chyba ci chodziło o Jailbreaka. Czy ciężko to nwm, bo nie interesuje się sprzętem apple. Co do kart SIM to też nie wiem, zależy na jaką sieć ma simlocka. Jeżeli to jest model z Ameryki to raczej nie będziesz mógł z niego dzwonić bo nie odbiera europejskich częstotliwości czy jakoś tak.
Opublikowano

Zależy na jaka sieć ma simlocka. Bo ściągnięcie z zagranicznych waha się jakoś 100-500zl z tego co pamietam. A jalibreaka łatwo zrobić. 10min roboty, czyli ściągasz program, podlaczasz fona i czekasz

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Jeżeli to jest model z Ameryki to raczej nie będziesz mógł z niego dzwonić bo nie odbiera europejskich częstotliwości czy jakoś tak.

Co ma piernik do wiatraka (poza tym, że wiatrak można spierniczyć)? IPhone z góry obsługuje wszystkie częstotliwości, nie zależnie od kraju, w którym go kupisz.

Co do samego telefonu, ile u ciebie oznacza "tani"? Jeżeli +/- 800 złotych (za minimum 32gb) to weź, ale mimo wszystko zastanowiłbym się mocno nad tym zakupem. Mały ekran, zamknięty system to jeden z wielu wad IPhone'a względem np. Nexusa 4. Pamiętaj o tym, że na "piątkę" nie wgrasz sobie 'tak po prostu' muzyki, filmu, czy gry. Z tym jest o wiele trudniej, dzięki naszemu kochanemu ITunes.

Wspomniałeś o Jailbreaku. Nie robiłem go (nie mam iphone'a), nie wiem, co daje. Z tego co pamiętam, to umożliwia drobne możliwości personalizacji i działanie niektórych aplikacji, lecz więcej nie powiem (bo nie wiem). Poczytaj o tym w internecie. 

Koszt odblokowania zależy od operatora. W Orange zazwyczaj kosztuje tyle co 2 krupniki 750.

Opublikowano

@"bobo2201"

nie masz iPhone i stwierdzasz ze jest gorszy. Ja sam wole mniejszy telefon a jeżeli chodzi o optymalizację to iPhone z 512mb ram i prockiem 800 radzi sobie lepiej niż np xperia sp z 1,7 i 1GB ram. A zamknięty system? JB i po problemie tak samo jak root w androidów. iTunes to kwestia przyzwyczajenia. Mając 4s nie doświadczyłem ani jednego ścięcia systemu a w xperi sp było ich aż za wiele. Nawet na CM

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

nie wiem czy to simlock czy telefon nie był kradziony :) bo jesli są wpisane passy do itunes to nie odblokujesz go ( jak nie znasz sie na backtrackingu :P )

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

@bobo2201

Za 500zł 

Tak więc podziękuje zakupu, ale jeżeli jeszcze ktoś chciałby się wypowiedzieć to chętnie poczytam.

PS. Dziękuje za pomoc : )

Opublikowano

Za 500zł to się nie opłaca bo nie odblokujesz go jeśli nie znasz się na backtrackingu itd :) ja mogę ci polecić iphone 5s w abonamencie :) lub ip5 za max 500zł ale juz odblokowany z słuchawkami itd :) prawie jak nowy :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...