Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Permissions EX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nienawidzę tego pluginu do granic mojej cierpliwości, największe gówno z jakim miałem kiedykolwiek styczność. Ze 3 godziny próbuje sobie skonfigurować normalne permissions.yml dla normalnego szarego gracza grupy "Gracz" tak żeby mógł sobie ustawić dom, teleportować się na spawna i wszystkie podstawowe rzeczy. Gdy mam już tak owy plik i dodaje kogoś do tej grupy, dzieje się to:

users:
  8773fe85-b7c7-3a1e-beb6-db937b001b51:
    group:

Zamiast users:
     przyklad

Zamienia mi nazwę usera na jakieś liczby i litery, próbowałem przeróżnych gotowych permissions.yml i żaden nie działa, za każdym razem zamienia usera na jakieś gówno.

Silnik to bukkit.
Opublikowano

Spróbuj zaktualizować PermissionsEx do najnoweszej wersji i wpisać /pex uset <nick gracza> group set <grupa którą mu chcesz ustawić>

Opublikowano

Musze o to zapytać wklejasz to do głównego pliku permissions.yml który znajduje się w głównym pliku serwera tam gdzie masz folder ze światami i plik serwerproperties. ???

Kiedyś popełniłem błąd i tam to wkleiłem i nie działało, a gdy wklejam do PLUGINS -> PERMISSIONSEX -> permissonsex.yml to działa.

Jeszcze sprawdź w PLUGINS -> ESSENTIALS -> config.yml

Tam chyba pomiedzy 400 a 500 linijką masz rozpisane rangi i ich kolory.

Może tam masz coś źle napisane.

Wpisz w konsoli groups tylko to słowo i zobacz co Ci wyskoczy jak te rangi które napisałeś w permissions to znaczy że działa, jak nie to znaczy że wkleiłeś w to miejsce co opisałem powyżej, a nie do pluginu.

Możesz wysłać konfiguracje tak żeby zobaczyć czy nie masz błędu.

Sam sie męczyłem z tym pluginem, ale teraz wiem już gdzie łątwo popełnić błędy.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Wywaliłem nawet essentials żeby zobaczyć czy to nie on przypadkiem koliduje z permissions, i nadal to samo. Jak nadaje komuś grupe z konsoli to zamiast jego nicku w permissions.yml pojawia się np:

31c54871-7a67-371f-b8f4-c85ea889bef7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...