Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się zacina, ekran się psuje

kiy0shi

Pytanie

Opublikowano

Otóż mam taki problem.

Wszystko zaczęło się dzisiaj. Grałem sobie, gdy nagle monitor się wyłączył i było napisane 'brak sygnału'. Komputer nadal chodził, ale dźwięk również się zaciął.

Zresetowałem, pograłem, lecz tym razem zaczęło szarpać ekranem, pojawiały się kolory fioletowy, biały, czarny, ekran cały czas mrugał.

Zresetowałem po raz kolejny, komputer nawet się nie załączył, wyskoczył jakiś komunikat, jedyne słowo, które zapamiętałem z niego było 'corrupted'.

Kolejny restart, komputer znowu troszeczkę podziałał i znowu się zaciął.
Co może być przyczyną tego i jak temu zaradzić?

Dodam, że komputer zaczął wydawać dźwięk takiego jakby bardzo szybkiego tykania, słyszałem go już wiele razy, ale wtedy wszystko poprawnie działało.

giphy.gif

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem że są to temperatury w idle? Jeśli tak to należy wyczyścić wnętrze komputera z kurzu oraz założyć nową pastę termoprzewodzącą na kartę graficzną oraz na procesor.

Kosz dobrej pasty to 20zł.

Opublikowano

Okej, tak więc zabiorę się do tego jutro, skoczę do sklepu itp, w razie czego napiszę do Ciebie i otworzysz ten temat.

Jak na razie dzięki za pomoc, do zamknięcia.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...