Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Mage

dziki1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł, jako, że ostatni taki temat jest na dole strony, a mi zależy na aktualnych informacjach, to zapytam- jaki mag dla mnie? Dopiero zaczynam.

Chcę dmg, mogę się składać na 2 strzały. Myślałem nad Ao Kuangiem, bo w grze very easy, podoba mi się design i skille(no, ciekawie to wyglądało jak w enemy był). Ah, no i najlepiej, żeby właśnie miał coś do farmienia, bo oporowo mi to idzie, niezwyczajny jestem TPP. Cena też nie ma znaczenia.

No i byle nie support, tym nie umiem, nigdy nie umiałem i się nie nauczę.

Opublikowano

To pooglądam sobie.

Jakieś itemy polecisz? Średnio wiem, co składać bo spamowałem tylko Neith, a nie chce mi się robić drugiego tematu, skoro równie dobrze mogę w tym zapytać. Szczególnie, że tam i tak pewnie wszystko outdated.

Opublikowano

Vulcan ma mega dmg i do tego cały czas może nawalać bombami prawie.

Ao nie bierz, bo niedługo go zmienią na inną postać czy coś w tym rodzaju i już nie będzie taki op.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Tak patrzę na te postacie i nie rozumiem jednej rzeczy.

Nu Wa- skąd ta zajebistość? Czy chodzi o to, że dmg bierze się ze zrobienia żołnierzy i puszczeniu 3 na mordę enemy + poprawka ulti?

To samo z Vulcanem, tylko tutaj to nie mam pojęcia skąd ma mieć dmg, chyba że tylko ulti.

Opublikowano

Działko w late zabiera po 300 ponad hp, z trójki cały czas możesz spamować po 500+ itp.

Jak naprawdę chcesz dmg to weź adc typu Artemis.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Nie, chcę castera. Jakbym miał brać nie-maga to coś do lasu jedynie.

@HappyyXpompa

A jak Nu Wa po nerfie, bo czytałem, że jakiś jest/miał być- wiadomo coś?

Ogólnie, koledzy, to zachęcam, bo nikt nie sypie lajkami na prawo i lewo tak jak ja.

Opublikowano

Nie, chcę castera. Jakbym miał brać nie-maga to coś do lasu jedynie.

@HappyyXpompa

A jak Nu Wa po nerfie, bo czytałem, że jakiś jest/miał być- wiadomo coś?

Ogólnie, koledzy, to zachęcam, bo nikt nie sypie lajkami na prawo i lewo tak jak ja.

Jak dla mnie nu wa przed  nerfem była taka sama jak po nerfie, znaczy nie odczułem aż tak tego zmniejszonego dmg.

Co do jej skilli - jak zmaksujesz 3-jkę to sama bije po 500-600 z full buildem, jak dodasz do tego żołnierzyki to damage robi sie dużo większy + nakładasz stuna, sam to wywali spokojnie pół hp, do tego dodajesz 1-nkę, ulti jest bardzo dobre dopiero od jakiegos 3 ulepszenia bo wtedy juz idzie jakiegoś killa dobić.

Co do itemów to ja osobiście składam - BoT - buty pod cd - talon - zegarek - obsydian shard - RoT. Ulti co minute, 3jka co 5 sec.

Opublikowano

Anubis - jedne z najwiekszysz dmg (Mage)

Janus - też spore dmg + mobilnośc możesz sobie portale robić :)

Scylla - również spore dmg

Poseidon - to co wyżej

Opublikowano

A jak z tym Ao- to pewne, że robi wyjazd? Znalazłem coś na reddicie, ale to było gdybanie, zero konkretów i dat.

Ogólnie to sobie popatrzyłem trochę i chyba będę myślał nad Nu/Vulcan, bo oboje mają coś, czego nie miała żadna postać w docie. :v

Opublikowano

Dziki tak, pewne, że Ao będzie miał jakąś zmianę. Nikt jeszcze nie wie dokładnie, ale to pewne, bo Kelly (pracuje w Hirez) mówiła ostatnio na streamie.

Z magów dmg ma jeszcze Janus, dwójką połowe a nawet i więcej ściąga.

He bo w late masz na 2 skille ludzi prawie + padasz na 2-3 hity.

VNp6c2U.png

Opublikowano

A jak z tym Ao- to pewne, że robi wyjazd? Znalazłem coś na reddicie, ale to było gdybanie, zero konkretów i dat.

Ogólnie to sobie popatrzyłem trochę i chyba będę myślał nad Nu/Vulcan, bo oboje mają coś, czego nie miała żadna postać w docie. :v

Jak już chcesz wybierać z pomiędzy tych 2 postaci to wybierz Vulcana, trzeba się nauczyć nim grać, ale robi dużo więcej w TF niż Nu Wa.

Opublikowano

Dobra, to robię #yolo i biorę Vulcana, coś szybko mi favory lecą(400-500? za mecz) to w najgorszym wypadku dozbieram te 2k na coś innego.

Edit. hehe, polecam. Coś mi z ulti uciekają, ale jak uda mi się trafić to po robocie jest. Postać wspaniała.

Opublikowano

No, zauważyłem właśnie. Coś szybko mi skoczyły, ale już idzie normalnie.

Ogólnie to, co do postaci, chyba tyle. Z Vulcana jestem zadowolony, jako taki build też mam, gra mi się kozacko, a jedyny problem to trafienie z ulti momentami(ale jak już trafię, to ładnie idzie :D), ale to już raczej nikt mi w tym nie pomoże.

Opublikowano

No, zauważyłem właśnie. Coś szybko mi skoczyły, ale już idzie normalnie.

Ogólnie to, co do postaci, chyba tyle. Z Vulcana jestem zadowolony, jako taki build też mam, gra mi się kozacko, a jedyny problem to trafienie z ulti momentami(ale jak już trafię, to ładnie idzie :D), ale to już raczej nikt mi w tym nie pomoże.

Build polecam BoT - Talon - Buty z penetracją - RoT - Shard - SR 

Jak chcesz napewno trafić  z ulta to stań obok przeciwnika walnij go z 3 po czym szybko odpal na niego ulta, trafi go na 90%, jednak nie zada aż tak dużego dmg, jak chcesz trafiać z jakiejś odległości to najlepiej się ukryj tak żeby przeciwnicy Cie nie widzieli wyceluj dobrze i bum.

Opublikowano

No, lepiej idzie. Teraz to już w sumie rzadko kiedy nie trafiam, może nie zawsze na full dmg, ale ładnie idzie.

Grałem buty -> talon->shard->rot->chrono~pendant(?? chyba dobra nazwa; zegarek z cooldown reduction) -> książka, więc w sumie podobne o ile bot to właśnie ta książka co manę za stacki daje.

Czytałem tak ogólnie o tym Ao i piszą, że zmienią raczej tylko model, a skille zostaną niemalże te same, więc jak wykatuję jeszcze trochę tego Vulcana, to kupię sobie albo He Bo, albo Ao właśnie bo i tak jest tani. Swoją drogą, to się tak wciągnąłem, że zastanawiam się nad god packiem, ale to wrzesień/październik jak cash wezmę.

Opublikowano

Heheheh, koledzy, odświeżam. Z racji tego, że nie chce mi się zastanawiać nad kupnem postaci i innych takich, to wziąłem god packa i sobie sprawdzam tych bogów, którzy mnie interesują na botach, co by gry komuś nie spierdolić.

Jakie zabawki na Chronosa?

W jego przypadku lepiej buty pod cooldown reduction czy penetrację? Jakie skille, bo wszystkie są fajne? Wnioskuję, że 1 albo 2 maksować najpierw, nie?

No i skoro już przy tym jesteśmy, to praktycznie to samo pytanie odnośnie Anubisa i Freyi(wiem, że jungle). Dzięki wielki z góy, kociaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...