Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brzuszki i bieganie. Wystarczy?

RzadeK_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! :D

Mam dość osobiste pytanie.

Ponieważ od pewnego czasu zacząłem biegać i robić brzuszki.

Chciałem się was zapytać czy dzięki tym ćwiczeniom zdołam zrobić sobie

klatkę? Wiecie mniej więcej o co chodzi :D "Kaloryfer" xD

Też myślałem nad zapisem na siłownie :D

Ale czekam na wasze odpowiedzi :D

p.s. mam 17 lat :D

1j90lz.jpg

Opublikowano

Mam też ustaloną dietę. 2 posiłki lekkie + 1 nie do syta. 

Co? Czyli chcesz jeść tylko 3 posiłki dziennie? Chyba sobie żartujesz. Musisz jeść co najmniej 5 posiłków dziennie, co 2,5-3h, bo zamiast tłuszczu będziesz spalał głównie mięśnie, czego chyba nie chcesz.

Kaloryfer się pojawia gdy masz niski procent tłuszczu w swoim ciele, tak <-10% BF. Zależy to też od wagi, a jak jesteś chudy i masz niski poziom tłuszczu, to musisz więcej brzuch ćwiczyć. Polecam jakieś abs 8min codziennie.

Opublikowano

Siemanko! :D

Mam dość osobiste pytanie.

Ponieważ od pewnego czasu zacząłem biegać i robić brzuszki.

Chciałem się was zapytać czy dzięki tym ćwiczeniom zdołam zrobić sobie

klatkę? Wiecie mniej więcej o co chodzi :D "Kaloryfer" xD

Też myślałem nad zapisem na siłownie :D

Ale czekam na wasze odpowiedzi :D

p.s. mam 17 lat :D

Czyli chcesz wyglądać jak typowy wieśniak z siłowni ? Nie lepiej ćwiczyć wszystkie części ciała ?

Opublikowano

Dlaczego od razu wieśniak xD

Po prostu chcę wyrobić klate. A do najbliższej siłowni mam 50km. [nie licząc szkoły gdzie i tak tam chodze (na siłke)]

@1373230489-U611928.pngRay Miałem namyśli śniadanie obiad i kolacje. Nie licząc w przerw obiadowych itd owoców, czegoś lekkiego. 

W takich "przerwach" nie czuje się głodny więc nie mam zamiaru napychać skoro nie czuje takiej potrzeby.

1j90lz.jpg

Opublikowano

Co do ćwiczeń na brzuszek to polecam ABS 8-minutowy:

Jak masz tak daleko do siłowni to kup sobie dwie hantle,sztangę łamaną/prostą i klatę możesz ćwiczyć.

Jedz trzy posiłki dziennie i zmieniaj tego,bo wpieprzanie na przymus Ci tylko zaszkodzi,a wiadomo jak zaczniesz ćwiczyć to waga sama pójdzie do przodu.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Dlaczego od razu wieśniak xD

Po prostu chcę wyrobić klate. A do najbliższej siłowni mam 50km. [nie licząc szkoły gdzie i tak tam chodze (na siłke)]

@1373230489-U611928.pngRay Miałem namyśli śniadanie obiad i kolacje. Nie licząc w przerw obiadowych itd owoców, czegoś lekkiego. 

W takich "przerwach" nie czuje się głodny więc nie mam zamiaru napychać skoro nie czuje takiej potrzeby.

A kto ci karze iść na siłownię ? Tak trudno poszukać w internecie treningu bez sprzętu. 

Opublikowano

A wiesz w ogóle co to jest klata? :D Bo ćwiczeniami na brzuch i bieganiem nie wyrobisz klaty, pompki i wiele innych ćwiczeń jeśli chcesz bez sprzętów.
Tutaj masz przykładowy abs na klatkę piersiową:

Opublikowano

Już nie będę specjalnie zakładać nowego tematu. Ja też postanowiłem zacząć dbać o siebie, nie jem już słodyczy, wędlina bardzo rzadko, teraz tylko sery, warzywa, owoce, i oczywiscie jakiś obiad, zupa czy jakis schabowy (nie duże porcje). Nie ukrywam ważę "troszkę" za dużo. Do tego wszystkiego biegam, ćwiczę (absy na brzuch oraz pompki, czasami także podciągnięcia na drążku). Moje pytanie do was, czy to odpowiedni tryb? Dzięki niemu zrzucę kilka kg?

Opublikowano

Już nie będę specjalnie zakładać nowego tematu. Ja też postanowiłem zacząć dbać o siebie, nie jem już słodyczy, wędlina bardzo rzadko, teraz tylko sery, warzywa, owoce, i oczywiscie jakiś obiad, zupa czy jakis schabowy (nie duże porcje). Nie ukrywam ważę "troszkę" za dużo. Do tego wszystkiego biegam, ćwiczę (absy na brzuch oraz pompki, czasami także podciągnięcia na drążku). Moje pytanie do was, czy to odpowiedni tryb? Dzięki niemu zrzucę kilka kg?

Jak najbardziej, najlepiej obliczyć swoje zapotrzebowanie BMR i odjąć 200-300 kalorii. Mógłbym Ci więcej doradzić jakbyś podał ile masz lat, wzrost i wagę. Jedz zdrowo, unikaj cukrów i innych słodzików. Absy na brzuch wyrobią Ci tylko mieśnie - niczego nie będzie widać jeśli ważysz za dużo, jak teraz je robisz - rób je przez cały czas, jak już schudniesz powinien pojawić się kaloryfer.

http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr

Te ćwiczenia też są spoko:

Robiłem je podczas redukcji, oczywiście na początku zawzięty byłem i trochę straciłem na wadzę, ale potem raz mi się chciało raz nie - w sumie z 92 poszło do 76 przez pół roku, ale tak jak mówię, baardzo często robiłem przerwy.

Biegaj dużo, najlepiej INTERWAŁY jak chcesz schudnąć, możesz też wybrać się na siłownie i tam pobiegać, zrobić różne inne aeroby, rowerek i wzmocnić swoje ciało.

Opublikowano

Jeżeli Twoją motywacją do osiągnięcia celu i głównym założeniem treningów ma być jedynie wyrobienie ,,kaloryfera" (zapewne, aby wyglądać lepiej na plaży) to polecam sobie od razu odpuścić. Nie po to się ćwiczy. 

Polecam zapoznać się z czymś takim jak kalistenika, a w szczególności zaopatrzyć się w książkę Paula Wade'a ,,Skazany na trening - zaprawa więzienna'' (nie jest droga, jej cena to ok. 29zł bez przesyłki). W niej masz wszystko wyjaśnione. 

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Co jest takiego w serach, bo nie wiem. Zamień zwykłe bieganie na interwały - więcej o tym masz na google. 

/Nie przesadzaj z owocami, bo mają dużo cukrów.

Opublikowano

Te ćwiczenia na pewno coś Ci dadzą, dodatkowo lepsze krążenie będziesz miał. Do tego siłownia też by się przydała, ale dużo osób ćwiczy w domu i widać efekty :)

Opublikowano

Polecam Ci robić jakieś abs'y najlepiej 2x 8min (zobaczy na yt), pompki w seriach, dokup jakieś hantle itd. Ale według mnie najlepiej wszystkie mięśnie ćwiczyć, nie tylko brzuch i klatę. 

xD

Opublikowano

Co jest takiego w serach, bo nie wiem. Zamień zwykłe bieganie na interwały - więcej o tym masz na google. 

/Nie przesadzaj z owocami, bo mają dużo cukrów.

w serach ( i ogolnie w nabiale ) sa bialka czyli to z czego budują sie mięśnie ;)

top oczywiscie ze bieganiem i brzuszkami brzuch wyrobisz ale jak to mowia brzuch sie robi w kuchni ^^ co do cwiczen polecam Ci mieszac abs z brzuszkami itd zeby trening nie byl monotonny i zeby mięśnie sie nie przyzwyczaiły ;)

Posilki hmmm tu lepiej jesc po mniej a częściej i nie wpierdzielać niezdrowego żarcia ^^

Opublikowano

Co? Czyli chcesz jeść tylko 3 posiłki dziennie? Chyba sobie żartujesz. Musisz jeść co najmniej 5 posiłków dziennie, co 2,5-3h, bo zamiast tłuszczu będziesz spalał głównie mięśnie, czego chyba nie chcesz.

Kaloryfer się pojawia gdy masz niski procent tłuszczu w swoim ciele, tak <-10% BF. Zależy to też od wagi, a jak jesteś chudy i masz niski poziom tłuszczu, to musisz więcej brzuch ćwiczyć. Polecam jakieś abs 8min codziennie.

Ja na masie dobijam 16% body fatu, a kaloryfer mi widać jak ta lala  ^_^   Zależy od jego rodzaju...ja mam gen do brzucha jak Lazar Angelov - CEGŁY, a nie płaskie klocki :D przez co widać nawet przy sporym otłuszczeniu  :ninja:

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...