Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed vs Ziggs na midzie - jak contrować te wiewiórke ?

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Dziś grałem sobie pare meczyków naszym ulubionym ninją.... ogólnie go ogarniam, ale na ostatnim dostałem strasznie w dupe od ziggsa. Nie miałem prawie w ogóle farmy, co chwila recall bo harasował w c**j.... jak kontrować tego nooba ? O ile wiem to on nie jest jakimś szczególnie genialnym pickiem na Zeda. Jakieś pomysły ? :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Polecam ci czekać aż Ziggs wyczerpie manę i wtedy atakuj . Jeśli rzuca Ulti to uciekaj z W . Proś o Ganki na Linię lub chodź na bota bądź topa aby zdobyć jakieś Kille skoro na midzie nie dajesz rady w taki sposób feedujesz się  dzięki czemu będzie ci łatwiej zabić ziggs'a

Opublikowano

Witajcie

Dziś grałem sobie pare meczyków naszym ulubionym ninją.... ogólnie go ogarniam, ale na ostatnim dostałem strasznie w dupe od ziggsa. Nie miałem prawie w ogóle farmy, co chwila recall bo harasował w c**j.... jak kontrować tego nooba ? O ile wiem to on nie jest jakimś szczególnie genialnym pickiem na Zeda. Jakieś pomysły ? :D

Bo jesteś c*****y nie umiesz grac silverku.

Powinieneś rozpierdalać ziggsa naa twoim elo pozdro szejsed NOW AND FOREVER BONUS BGC

Opublikowano

Zed kontruje ziggiego nie widze nic co mialoby byc problemem najlepiej stoj daleko od swoich minionow bo wtedy latwiej q uniknac po 6 to juz easy kill ja sie ciesze jak gram na niego zedem ;p

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

jak on podchodzi blisko to jego harrasuj, nie stoj w minionach, jesli juz ma cie zautoatakowac to zrob tak by na tym stracil creepy i tez hp (kontr-atak)

<>

Opublikowano

Zedem możesz łatwo uniknąć jego harasu bo masz cień którym możesz odskoczyć tym samym sposobem farm i czekaj aż będzie kończyć mu się mana

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

hm.. co do ziggsa, jest to największy troll, co 2 sekundy rzuca momby przez co musisz praktycznie stać pod wieżą, musisz używać skilli w i q, potem czekasz aż zużyje skille i push na niego.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Problem polega na tym, że Ziggs ma atak dystansowy, a Zed nie, więc ja to na lini wykorzystuję :)

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Jak wchodzisz w kazde jego q to nie dziwie sie ze musisz sie wracac.

Farmic mozesz spokojnie z daleka wiec nie wiem jakim cudem on cie tam harasowal.

Na 6 lvl ziggs ma male szanse z zedem no ale...

niektorzy troche nie mysla wiec sie spytam skoro cie tak harrasowal zlozyles buty merkury i np jakis item na magie?

Czy standardowy build z pierwszej lepszej strony?

Opublikowano

Jezeli dostajesz w dupe od ZIggsa to nawet nie mow ze ogarniasz Zeda....

Jeden i przydatny tip. Gdy Ziggs rzuca Q ty walisz  w niego combo W+Q+E(naraz) traci w sekunde polowe hp, teleporujesz sie do cienia i dodajesz jeszcze AA, potem juz mozesz znow uzyc Q+E, po wymianie uciekasz na W pod wieze i jeszcze uderzasz go Q+E. ( jeśli oczywiscie jeszcze zyje xD)

Opublikowano

Tak wlodziu chyba jak masz 100% rcd @.@ a zigg nie wie co za skill jest pod W i w ktorym kierunku ma isc pod wlasnego turreta LAWL

Opublikowano

Poprostu trzymaj się z dala od creepów i nie marnuj W na farmę, jeżeli podejdzie blisko to wywalasz od razu całe combo. I tak do 6 lvla, wtedy jak Ziggs ma +-60% hp to się wbijasz na niego z ulta i koniec.

2rp9q8l.jpg

Specjalista
Opublikowano

Musisz grac zedem wiecej bo ziggs to freekil na 5/6 lvl albo nie umiesz grac Zedem albo nie umiesz unikac q ziggsa.

Klikasz W i wbijasz w ziggsa R troche gry cieni zeby ominac W ziggsa oraz ult i masz killa ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...