Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na własne komendy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przejde odrazu do sedna sprawy

Czy jest jakiś plugin który dałby mi opcję dodania własnego tekstu po wpisaniu komendy np.

/vip    i wyświetlałoby mi co posiada Vip i ile kosztuje

/rekrutacja - czy rekru jest oFF czy On

itp chodzi mi o coś podobnego do customtext z essentials ale tam nwm jak dodać własną komende poza /customtext

Jeżeli istnieją takie pluginy to poprosze :D

TEMAT

Opublikowano

Stwórz własny skrypt, albo poszukaj poradnika jak stworzyć plugin do Minecraft'a. Gdzieś na forum był taki poradnik i właśnie autor poradnik podał taki przykład własnej komendy i tekstu wyświetlanego po jej wpisaniu ;)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

A nie masz linka do tego poradnika ;/ ?

kod pluginu:

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String commandLabel, String[] args){
		if(commandLabel.equalsIgnoreCase("vip")){
			sender.sendMessage(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', "&ftext "));
			sender.sendMessage(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', "&ftext "));
		}
		return false;

}

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Polecam mycommand lub skrypt, wszystko jest łatwe. A jak nie umiesz używać pluginów to wpisz na necie: skrypt/mycommand i wybierz pierwszy lepszy poradnik : )

Opublikowano

Myślę, ze jakby autor tego tematu potrafił tworzyć pluginy to nie zakładał by takiego tematu, więc podawanie kodu pluginu bez żadnego poradnika jak to wszystko poskładać to jednego pliku jest tutaj niepotrzebne ;) MyCommand, ewentualnie skrypt i wszystko czego pytającemu potrzeba ;)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Skorzystaj ze skryptu. ;)

command /vip:
    trigger:
        send "xxxx"
        send "xxxx"
        send "xxxx"
        send "xxxx"

command /rekrutacja:
    aliases: rekru
    trigger:
        send "Rekrutacja jest aktualnie ON/OFF"
Opublikowano

@RexioManTM

Masz racje ;p nigdy nie potrzebowałem tworzyć własnych pluginów (lenistwo) :D bo zawsze znajdowałem potrzebne ;p

Co to MyCommand kod jest zbyt rozbudowany i dla zielonych jest troche za trudny... Poradniki które się tworzą do tego pluginu są dla osób które miały z nim styczność bo ja kompletnie nic z nich nie rozumiem (gdzie dodać kody które podawają to jest największy błąd w każdym poradniku jest podany kod ale gzie go umieścic już nikt nie raczył napisać)

Wracając do tematu znalazłem plugin CustomCommand ma jasny przejrzysty kod łatwo się go edytuje zabiera minimum ramu servera.

Ale że na naszym świecie nie ma nic 100% pieknego to i ten plugin ma - znaczy że co jakiś czas gdy się go użyje włącza się strona mclist.

Ale trudno jakoś to przeżyje i zostawie go bo spełnia swoje zadanie moge nim skrócić komende np z /chatcontro c na  /cc i efekt jest jak przy dłuższej komendzie.

A co do skryptów to pora zacząć się z nimi poznawać pozcytać poradniki pooglądać gotowe kody i czegoś się nauczyć bo jak wiadomo server z autorskimi pluginami jest lepszy niż z ogólnodostępnymi.

Tak więc temat do zamknięcia :D dałbym wam + bo troche pomocy było ale nie do końca a nie chce znów 5pkt ostrzeżeń :D

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...