Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teemo-Co powinienem wiedzieć ?

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, od kiedy wyszła nowa rotacja strasznie mi się spodobał teemo, dobre mam statystyki nim 7/1 10/1 itp ale nie wiem dokładnie czy warto nim grać co o nim myślicie jest godny polecenia i zakupu 1350IP? 

Opublikowano

Pewnie jesteś nowy w lolu, dla mnie jedyne co powino się wiedzieć o teemo to to ze się nie powinno nim grac. Nawet jak jesteś początkujący to go nie polecam. Graj champami typu xin, Darius, master yi czy np Annie. Teemo już jest zbyt zbalansowany aby był grywalny przez początkujących. Trzeba wiedzieć gdzie stawiać grzyby, jak uciekac i kiedy używać q

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Według mnie jest warty kupna , 1350 IP to nie jest tak duzo , a jak Ci sie postac spodobala to dlaczego mialbys nia nie grac?Daje duzo zabawy jesli idziesz w AP , grzybki potrafia carrowac  tf'y jesli oczywiscie dobrze je ustawisz no i nie jest trudna postacia do ogarniecia 

Opublikowano

Teemo jest dobrą postacią i nie jest jakoś specjalnie trudny - stawianie grzybków. Łatwa mechanika. Ja Ci polecam go, urocze stworzonko, do tego ma dwa ładne skiny. Może w tf nie jest jakoś GENIALNY, bo nie wbije się w sam środek tf <chyba, że na ukryciu>, gdyż jest papierkiem, ale dmg z grzybków jest bardzo przyjemny, do tego otrucie z "E".

Opublikowano

Polecam postać, ma Blinda, grzyby maja fajnego slowa i do tego jeszcze to oplucie z E. Jak ogarniesz to fajnie się nim gra, ale wiadomo, że nie jest on najmocniejszym champem

Opublikowano

Dla początkującego jak najbardziej dobra postać, jednak na wyższych poziomach nie powinno się tym grać. Jest z niego totalny papier, nawet jak go zbudujesz pod hapsy to i tak pada.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Siemanko, od kiedy wyszła nowa rotacja strasznie mi się spodobał teemo, dobre mam statystyki nim 7/1 10/1 itp ale nie wiem dokładnie czy warto nim grać co o nim myślicie jest godny polecenia i zakupu 1350IP? 

Gdy dajesz Q na okreslonego przeciwnika i on atakuje fizicznymi atakami ( AA ) to ciągle missuje ( czyli nic nie bije ) przez określony czas działania oślepienia.

Maksuje się E ,a nie Q.

Grzyby Do S3 Stawiaj w krzakach wyżej to sam powinieneś ogarniać ( gdzie wpadają zwykle ludzie ).

To najbardziej znienawidzona postać w LoLu masz reporta w lobby jak go pickniesz na rankedzie 30lvl w brązie.

Opublikowano

Graj nim jak chcesz, ja mainuje to małe gówno :D

+ blind z Q

+ trutka może łatwo dobić

+ spierdolisz/dogonisz W

+ pasywa

+ grzyby, największe gówno <3

+ potrafi ściągnąć całe hp na 4 auto

+ praktycznie nieśmiertelny jeśli nie dostaniesz stuna/ganka

+ przeciwnicy boją się podejść do farmy

+ grzybki to takie małe wardy

- słaby w team fightach

Opublikowano

Teemo to kontra na prawie każde ad .. Bardzo dobrez sprawuję się na topa np na Nasusa, bardzo dobrez go odfarmia pierw składasz nashor następnie maske i huragan potem jak już hcesz :)

Opublikowano

Teemo to był mój main i nawet chyba dalej nim jest.

Jedziesz tak:

Q -> E -> W, potem raz Q raz E. W maksujesz na samym końcu.

Itemki:

Maska -> Klepsydra -> Objęcie ognia -> Rabadon -> dalej jak chcesz byle by było najwięcej ap.

I dodam teraz, Teemo najlepszy jest tylko pod AP, grałem kiedyś ja AP vs kumpel AD, wdupczył jak chciałem.

Jeśli grasz vs nasus to się nawet nie bój :D Jesteś dla niego największą kontrą.

To tyle ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

NIE GRAJ TYM GÓWNEM!

A tak serio, to nie daj przeciwnikowi podejść do farmy, a gdy wchodzisz w duele, to blinduj z q ;) 

Klepsydra -> Objęcie ognia -> Rabadon -> dalej jak chcesz byle by było najwięcej ap.

Jeśli grasz vs nasus to się nawet nie bój :D Jesteś dla niego największą kontrą.

Nie no, ziomek ten build i to, że jesteś Nasusa kontrą, w bronzie nie działają kontry, poza tym ten build, no płacze :v

647041416238306889721.png

Opublikowano

Teemo to kontra na prawie każde ad .. Bardzo dobrez sprawuję się na topa np na Nasusa, bardzo dobrez go odfarmia pierw składasz nashor następnie maske i huragan potem jak już hcesz :)

Na normalach owszem, wyzej nie. 

Btw mam nadzieje ze te "hcesz" to przez przypadek? 

Pewnie jesteś nowy w lolu, dla mnie jedyne co powino się wiedzieć o teemo to to ze się nie powinno nim grac. Nawet jak jesteś początkujący to go nie polecam. Graj champami typu xin, Darius, master yi czy np Annie. Teemo już jest zbyt zbalansowany aby był grywalny przez początkujących. Trzeba wiedzieć gdzie stawiać grzyby, jak uciekac i kiedy używać q

Czemu ma nim nie grac? Jest poczatkujacy, na normalach se poradzi.

@topic

Nie masz 30 to polecam, pojdziesz na topa, gdzie zazwyczaj bedzie postac AD, wtedy powinienes ja skontrowac. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Jedziesz tak:

Itemki:

Klepsydra -> Objęcie ognia -> Rabadon -> dalej jak chcesz byle by było najwięcej ap.

I dodam teraz, Teemo najlepszy jest tylko pod AP, grałem kiedyś ja AP vs kumpel AD, wdupczył jak chciałem.

To tyle ;)

widac ze braz to twoje zycie XDDD

Opublikowano

NIE GRAJ TYM GÓWNEM!

A tak serio, to nie daj przeciwnikowi podejść do farmy, a gdy wchodzisz w duele, to blinduj z q ;) 

Nie no, ziomek ten build i to, że jesteś Nasusa kontrą, w bronzie nie działają kontry, poza tym ten build, no płacze :v

Build jest bardzo dobry, gram nim od dawna jest mój, i cisne nim każdego. Dzisiaj staty 9/0 na dariusa = wygrana.

Na normalach owszem, wyzej nie. 

Btw mam nadzieje ze te "hcesz" to przez przypadek? 

Czemu ma nim nie grac? Jest poczatkujacy, na normalach se poradzi.

@topic

Nie masz 30 to polecam, pojdziesz na topa, gdzie zazwyczaj bedzie postac AD, wtedy powinienes ja skontrowac. 

Dokładnie! Polać mu!

Teemo jest bardzo łatwy dla nowych.

Opublikowano

Jedziesz tak:

Itemki:

Maska -> Klepsydra -> Objęcie ognia -> Rabadon -> dalej jak chcesz byle by było najwięcej ap.

To tyle ;)

Maska jako pierwszy item ? Nie lepszy nashor's tooth ? Ja bym maskę cisnął, albo trzeci albo w ogóle bym jej nie brał xD

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Na jednym z kont doszedłem od Bronzu V do platyny I, wiec może coś tam się wypowiem na jego temat:

Teemo chodź zawszę na topa, to że mid jest na niego dobry czy inne lane to tylko złudzenie  ;)

Na topie jak masz przeciwnika melee i będziesz utrzymywał odpowiedni dystans to spokojnie będziesz wygrywał linie  ;) harras teema jest bardzo mocny, szczególnie w mid game  ;)

Ogólnie to w zależności od tego jakich masz przeciwników, a w szczególności przeciwnika na lane musisz składać różne buildy, ale ogólnie robisz się głównie pod attack speed i ap  ;) Możesz ewentualnie kupić zonie dla armora, ale tylko to  ;)

Maxujesz e, a następnie q. E pozwala Ci bardzo mocno harrasować przeciwnika w early game. Nie zapomnij jednak na 3 poziomie dać 1 pkt w W, aby mieć większy movement

Musisz dobrze, jak ja to lubie mawiać "grzybić teren". Stawiaj grzyby w strategicznych miejsach, nie tylko ochraniaj się przed gankami na Ciebie, ale też zabezpiecz jungle, stawiaj na lane grzyby w takich miejsach, którymi ucieka twój przeciwnik gdy go mocno pociśniesz  ;) Pamiętaj, aby czasem pomóc na midzie i postawić w tamtych okolicach kilka grzybów.

W trakcie teamfighta Twoim zdaniem jest przede wszystkim użyc blinda 'Q' na przeciwnego ADC, a następnie spróbwać go zabić. Gdy uda Ci się dobiec do ich ADC i go zblindować to bez żadnych problemów go zabijesz  ;) Nie będzie mógł Ci zadać nic z basic attacków, przez co carry staję się praktycznie bezużyteczny.

Pamiętaj, żeby nie za często KS-ować  :) wiem, że to bardzo kuszące szczególnie przy graniu Teemem, ale reszta drużyny też potrzebuję fragów  ;)

Harras, harras i jeszcze raz harras  ;)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Maska jako pierwszy item ? Nie lepszy nashor's tooth ? Ja bym maskę cisnął, albo trzeci albo w ogóle bym jej nie brał xD

Maska u teemo to podstawa, podpalasz tym przecież. Nie raz jak ktoś mi wpadł w grzyba to padł bo się palił + trutka. Reakcja? Dzisiaj byłą tak ,,Fuu teemo!"

Opublikowano

Maska u teemo to podstawa, podpalasz tym przecież. Nie raz jak ktoś mi wpadł w grzyba to padł bo się palił + trutka. Reakcja? Dzisiaj byłą tak ,,Fuu teemo!"

Jak wygrywasz lane to możesz sobie pozwolić na maskę ;) Ale jak już coś to jako 3-4 item :) Na pewno nie jako pierwszy, remember

916741414680034286162.png

Opublikowano

teemo ma tzw. global taunta, w tf najpierw jego się eliminuje, a gdy ktoś cię spotyka od razu wywala Ci całe combo, po prostu nikt nie lubi teemo i tak jest, ale build dla mnie lepszy troche: Maska, butki, nashor, zhonya, void staff, ga. Ale to takie pussy, pussy. Lepiej iść full ad ;)
i oczywiście tak jak napisałem, poke z e i gdy wchodzisz w duele blind z q ;)

647041416238306889721.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...