Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Problem z fps na raidach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Jako, że po zobaczeniu nowego cinematika wod'a odbiegłem trochę od świata lola i coda, mam pewien dylemat.

Otóż, ostatnim razem gdy grałem w wowa(kilka miesięcy wstecz) na globie miałem małe problemy ze spadkiem fpsów podczas raidu.

Po podkręceniu procesora, było troszkę lepiej ale i tak przy większych walkach fpsy były bardzo niskie.

Przy wykonywaniu questów, bg i df było dobrze, nie było spadków fpsów. Chciałbym zacząć ponownie grać w wowa, kiedy wyjdzie nowy dodatek, ale jako,

że jestem graczem PVE to martwią mnie te fpsy... Czy wymagania woda będą dużo wyższe?

Powiedzcie proszę co muszę wymienić/podkręcić żeby wow działał na raidach płynnie i jak obecna konfiguracja będzie dawała sobie radę na wod'zie (wiem, że jeszcze nie ma wymagań)?

Mój PC:
CPU: intel core 2 duo e6400 @ 2,8ghz

GPU:HD7770 1gb GIGABYTE

RAM: 4gb

System: Win 7 32 bit

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi!

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Nexos mówił (streamer i youtuber wowa), że jemu beta chodzi lepiej niż global. Mi zresztą też. Tyle mogę Ci powiedzieć.

No to mam nadzieję, że mój procesor wyrobi na raidach.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ogólnie ten wow jest coś zjebany ja na dobrym sprzecie mam z 30 fps na raidach przy czym w innych grach np bf3 mam po 100 fps na ultra.

Opublikowano

Ogólnie ten wow jest coś zjebany ja na dobrym sprzecie mam z 30 fps na raidach przy czym w innych grach np bf3 mam po 100 fps na ultra.

Tak, tylko w wowie na raidzie jak jest zamieszanie to pc jest bardzo obciążony, jak np. wpadnie z 100 trashu i jesteś w grupie 25 to wtedy jest zamieszanie : ) Ogólnie to wcześniej np. na cata nie miałem problemów z fpsami. Mam nadzieję, że zrobią dobrą optymalizację bo nie widzi mi się zmiana procesora.

Opublikowano

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...