Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe RP, czyli jak pozbyć się pieniędzy.

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. W tym temacie chciałabym poruszyć sprawę tzw. „darmowych Riot Points”. Najczęściej wygląda to tak, że wchodzimy na jakąś stronę internetową, mamy przepiękną szatę graficzną, która po prostu mówi nam: „bierz te darmowe RP, no bierz je!”. Po czym dosyć spora ilość młodego, nieświadomego społeczeństwa klika na jakieś tam obrazeczki z napisem „darmowe rp”, albo „darmowy skin”. Następnie prawie zawsze musimy podać Swój nr telefonu, aby odebrać rzekomy kod. I tu zaczyna się problem. Po podaniu numeru, zaczynają ubywać pieniążki z konta, przychodzą dziwne SMS’y itd. A to, dlaczego? Bo nie czytamy regulaminów!

To samo tyczy się jakichś programów do nabijania RP.. Coś takiego nie istnieje!! Są to keyloggery, których zadaniem jest wykradnięcie haseł znajdujących się na Waszym komputerze.

Oto przykładowy regulamin takiej strony:

Jest to strona typu Landing Page zachęcająca do skorzystania z usługi PUNKT. Jest to usługa subskrypcyjna. Jej warunki określa regulamin. Zapisz się do naszego serwisu, a w każdy poniedziałek, środę i piątek otrzymasz wiadomości zawierające linki do pobrania kontentu oraz jeden punkt na swoje konto w katalogu – punkty możesz wymienić na nagrody (opłata wynosi 6.15 zł/sms, otrzymasz 3 sms/tydzień). Obowiązują standardowe opłaty za usługi WAP, GPRS i UMTS naliczane zgodnie z taryfą danego operatora sieci komórkowej. Usługa jest dostępna we wszystkich sieciach komórkowych dla użytkowników posiadających telefon komórkowy z obsługą GPRS. Aby aktywować serwis wpisz numer swojego telefonu na stronie oraz wyślij SMS o treści START PUNKT na numer 60568 (T-MOBILE, ORANGE, PLUS, PLAY koszt wysłania SMS wynosi 0 PLN). UWAGA! Jeśli jesteś abonentem sieci ORANGE, PLAY lub T- MOBILE nie musisz wysyłać SMSa, wystarczy ze podasz nr PIN, który prześlemy do Ciebie SMSem. Przesłanie kodu PIN jest równoznaczne z aktywacją usługi (prenumeraty). Rezygnacja z usługi: wyślij STOP PUNKT na numer 60568. Usługodawcą i podmiotem realizującym dodatkowe świadczenie jest: FireMedia S.C. (firma zarejstrowana w Polsce), Numer Identyfikacji Podatkowej (NIP) 7743212134. Email : [email protected]. Regulamin

Co najlepsze. Jest to wszystko legalne, a twórcy takich stron zarabiają na naiwności i niedoinformowaniu przez ludzi.

Stworzyłam ten temat tylko, dlatego, abyście nie pozwolili na Sobie zarobić w tak prosty sposób oraz ku przestrodze czytania niektórych regulaminów stron, wydających Wam się podejrzanie.

Podsumowując:, Jeżeli widzicie napis, darmowe RP, to automatycznie znak, że nie są one darmowe. Zaś, jeśli jesteście na stronie, gdzie można wymieniać punkty na doładowanie RP, jest to bardziej prawdopodobne niż w opisanym powyżej przypadku.

Opublikowano

Możesz dodać jeszcze że nie ma czegoś takiego jak "Programy które za darmo doładowują RP" a w nich są zamieszczone keylogery .

Opublikowano

Witajcie. W tym temacie chciałabym poruszyć sprawę tzw. „darmowych Riot Points”. Najczęściej wygląda to tak, że wchodzimy na jakąś stronę internetową, mamy przepiękną szatę graficzną, która po prostu mówi nam: „bierz te darmowe RP, no bierz je!”. Po czym dosyć spora ilość młodego, nieświadomego społeczeństwa klika na jakieś tam obrazeczki z napisem „darmowe rp”, albo „darmowy skin”. Następnie prawie zawsze musimy podać Swój nr telefonu, aby odebrać rzekomy kod. I tu zaczyna się problem. Po podaniu numeru, zaczynają ubywać pieniążki z konta, przychodzą dziwne SMS’y itd. A to, dlaczego? Bo nie czytamy regulaminów!

To samo tyczy się jakichś programów do nabijania RP.. Coś takiego nie istnieje!! Są to keyloggery, których zadaniem jest wykradnięcie haseł znajdujących się na Waszym komputerze.

Oto przykładowy regulamin takiej strony:

Jest to strona typu Landing Page zachęcająca do skorzystania z usługi PUNKT. Jest to usługa subskrypcyjna. Jej warunki określa regulamin. Zapisz się do naszego serwisu, a w każdy poniedziałek, środę i piątek otrzymasz wiadomości zawierające linki do pobrania kontentu oraz jeden punkt na swoje konto w katalogu – punkty możesz wymienić na nagrody (opłata wynosi 6.15 zł/sms, otrzymasz 3 sms/tydzień). Obowiązują standardowe opłaty za usługi WAP, GPRS i UMTS naliczane zgodnie z taryfą danego operatora sieci komórkowej. Usługa jest dostępna we wszystkich sieciach komórkowych dla użytkowników posiadających telefon komórkowy z obsługą GPRS. Aby aktywować serwis wpisz numer swojego telefonu na stronie oraz wyślij SMS o treści START PUNKT na numer 60568 (T-MOBILE, ORANGE, PLUS, PLAY koszt wysłania SMS wynosi 0 PLN). UWAGA! Jeśli jesteś abonentem sieci ORANGE, PLAY lub T- MOBILE nie musisz wysyłać SMSa, wystarczy ze podasz nr PIN, który prześlemy do Ciebie SMSem. Przesłanie kodu PIN jest równoznaczne z aktywacją usługi (prenumeraty). Rezygnacja z usługi: wyślij STOP PUNKT na numer 60568. Usługodawcą i podmiotem realizującym dodatkowe świadczenie jest: FireMedia S.C. (firma zarejstrowana w Polsce), Numer Identyfikacji Podatkowej (NIP) 7743212134. Email : [email protected]. Regulamin

Co najlepsze. Jest to wszystko legalne, a twórcy takich stron zarabiają na naiwności i niedoinformowaniu przez ludzi.

Stworzyłam ten temat tylko, dlatego, abyście nie pozwolili na Sobie zarobić w tak prosty sposób oraz ku przestrodze czytania niektórych regulaminów stron, wydających Wam się podejrzanie.

Podsumowując:, Jeżeli widzicie napis, darmowe RP, to automatycznie znak, że nie są one darmowe. Zaś, jeśli jesteście na stronie, gdzie można wymieniać punkty na doładowanie RP, jest to bardziej prawdopodobne niż w opisanym powyżej przypadku.

Tylko debil może się na coś takiego nabrać, powiedzmy sobie, że wykorzystują "dzieci", bo nie wiem czy ktoś 15 lat + się nabierze.

I dobrze, że doją z nich hajs, będzie nauczka, dla ich korzyść, że za nim coś zrobią - przemyślą coś.

Opublikowano

Kiedyś szukałem sposobu na darmowe RP i o dziwo znalazłem, ale to wymagało użycia buga z jedną z odznak w grze i teraz to naprawili.

Chcesz RP? Bul kasę na nie i tyle... Albo módl się, że ktoś ci gifta da jeśli skórkę chcesz...

Opublikowano

Sam bez bicia się przyznam, że mam 13 lat, a w takie "darmowe" RP w lolu, złoto w WoT itp. nie wierze.

Wystarczy przeczytać regulamin.

Jest jedna strona która w 100% jest darmowa i działa, trzeba tylko zdobyć punkty za pisanie na forum, ocenianie zdjęć itd. Macie ją w mojej sygnaturce

xxx

Opublikowano

Niektórzy naprawdę nie myślą czasami się załamuje jak ktoś lajkuje strone na fb o np. takiej nazwie darmowe rp musisz tylko wbić 10 lvl .

Opublikowano

Jedyna strona, która naprawde działa to "Do Gry". Jest ona całkowicie darmowa i nie trzeba podawać żadnego adresu, numeru telefonu czy czego kolwiek innego co mogłoby nas ogołocić z kasy. Ja sam korzystam z tej strony, dzięki koledze który poinformował mnie o jej istnieniu. 

Jeśli ktoś się boi to do niczego nie namawiam tylko informuję, że coś takiego istnieje. Ja osobiście jestem zadowolony a poniżej zamieszczam wam link do mojego już dosyć starego filmu dotyczącego tej strony.

Mój filmik: https://www.youtube.com/watch?v=iZrGmwWXc1Y&list=UUssfLlAVQ8zGscC4WH5DKSg (Jeśli takie linki są z jakiegoś powodu zabronione to przepraszam)

Zanim stwierdzisz, że to oszustwo dowiedz się więcej na ten temat i nie wygaduj ludziom głupstw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...