Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić w takiej sytuacji?

Raise the Phend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

co zrobić w sytuacji gdy np. mainuję supporta ale nie mogę nim grać ponieważ w soloq dostaje "bot premade"? To był przykład, głównie chodzi mi o to co zrobić gdy ktoś bierze linię/championa którego mainujesz i potrafisz nim carry'ować a resztą postaci grasz średnio. Jestem w Silverze i często przez takie akcje przegrywam.

Opublikowano

Wydaje mi się że nie ma co leavować, po prsotu musisz zmainować inną linię, nie zawsze możesz grać tego wymarzonego lane'a

Opublikowano

Po prostu jak jesteś pickiem przed nimi to wywalone i pickuj swojego maina. Nigdy nie patrz na innych, gdy masz np first picka.
Ale musisz mieć co najmniej 2 linie ogarnięte, żeby coś wygrywać, bo nie zawsze dostaniesz to czego chcesz.

Opublikowano

Graj też na innej lini bo wtedy jest kaplica w diamencie i challengerze ludzie narzekają na supporty dlatego że jak ktoś im wezmie tego supporta to nie potrafia grać innymi i przegrywają.

Ja polecam mid bo tam też łatwo kerować albo jungle ale to więcej praktyki trzeba włożyć .

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Nie możesz ograniczyć się do samego supporta na rankedach.. Tutaj jednak decyduje kolejność pickowania, a nie napisanie support czy mid, przykładowo. Musisz nauczyć grać się na midzie albo adc jeszcze.

Opublikowano

Polecam ci ogarnąć jeszcze dwie linię np. Mid i Top . Jeśli juz to zrobisz to nie będzie problemu gdzie będziesz grał . 

Opublikowano

Jeśli mainujesz np katarina na midzie, to bez problemu dasz radę na topie. Farmisz/ harassujesz Twój główny cel. Możesz dodgować mecze jednak będziesz dostawać -3lp/przegrana no  po co to komu. Lepiej wziąć picka i starać się nim kerować - da radę to zrobić ze wszystkich pozycji - jungle/mid/top/adc nawet supportem. Staraj się opanować więcej postaci, ja np gram mało postaci ale jeśli dostane takiego rumbla/tfa co nidgy nie umiałem nimi grać, zagram nimi bo oglądam często jakieś dobre streamy i pomagają mi w nauce danych championów ^_^.

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...