Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaco w jungli - co zle a co dobrze?

hersentokrul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Kiedys jak mialem 10 lvl gralem shaco jak bbyl w rotacji na botach, dzisiaj chcialem wrocic do tych czasow, ale na rankedzie. Kupilem shaco jedna rundke przegralem przez team.. druga gralem i wygralem.. Build skladalem najbardziej pod szybkosc ataku potem atak

5532714085336581187376.jpg

Na dodatek dodam, shaco nie umiem grac a to byl tak prawde mowiac, 1 raz nim od tamtego czasu.

Nizej statystyki moje na grze

9542014085336591187376.jpg

2132814085336591187376.jpg

Powiecie, czy dobrze skladam go czy nie? Oraz co na niego trzeba robic - skille kupywalem tak:

W - E - Q  potem maxowalem W, potem E i na koniec Q

http://matchhistory.eune.leagueoflegends.com/en/#match-details/EUN1/923556399/27668947

taktyka walki w grze:

Jestem w krzakach czekam az enemy podejcie, jesli gra troszke dalej jest i jest tf wchodze w krzaki przygotowywuje Q lece klikam je, rzucam W walne raz potem E jesli mam wolnego ulta to R izaznaczam zeby bil tego co ma jak najmniej hp w 1vs1 Q, E , W i go niema

Opublikowano

Jak można po jakimś czasie nie grania jakąś postacią pierwszą gre zagrać na rankedzie? nie przez team tylko przez siebie pewnie przegrałeś

ja bym polecił iść na draft picka albo team buildera i tam poćwiczyć tą postacią .

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Dobre ganki imo postac pod early , tam robisz duzo ganków , w late jest dobijaczem , czyli jak nie nafeedujesz teamu to nie bedzie kogo dobijac i jest 4v5 , od siebie polecam grac ap shaco na midzie burst z dfg nie z tej ziemi gralem troche kazda gra win

Opublikowano

Dobre ganki imo postac pod early , tam robisz duzo ganków , w late jest dobijaczem , czyli jak nie nafeedujesz teamu to nie bedzie kogo dobijac i jest 4v5 , od siebie polecam grac ap shaco na midzie burst z dfg nie z tej ziemi gralem troche kazda gra win

Dobre ganki?xD Spróbuj nim zgankować topa to jeszcze padniesz. Ogólnie papierowa postać która bez feeda nic nie zrobi.

Opublikowano

Shaco trzeba ogarniać przynajmniej z 300 gier więc graj a się nauczysz. W większości przypadków gry z shaco jest 4v5.

Co?! Ja zacząłem nim grać rankedy to na razie jest 17 gier win streaku (2 lose).

Porady;

Maxuj E, potem W.

Graj z blue trinketem.

Ogólnie to robisz taki myk, że jeśli jesteś od blue side to zaczynaj od twojego blue, czemu? A no bo przeciwnik też zaczyna zapewne od blue- wiadomo pomoc od bota.

Ustawiasz pacynki, robisz szybkiego blue bez smite, bierzesz Q i idziesz poświecić twoim blue trinketem na reda enemy (żeby nie marnować czasu/nie ryzykować FB). Jeśli red stoi bierzesz go (tylko szybkooo!). Powinieneś być 10senkud szybszy od enemy więc na lajcie go zrobisz.

Graj z ignite/smite, wiadomo większe zabezpieczenie killa przy early gankach.

I najważniejsze! NIGDY NIE UŻYWAJ Q do szybszego poruszania się jeśli nie jesteś w 100% bezpieczny, czemu? Bo to twoja jedyna forma ucieczki.

Gankujesz od pleców (wiadomo) kiedy jesteś jeszcze niewidzialny stawiasz swoją pacynkę za enemy, tylko w odpowiedniej odległości- żeby zdążyła się aktywować. Potem aa+crist (z Q), E dla slowa żeby nie uciekł, potem w 95% jeśli nie ma flasha wpada w naszą pacynkę (czyli 100% kill).

Opublikowano

Jak można po jakimś czasie nie grania jakąś postacią pierwszą gre zagrać na rankedzie? nie przez team tylko przez siebie pewnie przegrałeś

ja bym polecił iść na draft picka albo team buildera i tam poćwiczyć tą postacią .

Powiem Ci tyle, olafem tez nigdy nie gralem i picknalem go na rankeda 1 raz na jungle, koncowe staty to 14/3 czy 4 ogarnialem nim.

@Mentalism

Co do tego shaco, wygrana gra ze statami 3/8 - Moj piekny team, szczegolnie ADC sobie bije 1vs1 nobka na midzie, nagle on przychodzi bach i dobil.. Ciagle team mi dobijal a jesli mnie bilo we 2 to drugi uciekal bo sie bal.

Polecicie w takim razie inna postac na jungle, procz mastera?

Opublikowano

Shaco piekna postać. Kiedyś spokojnie dawałem radę 1 vs 1 na Rengara (jeszcze przed jego nerfami). Łatwo ukraść smoka/barona. Potrafi zaskoczyć pojawiając się tuż za plecami (ale jednak Twitch pod tym względem jest lepszy) Co do buildu to zamiast Yomuu Ghostblade skladam Phantom Dancer'a a zamiast Hydry Bloodthirster'a. Mimo tego że Shaco jest dobrą postacią jednak poleciłbym Ci Twitch'a w jungli, z racji że styl gry jest prawie identyczny a w late się bardziej przydaje.  

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

build ok, invejduj enemy reda (z pacynkami wystarczająco szybko go zrobisz i będziesz szybszy na redzie niz przeciwnik), bota olej, gankuj tylko solo linie

w late nawet nie proboj sie grupowac z teamem tylko spilt push

­

Opublikowano

Powiem Ci tyle, olafem tez nigdy nie gralem i picknalem go na rankeda 1 raz na jungle, koncowe staty to 14/3 czy 4 ogarnialem nim.

@Mentalism

Co do tego shaco, wygrana gra ze statami 3/8 - Moj piekny team, szczegolnie ADC sobie bije 1vs1 nobka na midzie, nagle on przychodzi bach i dobil.. Ciagle team mi dobijal a jesli mnie bilo we 2 to drugi uciekal bo sie bal.

Polecicie w takim razie inna postac na jungle, procz mastera?

Polecam Ci ww, bardzo przyjemna jak i skuteczna postać.

Masz niesamowity heal z passywa + Q który dla początkowych graczy jest bardzo przydatny. Ganki to łatwizna, nie trzeba praktycznie nic używać tylko W+Q (jeśli masz reda to aa) jeśli ucieka i jest w stanie Ci uciec to ulty.  Pamiętaj tylko, nie gankuj od razu ultem, używaj go tylko kiedy enemy może uciec- czasami da radę zabić bez ulta, co za tym idzie możesz zgankować inną linię b. skutecznie.

Opublikowano

ja tak zawsze robie i wygrywam rankedy wtedy ;o

a co do shaco, dobry do splitpushu, w tf-ach wyeliminować adc, to twój cel jako shaco ^^

jungle robi dość powoli (tylko an 1lv szybko) i jest troche papierowy.

tak czy inaczej build masz ok, tylko staraj się counterjunglować :)

304191415027212454880.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...