Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting na serwer z modami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Ostatnio ze znajomymi postanowiliśmy postawić mały serwer z modami i zastanawiamy się nad wyborem hostingu. Na forum było wiele pozytywnych opinii nt. FiberHost.pl więc sprawdziłem ich ofertę i wydaje się całkiem dobra, ale ile ramu potrzebuję do gry bez lagów z takimi modami przy 3-8 graczach online?

BuildCraft 3
Thermal Expansion
Chickenbones Core
ComputerCraft
Ender Storage
ExtraBiomesXL
Facorization
Forestry
IndustrialCraft2
Advanced Machines
Advanced Solar Panels
GraviSuite
Modular Forcefield System
Nuclear Control
Inventory Tweaks
Iron Chests
Minecraft Forge
Mystcraft
Not Enough Items
Obsidian Pressure Plates
Protal Gun Mod (opcjonalnie)
RailCraft
Rei's Minimap/ Zan Minimap
Steve's Carts 2
Twilight Forest
BiblioCraft
Extra Bees
RedPower / Project Red
SoulShards
Thaumcraft 4

Z góry dziękuję.

"Spieszmy się strzelać w scoutów, tak szybko spotują..."

~Placek Plackowski ok. 2013r. n.e.

"Ciekawą rzeczą jest niesłabnąca w Twym wypadku popędliwość oraz libido. To niezwykłe, jak na lewitującą, gadającą czaszkę, ale na wizytę u psychologa w tym wpadku jest już chyba zbyt późno."

Opublikowano

Na 30 modów... Myślę że 5-7gb ram by się przydało :) Jeśli to ma być prywatny serwer to myślę że Ci wystarczy :)

Pomogłem ? Daj LIKE :)

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 |

Opublikowano

Nie ma co szaleć, jeśli chcesz mieć wszystko świetnie to kup 10GB, myśląc, że jeszcze coś dodacie.

Jeśli nie... Około 6 powinno starczyć. Są też serwery na CubeHost i również nie widzę na nich żadnych lagów - zrób jak uważasz, fiberhost też jest dobry.

Opublikowano

Ostatnio grałem na serwerze 2GB ramu, 47 modów i lagi były dopiero przy 20-25 graczach, ale cóż - może były to inne mody.

Wiecie może jak sprawuje się oferta LAVA z hostingu FiberHost.pl ?

"Ciekawą rzeczą jest niesłabnąca w Twym wypadku popędliwość oraz libido. To niezwykłe, jak na lewitującą, gadającą czaszkę, ale na wizytę u psychologa w tym wpadku jest już chyba zbyt późno."

Opublikowano

Dobra biorę ofertę bez limitu ram od fiberhost.pl. Od craftserve mam 1536 MB ram za 25zł miesięcznie i pewnie będzie mi wywalać gdy ram zostanie przekroczony. Naprzeciw wychodzi fiberhost.pl z ofertą LAVA bez limitu ram za 17 zł na miesiąc..

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Maxcraft też masz za 17 zł bez limitu ramu, ale z dużo niższym pingiem bo serwery są w Warszawie, a nie we Francji jak w Fiberhost?
Lepiej kup w Maxcraft.pl bardziej się opłaca.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Powiem tak nie znam się bardzo dobrze, ale polecam ci kupić vps albo już jakiś lepszy hostowany serwer.

Powiem tak do 5 graczy to spokojnie z 2GB ramu ci starczy bez lagów zależy jaki procesor też

@mine_master

Fiberhost, ma serwery w polsce. SprintDataCenter (Zależy jaka oferta)

Nie polecam brania serwerów z tak zwanym "brakiem limitu ramu"

Wytłumacze to tak:

+ Limit ramu jest zawsze na każdym serwerze

Jest to na takiej zasadzie, masz np: z serwera 100% ramu na serwer

Ale ! każdy kolejny ich klient też ma 100% ramu, więc ktoś postawi serwer załóżmy na 400 slotów i będzie tam grało 300 osób to zostanie ci może z 40% z tego ramu.

To jest bardzo proste, na takie coś zaczeli łapać dzieci które nie przeczytają regulaminu i tyle :)

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

@.eNdox

1. Lava jest we Francji

2. W teorii miałbyś rację z tym ramem, ale nie masz praktyki w hostigu dużej ilość serwerów  więc nie masz racji (dedyki z kilkoma serwerami to nie to samo)

Wcześniej kończy się moc procesora niż ram.

Statystycznie więcej serwerów bez limitu ramu nie wykorzystuje swojego "przydziału" niż tych które biorą więcej.
Po porostu Ci z prostymi serwerami sponsorują ram tym z rozbudowanymi serwerami. Tak działa overselling. Tak samo jak Twój Internet.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Prawdopodobnie, siedziałem troche w sprawie hostingów więc wiem jak to działa.

Nie wykorzystuje stwojego przydziału, ale jak jest kilka serwerów to limit ramu maleje do kilku gb :D

Ja do mojego serwer posiadam maszyne o parametrach:

128GB RAM

2x Xeon E5-2650v2 (16c/32t)

Serwer został zakupiony na cały rok, aktualnie jest nie używany ponieważ to jest z starego hostingu. I aktualnie jest w trybie uśpienia :)

napisałem i podkreślam w moim poście:

.eNdox Fiberhost, ma serwery w polsce. SprintDataCenter (Zależy jaka oferta)

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

Zostaje dużo więcej niż kilka GB ram, zanim skończy się moc CPU i maszyny nie można już więcej dociążać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...