Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chciałbyś widzieć na wymarzonym skyblocku?

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaraz po wakacjach planuje zrobić serwer Minecraft 80Slotów, typem będzie Skyblock.

Teraz wielkie pytanie do was, co chcielibyście widzieć na tym serwerze aby wam się jak najlepiej grało? Proszę o konkretne odpowiedzi ;)

Dodam że na skyblocku tym nie znajdziecie rang typu VIP, SVIP. Na serwerze każdy ma takie same uprawnienia ! (Jedynie administracja ma inne, ale to wiadomo jak wszędzie)

Opublikowano

Z tymi vipami to zły pomysł. Na serwerze powinny być jakieś rangi bonusowe z np. dodatkowymi itemkami, tak, aby nie łamać Eula. Dodaj na serwerze zadania, to urozmaici rozgrywkę, zrób większe wyspy za "miękką walutę", dodaj sposoby na zarabianie.

Opublikowano

Z tymi vipami to zły pomysł. Na serwerze powinny być jakieś rangi bonusowe z np. dodatkowymi itemkami, tak, aby nie łamać Eula. Dodaj na serwerze zadania, to urozmaici rozgrywkę, zrób większe wyspy za "miękką walutę", dodaj sposoby na zarabianie.

Masz na myśli to z tymi rangami bonusowymi aby VIPy nie miały /fly czy coś w tym stylu tylko same itemy które można zdobyć w grze tak ? Typu koxy itp ?

Sposoby na zarabianie typu Jobs?

Opublikowano

Ja bym nie dawał żadnych VIP,SVIP bo po prostu to ułatwi gre i nie trzeba będzie nic robić żeby mieć itemy. Ja bym dodał parkoury za które były by różne nagrody na końcu w skrzynkach. Może jeszcze drop ze stona ale bardzo mały żeby nie było za łatwo np żelazo 0.4% emeraldy 0.2% diaxy 0.1% itd.

Opublikowano

Jobs to zły pomysł, chyba że usuniesz np. prace farmera, gdyż na pracy farmera łatwo jest się wzbogacić :v. Mówi to ktoś kto był już najbogatszy na 15 serverach z Farmerem xD.
Vipy się przydadzą ale aby nie mieli się za dobrze np. nie mieli fly tylko np. /hat dla zabawy i itemki dodatkowe :)

K4QaiyA.gif

Opublikowano

Jakieś mody techniczne (np. gregtech), tani dirt, drogie surowce i możliwość posiadania ze znajomym wysp obok siebie.

"Spieszmy się strzelać w scoutów, tak szybko spotują..."

~Placek Plackowski ok. 2013r. n.e.

"Ciekawą rzeczą jest niesłabnąca w Twym wypadku popędliwość oraz libido. To niezwykłe, jak na lewitującą, gadającą czaszkę, ale na wizytę u psychologa w tym wpadku jest już chyba zbyt późno."

Opublikowano

Wyspy obok siebie? Po co jak by można było mieć wyspę z kolegą a nie obok siebie. A jak by były obok siebie musieli by zrobić jakiś most. Jobs to dobry pomysł tylko bez łatwych prac farmer drwal górnik itd. Można też zrobić zadania za które były by monety.

Opublikowano

Zadania będą na 100%,

Jobs  (Usunięte łatwe prace i dodanie paru nowych),

Pomyślę nad większymi wyspami,

VIP, SVIP będzie lecz bez komend typu /fly /repair. Jedyne co będzie miał to eq typu Żelazny Set prot 2,

Parkoury z nagrodami (Różne poziomy),

Własne sklepy gracza (Skrzynie i tabliczki),

Bardzo mały drop ze stone

Opublikowano

Rangę VIP, czy Gracz+ jednak bym dodał. Nie koniecznie, by miała coś super innego, ale jakieś dodatkowe - choćby małe - rzeczy. Lepiej dla Graczy i... dla Ciebie!

Po za tym podstawą jest dobra maszyna i ogarnięta Administracja - grałem na takim serwerze - wszystko było super, ale kontakt masakryczny, więc do dobrze dopracuj.
Dodatkowo możesz dodać jakieś zadania do wykonanie, lecz nie takie, które są gotowe w pluginie, bo każdy je zna.

Duża ilość dobrych modyfikacji, również zrobią swoje. Ceny w sklepie nie powinny być niskie, bo za łatwo by się grało.

Podsumowując: Administracja, modyfikacje i dobra mapa. ;)

Opublikowano

Na pewno jakąś rangę z dodatkowymi uprawnieniami, VIP, Premium czy Gracz+. Dobrą reklamę, żeby serwer nie stał pusty, ale nie na innych serwerach, bo to dziecinada.

A, jeszcze estetyczne forum, bo w końcu strona/forum to wizytówka serwera. ;)

Opublikowano

Rangę VIP, czy Gracz+ jednak bym dodał. Nie koniecznie, by miała coś super innego, ale jakieś dodatkowe - choćby małe - rzeczy. Lepiej dla Graczy i... dla Ciebie!

Po za tym podstawą jest dobra maszyna i ogarnięta Administracja - grałem na takim serwerze - wszystko było super, ale kontakt masakryczny, więc do dobrze dopracuj.

Dodatkowo możesz dodać jakieś zadania do wykonanie, lecz nie takie, które są gotowe w pluginie, bo każdy je zna.

Duża ilość dobrych modyfikacji, również zrobią swoje. Ceny w sklepie nie powinny być niskie, bo za łatwo by się grało.

Podsumowując: Administracja, modyfikacje i dobra mapa. ;)

Pisząc mapa masz na myśli spawn czy wyspy ?

Opublikowano

Pisząc mapa masz na myśli spawn czy wyspy ?

No tak... ;)

Myśląc mapa miałem na myśli "epickie budowle", ładnie zbudowany spawn, ale bez przesady.

Wysypy również nie powinny być podstawowe, a zrobione w jakimś innym stylu.

Cały serwer mógłby być np.: w starożytnym lub nowoczesnym stylu, biorąc pod uwagę budowle i "aranżację" xD.

Opublikowano

Po co modyfikacje? Skyblock zamieni się wtedy w typowego Skydena a nie skyblocka. Sam grałem na skydenie nie powiem fajnie mi się grało ale jedynie bym dodał moda na jakieś nowe narzędzia i ten mod z zadaniami ze skydena takie mody by spokojnie wystarczyły.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam, ponawiam temat ponieważ mam już zakupiony serwer i chcę zacząć realizować pomysły :)

Przyda mi się Budowniczy, zainteresowani GG: 40172715

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...