Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy wystarczy 80MB/Gracza ?

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, robię nie duży skyblock który będzie miał 100 slotów, czy na taki skyblock 80MB/Gracza to mało ? Serwer posiada 9GB ram z czego 1GB idzie na pluginy (Tak słyszałem od jednego użytkownika) czyli zostanie mi 8GB, więc czy jak ustawie 100 slotów to te 80MB/Gracza to będą lagi? Czy będzie grało się tak samo jak przy 155MB/Gracza

Opublikowano

Serwer będzie na Pukawka.pl Oferta RAM więc nwm. Pluginy no to wiecie, nie będę zaśmiecał serwera pluginami typu Tree Capitator czy coś w tym stylu

Opublikowano

Jeżeli same najważniejsze pluginy (w co wątpię bo będzie nudno :P) masz to i tak przy full serwerze będą lagi, 80mb to mało jak na gracza. lepiej daj 70-80slotów żeby nie było lagów

Opublikowano

O ile mi wiadomo to mała ilość slotów odstrasza graczy ze Skyblocka, więc 80Slotów będzie dobrze tak ? ;) Wtedy moge dorzucić pare dodatkowych pluginów?

Opublikowano

Pluginów możesz dorzucać ile chcesz, nie ważne ile slotów, ale na gracza powinno być ok. 110MB

To zrobie 80 Slotów - 8GB + 1GB na pluginy.

Ogólnie mam 9GB ale ja zrobie 100mb/slot co wyjdzie 8GB, 80Slotów. Ktoś mi mówił że 1GB na pluginy się odkłada, to prawda ?

Opublikowano

To zalezy tez musisz patrzec na CPU ram to nie wszystko ale na skyblocka mozesz dsc wiecej znam osobe co na 4gb rama dala 120slotow na skyblocka z spigotem dobrze skonfigurowanym i nie bylo lagow:p to zalezy od pluginow i konfiguracji bo jesli dasz s silniku np limit spawnowanych mobow na 1000 na chunk to beda lagi nawet przy 16gb ramu a jak dasz 5-10 to juz lepiej bedzie

Co ja tutaj robie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...