Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2vs1 postacią walczącą wręcz

Gxt'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chcę dodać, że jestem początkujący.

Co zrobić jeżeli gram championem walczącym wręcz (Master Yi) gdy na mojej ścieżce jest 2 wrogów bo ostatnio mój team poszedł w 3 na topa a czasami nawet w 4? Chodzi o to, że muszę jakoś złoto zdobyć, żeby zabić miniona muszę do niego podejść no i mam wtedy 2vs1 nie będą bali się mnie zaatakować i zjadą mi 0,5 hp a nawet mogą mnie zabić. Normalnie to czekałem, aż przepchną miniony pod wieże żebym mógł je bezpiecznie zabić i tak w kółko (no i oczywiście wychodziłem żeby zabić trochę minionów wtedy oni mnie atakowali, a ja uciekałem pod wieże żeby się uleczyć) Co robić w  takiej sytuacji? Czy też wam się wydaję że postaci walczące na zasięg są lepiej przystosowane do "n0ob teamu" (możemy atakować miniony z dystansu nie mamy bezpośredniego 2vs 1)?

Przy okazji

Attack move, orb walking i ten trik z animacją to 3 różne rzeczy?

8654014495912661120289.png

Opublikowano

Sam piszesz, że jesteś początkujący więc double linie są bardzo często widziane. Na takie coś, bezpiecznym pickiem jest postać zasięgowa z escape (ucieczką) np, caitlyn, jakiś ap np. Syndra. A jeśli na prawdę masz ciężko, a nie chcesz mieć statystyk 0/5/2, to po prostu musisz siedzieć pod wieżą i tyle.

Opublikowano

Granie na dystans to mój styl gry (gram głownie tristaną czasem jinx) w mojej drugiej grze multiplayer miałem 7/0/X. Zawsze dawałem jakoś radę. Chciałem spróbować czegoś nowego tym bardziej, że ludzie 'koksili' tą postacią.

Attack move, orb walking i ten trik z animacją to 3 różne rzeczy?

@louson to jest temat z pytaniem co zrobić w takiej sytuacji, nie dobór championa

8654014495912661120289.png

Opublikowano

atack move i orb walking to to samo ale resetowanie animacji auto ataku to co innego :)

W takiej sytuacji musisz zabrać jakaś postać która jest dobra 2 vs 1 np jayce 

a jeśli już jesteś mele to farm pod wieżą i schodź czasem do jungli zabić wilki,wraitha po niebieskiej stronie albo golemy po fioletowej

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

@Nyshix
nie prawda;P to 3 różne rzeczy, attack move to ruszanie się, z automatycznym atakowaniem najbliższego przeciwnika ( coś w tym stylu, domyślnie masz to pod klawiszem A, zobacz jak to działa )
Ja osobiście tego nie ogarniam(a może po prostu nauczyłem się grać bez tego?), ale ogarniam orb walking - atak - cofanie sie - atak - cofanie sie i tak caly czas, ja to robie szybko naciskajac myszka w przeciwnika i za mnie:)
resetowanie ataku - resetujesz atak odrazu po zobaczeniu ze z twojej 'broni' wychodzi strzał ( no po prostu przerywanie ataku, a dmg i tak zadajesz ) są też skille do czegoś takiego ( q nasusa na przykład )
wszystkie te czynności wykorzystuje się w orb walkingu

Opublikowano

Sam piszesz, że jesteś początkujący więc double linie są bardzo często widziane. Na takie coś, bezpiecznym pickiem jest postać zasięgowa z escape (ucieczką) np, caitlyn, jakiś ap np. Syndra. A jeśli na prawdę masz ciężko, a nie chcesz mieć statystyk 0/5/2, to po prostu musisz siedzieć pod wieżą i tyle.

Syndre początkującemu proponujesz? 

na początku tak jest, że są duo topy a Ty dostajesz solo bo jungla jest i tyle. gorzej jak jeszcze ten jungler ma Cie w ..... :D

musisz grać safe, już walić na tę farmę, bo lepiej mieć farmy 100 a nie 200, a nie zrobić 2/10. 

na topa polecam Vladimira, safe pick :D

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

@wojtek19992

player atack move i orb walking to jest to samo :) a resetowanie autoataku robi się na przykład hydrą albo W jaxa po autoataku od razu używasz hydry i resetujesz sobie autoatak :)

Polecam ci Jayce,Yoricka,Kennena,Vladamira,Elise,Zeda :) nimi powinieneś dać rade 2 vs 1 farmić 

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Master yi jest bardzo dobry na poczatku. Latwo nim mozna wygrac gre. Tak na prawde jesli masz 2 na lini a jestes sam to nie jest zle. Przeciwnicy wtedy sa zazwyczaj slabi. I jesli bedziesz mial choc troche mniej hp beda latac za toba. Jesli bedziesz mial wiecej minionow to podlec do nich niech straca troche hp. Pozniej dostana hita z turreta i ich zabijesz:)

u1lc.png
Opublikowano

Lol, koleś jest początkujący, ma low lvl, mało PZ, a wy mu polecacie postacie za 4800, 6300 >.<

Wracając do tematu, jak stoisz przy turecie, to stój, farm sobie, często pinguj żeby Ci pomogli, to jak mid ma przepchniętą linię na jego korzyść, to pewnie przyjdzie i pomoże lub po prostu rzuci się na kile ;)

Jak sobie farmisz pod turetem, a oni są blisko swoich minionów tuż przy turecie, a Twoja fala mobów już idzie, to harrasuj w jakiegoś najbliższego miniona z Q, ale tak, żeby zawadzać ich. Jak zaczną Cię gonić i wieża bije któregoś z nich, to biegaj do okoła wierzy :)

| Nałogowy gracz LoL'a | Użytkownik | Recenzent | Znawca Prawa i Kultury | Muzyk |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...