Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Monitor sam się wyłącza , dziwne paski

MisterCrisu

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Od około 2 tygodni mój monitor wyłącza się w losowych momentach , komputer jakby chodzi ( od karty graficznej wiatraczek chodzi i od procesora ) lecz monitor jest wyłączony wtedy musze wyłączyć komputer od zasilania i włączyć ponownie.

Czasami na monitorze pojawią sie czarne pionowe kreski na losowym kolorze ( przeważnie biały i niebieski ) i nic nie mogę zrobić komputer jakby zamurowało i oczywiście muszę wyłączyć komputer od zasilania i włączyć go ponownie.

Temperatury sprawdzanie w speedfan są normalnie przeważnie wszystko jest na 30C.

Komputer cały czyściłem z kurzu nawet zmieniłem paste w procesorze lecz problem jest nadal.

Nawet podłączałem komputer do innego monitora lecz problem nadal jest...

Czyściłem komputer różnymi programami do czyszczenia rejestru , wirusów itp  lecz nadal to samo.

Proszę o pomoc!!!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wina monitora / jak i karty graficznej.. podaj model tak jak mówi kolega wyżej.potem zaczniemy działać :)

Opublikowano

Witaj. To nie jest wina monitora. Prawdopodobnie karta graficzna umiera. Dzieje się to tylko wtedy gdy grasz w gry? Chodzi mi o artefakty na ekranie.

4043121350.png

Opublikowano

30_1182454859.jpg

takie paski ? 

dobrze by było jakbyś zrobił zdjęcie ekranu i w tym samym czasie screen ( PrintScreen i zapisał nawet w paincie )

część objawów może powodować uszkodzona matryca monitora ( chyba odpada bo npisałeś że sprawdzałeś na innym i jest to samo )  a inną część padająca grafika . dobrze by było jakbyś podłączył dowolną inną grafikę nawet integrę jeśli masz ( wyciągając główną graficzną z kompa )  i sprawdził czy są nadal  objawy. to nie koniecznie musi być od grafiki, równie dobrze może od kontrolera pamięci albo magistrali PCI-E

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witaj. To nie jest wina monitora. Prawdopodobnie karta graficzna umiera. Dzieje się to tylko wtedy gdy grasz w gry? Chodzi mi o artefakty na ekranie.

Nie tylko.

Przeważnie 5 dni temu było to tylko podczas gry teraz nawet podczas uruchomienia komputera tak się dzieje , raz paski raz sam gaśnie...

Jak wspomniałem teraz w losowych momentach czy siedze na internecie , czy w grze itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...