Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Huawei Mediapad 10 FHD ROOT/ROM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Chciałbym zrootować mojego tableta Mediapad 10 FHD a następnie zainstalować na nim custom ROM'a (najlepiej Cyanogen). Nie jestem w tym najlepszy, w sumie robię to 1 raz i nie wiem jak się za to zabrać, tym bardziej że na stronie CyanogenMod nie ma nic o tym właśnie tablecie. Nie wiem też jak go zrootować, gdyż są poradniki, ale niestety w obcych mi językach ;/ Także prosiłbym bardzo o pomoc, wiadomo mi tylko tyle że wersja tableta to S10-101L i jest już zaktualizowany do androida 4.1.2 a chciałbym jakimś sposobem zainstalować na nim przynajmniej 4.3.

Więc proszę o pomoc/instrukcje jak wykonać ten root i zainstalować custom ROMA lub chociaż jakieś wskazówki :D

Z góry dzieki, za pomocne odpowiedzi daje "Like"

Opublikowano

Roota poszukaj na XDA. Piszą w łatwym języku. ROMa też. Lecz obawiam się, że nie znajdziesz nic, bo tablet nie jest popularny.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Na tym XDA rzecziście nic nie idzie znaleźć ;/ Mógłby mi ktoś jednak pomóc zainstalować jakoś tego custom roma ? Wiem że to wersja z internetem LTE ale mi na tym LTE wógóle nie zależy, jeżeli ma to jakieś znaczenie.

Opublikowano

Na tym XDA rzecziście nic nie idzie znaleźć ;/ Mógłby mi ktoś jednak pomóc zainstalować jakoś tego custom roma ? Wiem że to wersja z internetem LTE ale mi na tym LTE wógóle nie zależy, jeżeli ma to jakieś znaczenie.

Podaj najlepiej link do ROMa.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Do ROMa? Mi chodzi o to że chce ogólnie jakiegoś custom ROMa wgrać z androidem minimum 4.2-4.3 a ja mam ten tablet z obsługą internetu LTE, ale mi na tym nie zależy więc jak by był jakiś ROM przez który by nie działało LTE to nie szkodzi bo i tak nie korzystam z niego, a tablet jak wspominałem jest zaktualizowany do 4.1.2 chyba (najnowsza aktualizacja oficjalna)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...