Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bardzo szybkie przegrzewanie się laptopa

Shierr

Pytanie

Opublikowano

Cześć Wam :) Problem tkwi w BARDZO szybkim przegrzewaniu się laptopa. Laptopa mam od 2 lat. Do dego czasu laptop spisywał się bardzo dobrze! Wyciągał BF 3 na ultra z 90 fps! Mogłem grać godzinami na nim grając w takie gry. Skyrim ultra. Co to dla niego? Ale od miesiąca - dwóch mój komputer strasznie szybko się przegrzewa. Nie mam go na żadnych kocach albo czymś miekkim. Mam go na podkładce chłodzącej. Nie wiem w czym tkwi problem! Dysków nie mam zawalonych są w dobrym stanie . 

Windows 7 Home Premium

System -

Producent : ASUSTeK Computer Inc.

Klasyfikacja :5.9 

Procesor: Inte® Core i7 -3610QM CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz

RAM; 6.00 GB

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jakoś nie mam pasty juz 5lat w kompie i mi sie nie przegrzewa laptop... a jestem na nim praktycznie 24/7... no to pasty nie masz nałożonej na CPU.. podkładka tu guwna zdziala jak on to już mówi

Ta bez pasty i zapewne temperatury to 80*C a limit to 85...

Wyczyść laptopa i zmień pasy termo przewodzące na CPU i GPU

Opublikowano

Ta bez pasty i zapewne temperatury to 80*C a limit to 85...

Hahaha czlowieku jak sie ma dobrego laptopa za ileś tam tyś a nie za 500zł to wiesz... mi akurat sie nic nie przegrzewa

Opublikowano

To po 2 latach raczej czas go przeczyścić od środka z kurzu i zmienić pasty?

Czyszczony był pod koniec maja / na poczatku czerwca był oddany do naprawy bo dyski mi padły i zostały wymienione + komputer został wyczyszczony. Przepraszam , co to znaczy zmienić pasty ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...