Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy istnieje gra podobna do 4Story?

MarihxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Jeżeli to zły dział to bardzo przepraszam, ale piszę poraz pierwszy post)

Kilka dni temu powróciłem do 4Story. I w sumie stwierdziłem, no dobra dam radę. Możliwość expienia w tak szybkim tempie mnie aż tak zniechęciła. Jednak w pewnym momencie patrzę na ceny w sklepie w Keter a tu ceny jakbym miał zbierać na to przez kilka lat. No bez przesady... Do tego jeszcze kilka innych czynników, które mnie zniechęciły.

Do rzeczy. Czy istnieje jakaś gra, która oddaje podobny klimat jak 4Story albo jest trochę podobna do owego klasyku?

Miłoby było gdyby istniała taka gra.

Za każdy przykład bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chyba nie istnieje nic aż tak podobnego, może WoW, ale to nie to samo. Nie jestem pewien więc może poczekajmy na wypowiedzi innych 

Opublikowano

@Offtopic 

Tomek jak zwykle xD, mniejsza ^^

@topic

Hmm Grę ? Mi się spodobało Mount & Blade Warband, tyle że jest to gra single/multi player ale serwerów nie ma ;x

Gra typu cRPG więc nie masz magi ale wielką mapę i 6/7 Królestw w każdym po 3 Twierdze, Mniejsze Zamki i osady, werbujesz wojowników, Podbijasz, bronisz, plądrujesz <3 Masz ss'a z podbojów zamku :D

https://i.ytimg.com/vi/yPNdzuSwOyo/maxresdefault.jpg

Brany z googla xD

Opublikowano

@jamkes

@xXSsSlizanXx

Co wy sie znacie? Niema nic podobnego do 4story? Owszem jest i to mocno podobne do 4story, moge powiedziec ze gf akurat ta gre kopiowalo.

Dragon Nest, max lvl 40 ( albo 60 juz ), masz pare postaci do wyboru - screeny:

Dragon-Nest.png

dragon-nest-4.jpg

dragon_nest_58323.jpg

Gra na poczatku byla p2w teraz f2p :)

Strona:

http://www.dragonnest.eu/

Jest po angielsku, rusku, chinsku i jeszcze tam jakis..

Opublikowano

Przeczytaj sb moj post z 10 razy i pozniej jeszcze z 20. Napisalem tam ze nie jestem pewien i czekam na wypowiedzi innych oraz ze nie ma tak podobnej gry... Pozdro zielonku

Opublikowano

Jeśli chodzi o M&B Warband to mam ponad 700 godzin gry.Gra jest świetna i jest bardzo dużo modów.

Jeśli chodzi o podobną grę to może http://sun.nexon.to  to prywatny serwer bo Webzen zamknęło grę.

Ja w 4story grałem około 3 lata ale wg mnie każda gra Gameforge jest P2W.Polskie serwery są puste niestety.

Jeszcze jest inna świetna gra-C9.PvP są w niej świetne.A jak masz dobrego kompa to polecam Dragon Prophet.

Ja czekam aż DP będzie po polsku.

Opublikowano

mi grę którą przypomina 4S jest Shaiya :> grafika dość stara ale jednak jest to coś, ten klimat.. tylko że minusem jest to że na mapach handlowych itemy mają swoją cenę.. ale zawsze można kupować komuś płatną walutę w IS za hajs w grze :>

Opublikowano

Klimat 4story oddaje Guild Wars 2, expienie to czyta przyjemność, grafika przepiękna, bardzo dużo questów (nie takich jak w 4s - idź to tego potem do tego) Bossy które bijesz w 200 osób. Polecam w uj.

Opublikowano

GW 2 Tak optycznie nie jest podobna podobna do 4story, ale ten klimat jednak troszke przypomina bo gralem..

Jeszcze jest jedna podobna gra "Kings of Kings 3" Tez sa wojownicy, lucznicy magowie itp.

kok3_screen07.jpg

kok3_screen03.jpg

kok3_screen01.jpg

kok3_screen05.jpg

kok3_screen06.jpg

Opublikowano

Polecam Guild Wars 2, gra kosztuje coś koło 100zł a może zapewnić wiele godzin świetnej rozgrywki, napewno każdemu kto chciałby zagrać w 4s od nowa poleciłbym chociaż prześledzenie tego tytułu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co wy sie znacie? Niema nic podobnego do 4story? Owszem jest i to mocno podobne do 4story, moge powiedziec ze gf akurat ta gre kopiowalo.

Mam dwa pytania.

1) Jak GF mogło skopiować grę skoro GameForge tylko ją wydaje a stworzyli ją Zemi Interactive?

2) Jak Zemi mogło skopiować grę skoro data wydania 4story to 2009, natomiast Dragonnesta 2010? xD

Opublikowano

@JPajdzik

Wiadomo ze dragon nest wyszedl rok pozniej, ale zauwaz te gui z dn a z 4story. To oni wlasnie to kopiuja.

Ah, zwracam honor. 

Myślałem że chodził o całokształt ale fakt - twórcy 4story to ukradli.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...