Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o tym zestawie?

bartus123456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak chociaż różnica między low a medium czy hard jest niewielka (moim zdaniem) no ale też będziesz miał zestaw do innych gier :)

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

Opublikowano

na full spokojnie 90 fps. I nie polecam ustawiać fps max 100+, bo dziwnie się gra, jest takie jakby opóźnienie, nie wiem jak to nazwać

Opublikowano

1. Serio nie potrafisz złożyć komputera i musisz wydać aż 66 zł na montaż ?

2. jak na komputer do gier to bym zainwestował w 8 GB RAM

3. Na twoim miejscu kupiłbym trochę lepszą grafike np. już z serii R9, bo R7 jest słaba

4. Dysk 1 TB to troche dużo chyba, ze masz zamiar trzymać na nim dużo filmów, muzyki

@ ToræZ

gram na 120+ i nie odczuwam jakiś cofek itp.

Podobno w 1.6 tak było że spowalniało ale nie w GO

Opublikowano

1. Serio nie potrafisz złożyć komputera i musisz wydać aż 66 zł na montaż ?

2. jak na komputer do gier to bym zainwestował w 8 GB RAM

3. Na twoim miejscu kupiłbym trochę lepszą grafike np. już z serii R9, bo R7 jest słaba

4. Dysk 1 TB to troche dużo chyba, ze masz zamiar trzymać na nim dużo filmów, muzyki

@ ToræZ

gram na 120+ i nie odczuwam jakiś cofek itp.

Podobno w 1.6 tak było że spowalniało ale nie w GO

Co do ramu : jeśli ma się dobry procesor i kartę graficzną to 4 czy 8 gb ram nie robi różnicy. Ci co myślą, że od ramu zależy wszystko są śmieszni. Ram pozwala mieć na raz włączoną wiekszą ilość programów bez spadków wydajności, u mnie cs:go na Ultra nie pożera w czasie rozgrywki więcej niz 1.5gb ram,

Opublikowano

Co do ramu : jeśli ma się dobry procesor i kartę graficzną to 4 czy 8 gb ram nie robi różnicy. Ci co myślą, że od ramu zależy wszystko są śmieszni. Ram pozwala mieć na raz włączoną wiekszą ilość programów bez spadków wydajności, u mnie cs:go na Ultra nie pożera w czasie rozgrywki więcej niz 1.5gb ram,

Jeżeli ma mieć zamiar włączone tylko np. tego CS i Skype/TS3 to 4 wystarczy. Ale jeżeli będzie chciał grać w bardziej wymagające gry lub mieć trochę programów to 4GB będzie go ograniczało i cały system będzie lekko zamulał.

Opublikowano

Zestaw ładny, spokojnie ulecisz na wysokich z dobrymi FPS. Podejrzewam, że z ulepszonym configiem, ustawieniach karty graficznej będzie 120+ stałe.

Opublikowano

Jeżeli ma mieć zamiar włączone tylko np. tego CS i Skype/TS3 to 4 wystarczy. Ale jeżeli będzie chciał grać w bardziej wymagające gry lub mieć trochę programów to 4GB będzie go ograniczało i cały system będzie lekko zamulał.

Bardziej wymagające gry, owszem, probierają RAM ale nie aż tak dużo, największą rolę odgrywają procek i karta graficzna. 6GB max wystarczy na dobre gry.

Opublikowano

Bardziej wymagające gry, owszem, probierają RAM ale nie aż tak dużo, największą rolę odgrywają procek i karta graficzna. 6GB max wystarczy na dobre gry.

Posiadam 6GB i wiem co tutaj piszę. Trzeba myśleć przyszłościowo.

Nie wiem w jakie ten kolega gra gry lub ma zamiar grać ale mi to się czasami by przydało więcej jak odpalę Skype, Chrome i jakąś lepszą gierke lub takie słabo zoptymalizowane APB Reloaded przy którym zużycie RAMu dochodzi do ponad 90% i często zamula system przy zwijaniu gry, wyłączaniu.

Jak wyjdzie GTA V to nie liczcie że będzie dobrze zoptymalizowane, pewnie będzie tak jak z  WatchDogs

// Zawsze można kupić teraz tylko 4GB i później jak będzie potrzeba dokupić kolejne 4GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...