Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ebola, co o tym myslicie?

Xthy v2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prędzej czy później ;D Co tam ebola. Są poważniejsze problemy ^^

Dokładnie, ebola to aktualnie mój najmniejszy problem, chociaż mnie to nie dotyczy, nie ma mnie w Polsce xD. A tak na poważnie, to i tak zaraz coś znajdą na tego wirusa i tak, niektórzy umrą, inni przetrwają- touch destiny. ;v

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Podobno kilku zarażonych ludzi zbuntowało się i uciekło z ich "instytutu" nie wiem ile w tym prawdy ale jest możliwość że pozarażają innych ludzi. 

Opublikowano

Dokładnie, ebola to aktualnie mój najmniejszy problem, chociaż mnie to nie dotyczy, nie ma mnie w Polsce xD. A tak na poważnie, to i tak zaraz coś znajdą na tego wirusa i tak, niektórzy umrą, inni przetrwają- touch destiny. ;v

Ale masz podejście. Gdyby ktoś z twoich bliskich zachorował to też byś tak myślała? Już nie mówię, że ty bo to inna sprawa ale na rodzinie to chyba ci zależy ;D

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Ebola kojarzy mi się tylko z Tym filmowym wirusem w którym ludzie zarażeni zmieniali się w zombie :D Tak naprawdę dowiedziałem się o tym z forum :D

4043121350.png

Opublikowano

Szczerze? Lepsza tak choroba od czasu do czasu niż 15 miliardów ludzi na planecie.

A będzie pewnie tak jak z każdą "epidemią" nagłaśnianą przez media.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Mam nadzieje, że wszyscy na globie zdechną zanim znajdą szczepionkę. 

Ja też, piona ;D

Szczerze? Lepsza tak choroba od czasu do czasu niż 15 miliardów ludzi na planecie.

Ktoś tam na górze nie chcę żeby ziemia się przeludniła ;)

4043121350.png

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie dotrze do Polski.Ciekawi mi jak powstał ten wirus i jak on znalazł się w Europie...

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie dotrze do Polski.Ciekawi mi jak powstał ten wirus i jak on znalazł się w Europie...

Migracje między kontynentami. :)

4043121350.png

Opublikowano

Wirus był w Afryce.

Wielcy dobrzy ludzie z Europy i Hamburgerowni chcieli zrobic sobie pare #selfie z ksiazkami o Jezusie i biednymi dziecmi w Afryce, ze niby ich ratują po czym wrocili do kochanych rodzimych stron i teraz ludzie zdychają w męczarniach.

Opublikowano

Po ch*j tam lecą?

Nie mam pojecia. 

Najlepsze jest to, ze tubylcy zamaist probowac poddac sie leczeniu to rozjebali strefe pomocy i ją okradli po czym uciekli co dobrze wiemy jak sie skonczy..

I niech mi tylko sie ktos zapyta dlaczego Afryka to zacofany kraj i panuje tam taka bieda to jebne sie w czolo..

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16488277,Napad_na_centrum_leczenia_eboli__29_chorych_ucieklo.html

Opublikowano

A jakie są jego objawy jeśli można wiedzieć? Jeśli ból brzucha i głowy to umieram :c

Większość gorączek krwotocznych przebiega bardzo ciężko, bądź stanowi wręcz zagrożenie życia. Oprócz wysokiej gorączki (> 38,5 °C), do typowych objawów należą zaburzenia pracy wątroby i nerek, obrzęki, krwotoki wewnętrzne oraz występowanie licznych podbiegnięć krwawych wskutek wzrostu przepuszczalności ścian naczyń włosowatych (capillary leak). Ponadto stwierdza się również krew w stolcu oraz hematurię. Często dochodzi również do wstrząsu, niewydolności krążenia oraz porażeń. Pojawienie się objawów neurologicznych jak i szczególnie wysoka tendencja do krwawień pogarszają ogólne rokowanie, w takich przypadkach często należy się liczyć z trwałymi uszkodzeniami, na przykład utratą słuchu.

Wikipedia zeby nie bylo.

Opublikowano

Ale masz podejście. Gdyby ktoś z twoich bliskich zachorował to też byś tak myślała? Już nie mówię, że ty bo to inna sprawa ale na rodzinie to chyba ci zależy ;D

Nie wiem co tutaj ma moje podejście do choroby a przykładu zachorowania na nią kogoś z mojej rodziny. Gdyby ktoś na to zachorował, no trudno, każdego może to dotknąć, w sumie miałam ostatnio dwa tego typu przypadki w rodzinie (każdego może to dotknąć), więc stąd ze mnie taka "znieczulica". Poza tym w sumie taka jest bolesna prawda jedni na to umrą drudzy nie i nic na to Ci nie poradzę, więc nie wiem po co zadajesz mi tak głupie pytanie zamiast być obiektywnym w danym temacie, który w sumie nie wiem po co się tutaj znalazł xD.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Zagrożenie Ebolą, a właściwie cały medialny (też Illuminati) szum wokół niej, wskazuje na to, że niedługo, może już jesienią, planowany jest frontalny atak na ludzkość. Nie dajmy się oszukać zbrodniarzom, nie dajmy się zaszczepić czy poddać kwarantannom – co oznacza de facto stan wojenny z bezkarną likwidacją opozycji. Pod hasłem śmiertelnej choroby można zabić każdego, można wyczyścić całą ludzkość z tych co za dużo wiedzą. Po co nas się wszędzie podsłuchuje, dlaczego NSA gromadzi rekordy na każdego mieszkańca Ziemi? Po to by przez analizę wypowiedzi móc wyselekcjonować tych co za dużo wiedzą i za jednym zamachem wszystkich usunąć „epidemią”. Nie tylko tych zresztą, wszak jeden z doradców Obamy ds zdrowia, illuminacki zapewne żyd, Eric Pianka, już w 2006 roku stwierdził, że Ebola jest najlepszą formą wyczyszczenia globu – mowa o ponad 6 miliardach ludzi! Pianka wprost piał, że wirus Eboli jest tak doskonały, że zabija 9 na 10 osób.

A propos Eboli, zróbcie sobie duże zapasy witaminy C oraz kilka buteleczek MMS, to może ocalić wasze życie. Jak wiemy, Unia Europejska zakazała sprzedaży nie tylko MMS, ale wielu innych substancji wirusobójczych z wyciągiem z czosnku włącznie! Przypadek?

Pierwszą bronią z wirusami jest także zapper, który często stosowany może zapobiec infekcji. Prawdopodobnie nawet zainfekowanego Ebolą człowieka można wyleczyć w ciągu kilku dni podając duże ilości witaminy C (do pół kilograma dziennie). Wiadomo,że MMS zabija wszystkie wirusy, bakterie i inne pasożyty w ciągu kilku godzin. Zapper w kilka minut, ale tylko tam gdzie dociera prąd. Nie dajcie się nabrać na żadne srebro koloidalne, które zabija wyłącznie bakterie!

A wy oglądajcie dalej tvn24 :P

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Mhm, a jak nikt w Europie nie zginie z powodu eboli, to stwierdzisz, że po prostu nikogo stąd nie chcieli zabijać?

Nie będzie żadnej epidemii.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Większość gorączek krwotocznych przebiega bardzo ciężko, bądź stanowi wręcz zagrożenie życia. Oprócz wysokiej gorączki (> 38,5 °C), do typowych objawów należą zaburzenia pracy wątroby i nerek, obrzęki, krwotoki wewnętrzne oraz występowanie licznych podbiegnięć krwawych wskutek wzrostu przepuszczalności ścian naczyń włosowatych (capillary leak). Ponadto stwierdza się również krew w stolcu oraz hematurię. Często dochodzi również do wstrząsu, niewydolności krążenia oraz porażeń. Pojawienie się objawów neurologicznych jak i szczególnie wysoka tendencja do krwawień pogarszają ogólne rokowanie, w takich przypadkach często należy się liczyć z trwałymi uszkodzeniami, na przykład utratą słuchu.

Wikipedia zeby nie bylo.

Wolę umrzeć inaczej niż w takich cierpieniach o.O. Z utratą słuchu to wolę się nie liczyć.

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...