Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki mały problem. O tóż mam internet 8mb/s i podkreślam to nie radiówka :D. A więc konkrety o tóż gdy wchodze w jakiegos rooma to mam strasznego pinga np 999 albo 583 itp nie schodzi nawet do 300. A i gram na serwerze Eu_East czy to od tego? Internet mam z Vectry jak cos pomóżcie. Jeszcze jedno nie moge mieć wirusów itp itd bo 2h temu przeinstalowałem system i dopiero co wgrałem warrocka i sterowniki itd... Pomocy

POMOGŁEM?? DAJ -

sasuke12hv5.gif

Kliknij PLZ

ninjad.gif

Opublikowano

Moc połączenia internetowego(fps i ping) nie zależy od prędkości łącza internetowego ale od zaawansowania technologi komputera oraz jego parametrów

Podaj mi parametry twojego kompa

Opublikowano

Ale internet to jedno a komp to drugie.Możliwe , że warrock laguje i przez to masz taki ping.Ten ping taki wysoki to masz od jakiegoś czasu czy zawsze miałeś taki ping? Bo ja nie mam internetu 8mb/s ale mam 2mb/s i myślę , że to wystarczy a i tak teraz jakoś mi się lagi zaczęły znaczy duży ping mam.Według mnie to nie ma się czym przejmować.Pewnie na Warrocku jest coś nie tak skoro we 2 mamy ten sam problem :).Jeżeli pomogłem daj 5 lub +

Opublikowano

ja wiem od czego, bo mozna miec neta 20 mb/s ale jak masz wlaczone GG 6 gier skype i 12 stron internetowych to sie nie dziw, nie traktuj tego jako obraze tylko jako pomoc...

mpck.jpg

blagam zdejmijcie troche % , bede pomagal i pisał tuty, ale prosze zdejmijcie

Opublikowano

Hamahi nie ma tu nic do gadania, jeżeli nie grasz aktualnie z kimś ;)

GG - odrobinę, bo wewnętrznie jest aktywne cały czas, a Skype także nic tu nie ma do gadania, jeżeli z kimś nie rozmawiasz - więc może być włączone.

A takie pingi masz, bo to Vectra :) Mój szwagier także ma 8mb z Vectry i podobnie ma na COD 4 :rolleyes:

A wiecie dlaczego... ?

Bo neta możesz mieć nawet 100mb, ale to nic Ci nie da jeżeli wysyłanie masz słabe, bo na Vectrę 8mb pobierania przypada 384kb wysyłania <_<

Dla porównania, ja mam internet radiowy 2mb pobierania, wysyłania 768kb i każdy mi mówi skąd mam taki ping - 30-50 - europe, east, na tym internecie nawet na internationalu mam green po 70-90 i ja także takie pingi widzę u innych :lol:

Co z tego, że ty pobierzesz dane typu : gdzie ktoś się przemieszcza w grze itp.. jeżeli przez to, że do gry docierają te informację które ty wysyłasz z twojego komputera z opóźnieniem, to inni widzą Cię jako laguska i odwrotnie.. ty także ich widzisz jakby to oni lagowali :D

Dlatego między innymi Vectra ma tak korzystne ceny za "mocne" internety.. Do pobierania te internety - owszem, ale do gier - to beznadzieja ;)

WIĘC TAKA PRZESTROGA, Prędkość internetu jak się mówi : "Mam internet 8mb". To prędkość twojego pobierania, a w grze się liczy także bardzoooo wysyłanie - można to sprawdzić w umowie, na stronie internetowej bądź u samego dostawcy. Do gier zalecam min. +500kb, ale są wyjątki, że nawet przy 200 bądź mniej kb wysyłania, można trzymać ping w granicach ~ 100, ale to także zależy od komputera B)

Tym oddycham na co dzień...

airsoft.JPG