Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Firefall - optymalizacja gry

Liszowski321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem Witam Użytkowników Jak i Wyższe rangi w tym oto poradniku.

Na samym początku chciałbym przeprosić za wszelkie błędy dotyczące tego oto poradnika.

Tak więc zaczynajmy!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aby Zwiększyć FPS w grzę FireFall Jest kilka sposobów.

Pierwszy To jak każdy go zapewne zna, zmniejszenie wszystkich tekstur na LOW. 

ESC>Options>Video>VideoProfile>Low ( można też very low dla takich meega słabych komputerów )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Drugim Sposobem Jest Oczyszczenie Dysku Jeżeli macie przepełniony To należy usunąć OK. 2GB.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trzecim Sposobem Jest Zainstalowanie NVIDIA GeForce Experience. Zaaktualizowanie Wszystkich Możliwych braków ( Jest tam taka opcja zaaktualizuj ) Trzeba poprostu zaaktualizować Wszystko co będzie dostępne.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

To było by już na tyle, Ja Próbowałem wszystkich tych opcji i z wersji "VERY lOW" Przeszedłem na wersję MEDIUM. Tak Więc Sam z niego korzystam mi pomógł Jeżeli tobie też pomógł Nie wahaj się i napisz w komentarzu :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zakaz kopiowania bez zgody autora.

Opublikowano

NVIDIA GeForce Experience jest dla kart powyżej serii 400 i ma też swoje wymagania co do procesora.

W opcjach jest logo amd więc mi się wydaje że amd lepsze do tej gry.

Ja sam na najwyższych mam lagi/niskie fps przy graczach przy karcie GTS 250 a na very low wraz mam ścinki. Wydaje mi się że te fps też mogą zależeć od internetu.

Czyli wnioskująć

dałeś rade aby osoby które spełniają wymagania gry w pełni zmienili na very low.

Napisałeś jak zmienić ustawienia na very low.

Aktualizacja sterowników.

Nie wspomniałeś o rozdzielczości. :P

Zgaduje że masz karte z serii +400 skoro mowa o NVIDIA GeForce Experience ja niestety seria 200. ;3

Opublikowano

@Liszowski321

Dałeś poradnik jak dać więcej fps w kartach graficznych serii 400 a właśnie ta gra wymaga na najwyższych kart z serii 400. :3

Więc na serii 400 powinna chodzić na wysokich ustawieniach bez problemu.

Mogłeś wspomnieć też o tym żeby piorytet zmienić...

Za dużo ten poradnik to tego nie daje. ;3 Dużo takich poradników nawet na googlach jest i w innych dzialach.

Tak w gl to masz karte serii 400 ja 200 i ja na ultra mam w miare płyną gre a Ty tu z seria 400 tylko medium? ;o

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sam gdyby nie to że jak gram na najwyższych ustawieniach to mi problemy z dyskiem sie robią to bym spokojnie mógł grać na najwyższych i gdybym miał lepszy internet bo czasami mam tak że dużo graczy gdzieś jest ja ich nie widze i nagle mi sie i gracze i potworki pokazują i mam laga. Gra tak naprawde nie wymaga aż tak dobrego pc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...