Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra zarabiaczka

Szokron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje dobrej zarabiaczki niestety sp już mi nie wystarcza do zarobków wiem jg 8.8 jest najlepsza zarabiaczka lecz nie na widzę grać td przez to zastanawiałem się nad t 34 albo is6 albo polećcie mi innego zarabiake który też przyzwojicie zarabia a przykładowo się gra nim przyjemniej.

Dlatego chce żeby każdy kto mi poleci jakiś czołg napisał jego plusy żebym wspólnie zadecydował zwami bo sam nie mogę dojść do kompromisu jestem otwarty na propozycje. 

Opublikowano

is-6 jest zdecydowanie najlepszym czołgiem (ale nie zarabiaczem!) do tego ma mm do 9 tieru. Niestety ze względu na penetrację na 9 często trzeba golda dlatego jak chcesz trzepać dużo kasy kosztem mniejszej przyjemności z gry to nie polecam :P Chyba, że chcesz robić dobre staty, mieć przyjemność z gry i przy okazji trochę zarobić to wtedy is-6 jak najbardziej (ponad 2k średniego dmg na bitwę na is-6 to norma dla zielony+). Wszyscy pewnie ci będą polecać t-34 ale ja absolutnie odradzam i już kilka razy miałem go sprzedawać i nim mało gram. Owszem zarabia dobrze bo nie trzeba golda ale wolny, długo ładuje, długo skupia, papierowy, wieża też wcale taka mocna nie jest, mm do 10 tieru, drogie pestki jedynym plusem to mocny dmg na strzał i penetracja ale ogólnie czołg jest tragiczny :P(no dobra jeszcze opuszczanie działa i zaliczmy też, że wieża jest ok). Jak lubisz medy i jesteś dobrym graczem (najlepiej niebieskim+)(wiem, że będziecie pisać, że staty nie mają nic do rzeczy ale naprawdę FCMem trzeba wsadzać free pestki a nie grać jak ht i słabsi gracze piszą, że to najgorszy czołg a lepsi, że jest pro :D) to kup FCMa, dobra mobilność (czyli przyjemność z gry), dobra penetracja (ma mm do 9 tieru więc spokojnie wystarcza), dobry dpm, dobra celność, opuszczanie działa ok (8 stopni czyli tak jak np. e5) i ma tę zaletę, że nigdy się nie nudzi i... jako jedyny premium nadaje się na drużynówki :) (a na drużynówkach bitwa trwa 3/4 minuty i wygrywasz około 90% bitew a nie 50%) oczywiście ma też wady jak słaby pancerz i jest dosyć duży (stylem gry przypomina sta-1). jest ot typowy czołg wsparcia. O Jadzi się nie rozpisuję bo jej nie chcesz ale polecam ją i gra się nią bardziej jak HT niż TD.

Opublikowano

Zastanawiałem się nad tym fcm ale jak grałem francuskim ciężkim vii amx m4 który jest nawet do niego podobny to była mordęga zastanawiałem się nad t 34 i is6 bo tymi naciami najwięcej gram i myślę że może cię zdecyduje na tego is 6 z powodu że najczęściej gram w pierwszej lini.

Opublikowano

FCM jest mobilny, szybkostrzelny, z dobrą penetracją, pancerz może raz na jakiś czas odbić, całkiem dobry czołg, ale imo is-6 lepszy do zarobku (kwestia gusta, jeden lubi campić, 2 grać w 1 linii, a 3 wsparcie).

Isem gram zawsze w 1 linii, świetnie się sprawuje.

Opublikowano

Zastanawiałem się nad tym fcm ale jak grałem francuskim ciężkim vii amx m4 który jest nawet do niego podobny to była mordęga.

Czyli jednak FCM to czołg nie dla ciebie... dlatego napisałem, że FCM tylko dla niebieskich+. amx m4 to był dla mnie znakomity czołg :P Bierz is-6 ale pamiętaj, że będziesz często walił goldem i nie jest to najlepszy czołg DO ZARABIANIA.

ale imo is-6 lepszy do zarobku

do zarobku... no chyba nie :D

Opublikowano

A mam pytanie bo na tank compare nie pokazuje kamuflażu fcm jak jest z nim z camo?

Słabo. Nawet is-6 ma lepsze (w postoju is-6 7,1% a FCM 4,6%). ma kamo identyczne jak tiger2 :)

Opublikowano

Dobra zadecydowałem poczekam do serwera testowego i wypróbuje fcm wiem że to mi w pełni nie oda jak się gra tym czołgiem ale bd mięwiecej wiedział na czym stoję bo niestety przy niskiej penetracji is6 jego celność mnie przeraża wiec nawet na małej odległości bd mógł mieć problem w strzelenie się w weakspota a fcm ma fajne celne działo przyda mi sie do trenowania załogi przy okazji a pociski kosztują 250 do zamknięcia

Opublikowano

heh każdy bierze pod uwagę tylko te 3 czołgi... Lwa albo chińskich nikt nie kupuje :P Jak masz czas to może poczekaj na tego brytola aż będzie premką lub mają dodać niby t54 LT jako premium. Podobno też ma być nowy td amarykański premium 8 tier. Lubisz grać agresywnie to jadzia by była naprawdę dobrym wyborem. na 8 chowasz dolną płytę i sam trzymasz flankę.

Opublikowano

heh każdy bierze pod uwagę tylko te 3 czołgi... Lwa albo chińskich nikt nie kupuje :P Jak masz czas to może poczekaj na tego brytola aż będzie premką lub mają dodać niby t54 LT jako premium. Podobno też ma być nowy td amarykański premium 8 tier. Lubisz grać agresywnie to jadzia by była naprawdę dobrym wyborem. na 8 chowasz dolną płytę i sam trzymasz flankę.

Lew jest trudnym czołgiem, chińskie... T-34-3 to NAJGORSZY czołg premium 8 tieru, zarówno jeśli chodzi o zarobki jak i o fun. 112 jest gorszą wersją is-6. Amerykański TD ma być 7 tierem, a brytol będzie dopiero w 9.4 podobno.

Opublikowano

Lew jest trudnym czołgiem, chińskie... T-34-3 to NAJGORSZY czołg premium 8 tieru, zarówno jeśli chodzi o zarobki jak i o fun. 112 jest gorszą wersją is-6. Amerykański TD ma być 7 tierem, a brytol będzie dopiero w 9.4 podobno.

Wiem, że są słabe... daltego napisałem, że nikt ich nawet nie bierze pod uwagę... aczkolwiek Lew po tym buffie myślę, że jest całkiem ciekawą opcją (bok 100mm- dobry sides crap), bardzo dobre działo, świetna wieża. ale jakoś i tak go nie polecam nie wiem czemu :P

Opublikowano

Czyli jednak FCM to czołg nie dla ciebie... dlatego napisałem, że FCM tylko dla niebieskich+. amx m4 to był dla mnie znakomity czołg :P Bierz is-6 ale pamiętaj, że będziesz często walił goldem i nie jest to najlepszy czołg DO ZARABIANIA.

do zarobku... no chyba nie :D

Raczej tak IS'em-6 idzie dużo zarobić. Ja osobiście złota nawet nie używam na KV-4, bo po co? Nie wprowadzaj w błąd, bo z @Juri. robiliśmy porównanie i IS-6 zarabia więcej niż 8.8 przy 2k dmg, a 8.8 zarabia więcej od IS'a przy +3k dmg.

Złoto na tym czołgu nie jest potrzebne wystarczy znać Weak Spoty. ;)

Opublikowano

Dokładnie.

1500 dmg:

IS-6 - 60k

Jagoda - 50k

3000 dmg:

IS-6 - 70k

Jagoda - 100k

Opublikowano

Dokładnie.

1500 dmg:

IS-6 - 60k

Jagoda - 50k

3000 dmg:

IS-6 - 70k

Jagoda - 100k

A spot, fragi, tier czołgów przeciw którym grasz? Ja potrafiłem mieć przy 1000 dmg 60k na czysto Jadzią, więc nie wprowadzajcie w błąd.

Juri - nic nie jest lepsze od FCMa... Wiesz czemu? Bo jest to najbardziej uniwersalny tank na tierze. IS-6 w porównaniu z nim to kupa złomu.

Opublikowano

A spot, fragi, tier czołgów przeciw którym grasz? Ja potrafiłem mieć przy 1000 dmg 60k na czysto Jadzią, więc nie wprowadzajcie w błąd.

Juri - nic nie jest lepsze od FCMa... Wiesz czemu? Bo jest to najbardziej uniwersalny tank na tierze. IS-6 w porównaniu z nim to kupa złomu.

To czemu zarabiam nim więcej od Ciebie fcm'em? Podałem tylko orientacyjne wartości.

Opublikowano

Juri ma rację z tym, że IS-6 robiąc 1k dmg zarobi więcej niż inna zarabiaczka robiąc 1k dmg ale... 

1. 1k to niezbyt ambitny wynik...

2. To jest wynik ogólny! a nam chodzi o wyniki na czysto! IS-6 ma pocisk za ponad 1k a jadzia za 250...(tak wali mniej ale i tak taniej dużo wychodzi)

3. przy lepszych wynikach Jadzia wychodzi lepiej

Moje słowa, że is-6 to najlepszy czołg premium (ale nie do zarabiania) a jadzia najlepszy zarabiacz nie biorą się z palca tylko na każdej stronie z różnymi statystykami gdzie macie uśrednione wyniki np na milion bitew tak to właśnie wygląda. np. chociażby na tej stronie co podał sam Juri na samym dole macie: 

http://tank-compare.com/pl/compare/is-6/88-cm-pak-43-jagdtiger#T1=377I316I266I473I183&T2=264I191I178I321I152

Sprawa wygląda tak, że is-6 ma średni dmg na bitwę 1,2k (największy z zarabiaczek) a t34 i Jadzia mają 1k

Zarobki NA CZYSTO BEZ PREMKI to 12k na ISie-6 i po 21k na t34 i Jadzi...

Czyli z tego jasno wynika, że is-6 to najlepszy czołg a jadzia i t34 to najlepsze zarabiacze :P Oczywiście jeden gracz gra lepiej na jednym czołgu inny na drugim i są to wyniki uśrednione (i zaniżone przez pomidorów:P)ale myślę, że oddają ogólny zarys. 

@Juri ale ty dowcipny... tak pomyliłem się zamiast t34 napisałem t-34... pewnie nikt się nie domyślił, że chodzi mi o ht 8 tieru...

Opublikowano

Juri ma rację z tym, że IS-6 robiąc 1k dmg zarobi więcej niż inna zarabiaczka robiąc 1k dmg ale... 

1. 1k to niezbyt ambity wynik...

2. To jest wynik ogólny! a nam chodzi o wyniki na czysto! IS-6 ma pocisk za ponad 1k a jadzia za 250...(tak wali mniej ale i tak taniej dużo wychodzi)

3. przy lepszych wynikach Jadzia wychodzi lepiej

Moje słowa, że is-6 to najlepszy czołg premium (ale nie do zarabiania) a jadzia najlepszy zarabiacz nie biorą się z palca tylko na każdej stronie z różnymi statystykami gdzie macie uśrednione wyniki np na milion bitew tak to właśnie wygląda. np. chociażby na tej stronie co podał sam Juri na samym dole macie: 

http://tank-compare.com/pl/compare/is-6/88-cm-pak-43-jagdtiger#T1=377I316I266I473I183&T2=264I191I178I321I152

Sprawa wygląda tak, że is-6 ma średni dmg na bitwę 1,2k (największy z zarabiaczek) a t-34 i Jadzia mają 1k

Zarobki NA CZYSTO BEZ PREMKI to 12k na ISie-6 i po 21k na t-34 i Jadzi...

Czyli z tego jasno wynika, że is-6 to najlepszy czołg a jadzia i is-6 to najlepsze zarabiacze :P Oczywiście jeden gracz gra lepiej na jednym czołgu inny na drugim i są to wyniki uśrednione (i zaniżone przez pomidorów:P)ale myślę, że oddają ogólny zarys.

Od kiedy T-34 służy do zarabiania i po co porównywać tego meda z premkami 8t o0?

Do zarobku najlepszą są: IS-6, Jagoda, FCM. Nie licząc kv-5 i typka to najlepsze czołgi do zarobku. Który z nich wybierzecie zależy od Waszych gust, bo to są 3 bardzo różne czołgi. TD z dobrym pancerzem i słabą mobilnością, HT z dobrym pancerzem, ale o niskiej penetracji i Med (bo bliżej mu do meda), dobra lufka, słaby pancerz, dobra mobilność. 1 lubi schować dolną płytę i czekać na wroga, a inny grać 1 linii i prowadzić natarcie. Kwestia gustu.

Opublikowano

Juri, posłuchaj. Mam znajomego fioleta, ma on każdy prem tank T8 poza tymi niedostępnymi (KW-5, Type i SP [bo to g****o]). Mówi (a sam jego słowa popieram w 100%), że nie ma lepszego premtanka od FCMa. Czemu? Bo w tej grze pancerz jest tak naprawdę względny - można przebić wszystko jeżeli się umie. IS-6 nie jest specjalnie trudny do przebicia, a działem nie szaleje. FCM może jest duży, ale (jak już mówiłem wcześniej) nie jest on papierowy, bo pancerz w tej grze jest względny. Teraz pytanie dlaczego FCM jest niby najlepszy? Bo jest najbardziej uniwersalny ze wszystkich czołgów na tym tierze. Jest to najlepszy premtank, a do tego jeden z lepszych czołgów na tierze. Wszystko dzięki jego uniwersalności.

IS-6 nie jest wcale taki dobry. Na ISa-6 decydują się po prostu bardziej ogarnięci gracze. Większość graczy T34 i Jadźki to nooby, stąd ten wyniki "Lewy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...