Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Różne motywy do grafiki.

syzyffek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszyscy.

Mam takie jedno pytanie. W jakim programie mogę dodać różne motywy ( np. poszarpanie grafiki jakby szponami ) , obrazki ( np. serce itd. )?

Jest mi to potrzebne do nowej grafiki, a jestem początkującym. I właśnie. Jak łatwo uczyć się robić grafikę w Gimpie, Fotoshopie itd. Do tego to niech odpowiadają "profesjonaliści" na poziomie przynajmniej 4+

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Opublikowano

Tak jest ten świat zbudowany, że żeby się czegoś nauczyć musisz dużo ćwiczyć i mieć z tym obycie. Tak, jak dziecko uczy się pisać poprzez powolne, monotonne odrysowywanie każdej literki, tak i grafik musi uczyć się poprzez wykonywanie masę, naprawdę masę tutoriali. Nie ma tak naprawdę złotego środka, jak najlepiej nauczyć się programu, czy samej grafiki, jak i nie ma konkretnych tutoriali, które każdy nowy powinien przejrzeć. Każdy tutek czegoś uczy i podnosi "skilla". Tego nie nauczysz się w tydzień, czy dwa. To sie liczy w miesiącach, czy nawet latach.

Co to tych motywów, jakie opisałeś, to polecam Photoshopa. Ma on pędzle, jak i kształty, o takich formach, które sa zarówno wbudowane w program, jak i możesz bez problemu pobrać je z internetu.

http://www.brushlovers.com/photoshop-brush/monster-scratches.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...