Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[3 Dni] Slasher_

TheVolume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TheVolume

Witam, z tej strony @Slasher_ i chciałbym odwołać się od bana i 10pkt warna, otóż zacznę od tego, że żaden plagiat nie ma tutaj miejsca, temat zbiorczy "Kim grać ? Jaka rasa/klasa? Opis postaci i pytania." napisałem SAM, po to aby ułatwić nowym graczom L2 wybieranie swojej pierwszej postaci do gry, nie kopiowałem z żadnej innej strony, więc nie wiem dlaczego zostałem oskarżony o plagiat, lecz zobaczyłem także, że została usunięta reszta moich poradników do różnych klas. Było ich z 5 a teraz został tylko jeden, nie ma ich w koszu - zostały ukryte? Jeżeli @TheVolume sądzi, że ten poradnik to plagiat to proszę o udowodnienie mi tego, ponieważ ja wiem, że sam wszystko pisałem więc nie ma tutaj mowy o żadnym kopiowaniu. Bardzo proszę o wyjaśnienie tego incydentu, bo wiem, że zaszło jakieś nieporozumienie. Z poważaniem ~ Kacper aka Slasher_

Opublikowano

@TheVolume Z wyżej wymienionych stron brałem informacje o klasach (grałem parę lat temu i nie wszystkie pamiętałem), nie było kopiowane czyli "Słowo w słowo", a plagiatem nazywamy coś co zostało skopiowane słowo w słowo i jest wszystko to samo. W moich poradnikach tak nie było. Wiem, zapomniałem dopisać w każdym poradniku źródła wiedzy. Nie było owych poradników w dziale L2 więc postanowiłem je napisać, nie na zasadzie "Kopiuj - wklej" lecz normalnie. Mam nadzieję, że moje odwołanie zostanie zaakceptowane. A z tego co wiem to informacje z innych stron można umieszczać na forum, oczywiście nie na zasadzie "kopiuj - wklej" tylko aby czerpać z nich wiedzę i udostępniać ją na MPC. Mam nadzieję, że moje odwołanie zostanie zaakceptowane. A 2 sprawa jest taka, jeżeli taki Ork ma 4 klasy mistrzowskie to chyba nie będę wymyślał swoich aby uniknąć plagiatu prawda? Proszę abyś wziął to pod uwagę.

Opublikowano

Kopiowanie cudzych treści i udostępnianie ich pod swoim nickiem jest plagiatem.

nie było kopiowane czyli "Słowo w słowo"

W takim razie wytłumacz mi to:

Treść ze strony http://www.l2world.com.pl/orki-klasy-w-l2/:

Klasy podstawowe

Orc Raider
Orc Raider to Orc Fighter który doskonale poznał sztuki wojenne oraz perfekcyjnie walczy bronią. Są oni główną siła rasy Orków.

Styl gry:
Styl gry Orc Raiderem jest podobny do styli gry innymi wojownikami, jednak, w porównaniu do nich, używają więcej zdolności które polegają na czystej sile.

Monk
Spomiędzy Orc Fighter\’ów starszyzna wybiera takich, którzy wolą pracować nad swą siłą, niż nad walką bronią. Te Orki są trenowane na Monk\’ów. Monk\’owie którzy wybrali drogę siły i ognia nie posługują się zwykłymi broniami, lecz Tangsu, które pozwala im perfekcyjnie wykorzystać swą siłę.

Styl gry:
Monkowie walczą przy użyciu bardzo szybkich szponów. Posiadają także techniki pozwalające im skupić magiczną energię oraz wystrzelić nią w stronę wroga, by zadać mu obrażenia lub osłabić go. Podczas samotnych wypraw, Monk nosi lekką zbroje i walczy swymi szponami, by zadać duże obrażenia i polegać na swych unikach. W drużynie, Monkowie cenieni są za możliwość przeprowadzenia szybkich i niszczących ataków.

Treść "Twojego" poradnika:

Klasy podstawowe

Orc Raider

Orc Raider to Orc Fighter który doskonale poznał sztuki wojenne oraz perfekcyjnie walczy bronią. Są oni główną siła rasy Orków.

Styl gry:

Styl gry Orc Raiderem jest podobny do styli gry innymi wojownikami, jednak, w porównaniu do nich, używają więcej zdolności które polegają na czystej sile.

940551405942650941894.png

Orc Monk

Spomiędzy Orc Fighter\’ów starszyzna wybiera takich, którzy wolą pracować nad swą siłą, niż nad walką bronią. Te Orki są trenowane na Monk\’ów. Monk\’owie którzy wybrali drogę siły i ognia nie posługują się zwykłymi broniami, lecz Tangsu, które pozwala im perfekcyjnie wykorzystać swą siłę.

Styl gry:

Monkowie walczą przy użyciu bardzo szybkich szponów. Posiadają także techniki pozwalające im skupić magiczną energię oraz wystrzelić nią w stronę wroga, by zadać mu obrażenia lub osłabić go. Podczas samotnych wypraw, Monk nosi lekką zbroje i walczy swymi szponami, by zadać duże obrażenia i polegać na swych unikach. W drużynie, Monkowie cenieni są za możliwość przeprowadzenia szybkich i niszczących ataków.

To tylko przykładowy fragment. Kopiowane były całe poradniki.

HB5fLf7.png

Opublikowano

@TheVolume No okej, już tłumaczę, jeżeli Ork ma 2 klasy podstawowe (Monk i Raider) to nie mogę sobie wymyślić innej klasy aby ją opisać prawda? Są 2 klasy i tak trzeba napisać. Na MPC nie było poradników tego typu, wiem - mogłem dodać źródło skąd czerpię informacje lecz zupełnie zapomniałem. Na stronie l2world.pl nie ma napisane, że zastrzega sobie prawa autorskie do tych poradników, więc można je rozpowszechniać po sieci. 

Opublikowano

No okej, już tłumaczę, jeżeli Ork ma 2 klasy podstawowe (Monk i Raider) to nie mogę sobie wymyślić innej klasy aby ją opisać prawda? Są 2 klasy i tak trzeba napisać. Na MPC nie było poradników tego typu, wiem - mogłem dodać źródło skąd czerpię informacje lecz zupełnie zapomniałem. Na stronie l2world.pl nie ma napisane, że zastrzega sobie prawa autorskie do tych poradników, więc można je rozpowszechniać po sieci. 

Zasady korzystania z cudzych utworów znajdziemy w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r. Już w jej pierwszym artykule dowiadujemy się, że ochronie podlega "każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia".

Skopiowałeś treść bez zgody autora i nie zamieściłeś informacji o źródle.

to nie mogę sobie wymyślić innej klasy aby ją opisać prawda? Są 2 klasy i tak trzeba napisać.

Tu nie chodzi o nazwę klasy postaci, a słowa, jakich użyłeś (wszystko skopiowałeś). Nikt nie broni Ci pisać poradników, ale pisz je własnymi słowami.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Skopiowałeś treść bez zgody autora i nie zamieściłeś informacji o źródle.

Tu nie chodzi o nazwę klasy postaci, a słowa, jakich użyłeś (wszystko skopiowałeś). Nikt nie broni Ci pisać poradników, ale pisz je własnymi słowami.

@TheVolume Rozumiem, gdybym dopisał do poradników źródło to nie byłoby problemu tak? Na stronie l2world nie ma napisane, że zastrzegają sobie prawa do poradników zamieszczonych na forum. Jeżeli byłyby wypisane źródła to było by ok? Jeżeli tak to można edytować i pododawać źródła, bo zupełnie o nich zapomniałem. Pozdrawiam. I czekam na odpowiedź co będzie z BANEM, mógłby zostać zdjęty? 

@Antix @Dektored @Anonymous @Seldek możecie się wypowiedzieć? Bardzo zależy mi na UB, wiem, że ban jest po części słuszny, lecz po części nie. 

Nie miałem zamiaru przywłaszczać sobie tego poradnika, zapomniałem dodać źródło, wyszło tak z mojej głupoty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...